DAĞLICA ŞEHİDİ ÜSTÇAVUŞ OKAN TAŞAN ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

10 Eylül 2015

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör örgütü PKK’nın hain saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş Okan Taşan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangasının omuzunda Kocatepe Camisi'ne getirildi .Şehit Taşan için burada düzenlenen törene, babası Bayram, annesi İsmigüzel, eşi Aylin ve 5 yaşındaki oğlu Meriç Taşan ile yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, kuvvet komutanları, polis müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, cenaze namazında, şehidin babası Bayram Taşan'ın yanında saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehit için dua edildi, helallik istendi. Şehidin naaşı top arabasına götürülmeden önce, eşi Aylin ile oğlu Meriç Taşan tabuta sarıldı. Babasının tabutu götürülürken, oğlu Meriç el salladı. Top aracına konulana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cenazenin arkasından yürüdü. Aylin Taşan, eşini, asker selamı vererek top arabasına uğurladı. Şehidin cenazesi, daha sonra askerlerin omzunda top arabasına konuldu.
Şehidin cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.