BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ‘MİLYONLARCA NEFES TERÖRE KARŞI TEK SES' MİTİNGİNDE

20 Eylül 2015

Sivil Dayanışma Platformu tarafından İstanbul Yenikapı’da düzenlenen 'Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses' Mitingine, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Mitingde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

 Yüz binlerce kişinin katıldığı Yenikapı’daki miting Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mitingde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerine, bölgede zor şartlar altında vazifelerini sürdüren tüm kamu görevlilerine şükranlarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:
“Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o millidir, Türkiyelidir”
"Teröre karşı tepkisini elinde bayrağıyla çakmak çakmak gözleriyle gümbür gümbür atan yüreğiyle dudaklarından eksik etmediği duasıyla ve en önemlisi aklıyla, metanetiyle ortaya koyan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı iletiyorum. Ebedi vatanımızı, son devletimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimi zaman tüm fesat odaklarına rağmen o etnik fitne ile mezhep fitnesiyle sapkın akımlarla bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada Yenikapı'da sizler veriyorsunuz. Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yıkmaya, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış olan köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur.”
“Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır”
Verilen mücadeleler sonunda artık Türkiye'nin Kürt sorunu bulunmadığını ancak terör sorunu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Velhasıl 78 milyon içindeki tüm etnik unsurların kendine has sorunları vardır. Bunların konuşulması, tartışılması, çözülmesi için bugüne kadar nasıl samimiyetle mücadele ettiysek bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmasında 1 Kasım seçimlerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyorum. Hani diyorlar ya 'Biz herhangi bir şey yapmıyoruz.' Bakın ben söyleyeyim; 7 Haziran'da gittiler, muhtarları tehdit ettiler. Her ay içinde, her hafta en az bir kez muhtarlarla toplantı yapıyorum. 350-400 muhtarı Ankara'ya davet ediyorum. Geçenlerde Güneydoğu, Doğu, o bölgeden davet ettim. 90 tanesi gelemedi. İnceledik, geleceklerini bildirmişlerdi. Neden? 'Tehdit altındayız, onun için gelemiyoruz' dediler. Cici çocuk, siz kimi aldatıyorsunuz? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz? Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz, aynı oyunu yine oynayacaklar. Ama biz diyoruz ki bu millet, evelallah adam gibi adam bu millet inşallah bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır."
 Başbakan Davutoğlu: Türk- Kürt kardeştir
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise mitingde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
“Bu milleti bölmek isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. Türk'ü Kürt'ten Sünni'yi Alevi'den kimse ayıramaz demeye hazır mısınız? Aziz kardeşlerim, şu anda Türkiye'de iki farklı yaklaşım var. Bir nefesleri birleştiren, yürekleri birleştiren anlayış, bir de nefesleri bölen, yürekleri parçalayan anlayış. İşte biz 13 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ile başlayan AK Parti iktidarları döneminde tek bir şey hedefledik; yürekleri birleştirmek, gönülleri birleştirmek, nefesleri birleştirmek. Bazı çeteler, teröristler doğuda, güneydoğudaki Kürt kardeşlerimize zulmederken sizler sakın ola ki batıdaki şehirlerde gördüğünüz Kürt kardeşinizi potansiyel bir suçlu gibi görmeyin. Aksine bağrınıza basın, yüreğinize basın, nefesini nefesinizle birleştirin. 'Türk-Kürt kardeştir' deyin. ‘Terör örgütüne dayanıyoruz' diyen eş başkana buradan sesleniyorum. Onlar terör örgütüne dayanabilirler ama biz milletimize sırtımızı vermişiz. Diyarbakır'a, Hakkari'ye, orada yaşayan kardeşlerimize sırtımızı vermişiz.”