BAŞBAKAN DAVUTOĞLU AK PARTİ SEÇİM MARATONUNU SAMSUN’DAN BAŞLATTI

05 Ekim 2015

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Kasım Seçimleri kapsamında ilk mitingi Samsun’da gerçekleştirdi. Seçim maratonuna ilklerin şehri Samsun’dan başlayan Başbakan Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birlikte, Samsunlulara hitap etti.

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa seslenen Başbakan Davutoğlu, seçim çalışmalarına "haydi bismillah" diyerek Samsun'dan başlatmaya karar verdiklerini söyledi. Samsunluların kendilerini hiçbir zaman utandırmadığını belirterek teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, "Çocuklarımız, gençlerimiz, bu özgür ülkede bugün geleceğe umutla bakıyorsa, yanan o ilk meşalenin ışığı vatan sathını aydınlattığı için bu meşale Samsun'da yakıldı, ilelebet bu topraklar hür ve özgür olacaktır" diye konuştu. 
“Samsun'un tarihin sembol şehirlerinden biridir”
Samsun'daki uzun ırmakları milletin uzun şanlı tarihine benzettiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Milletim de tarih boyunca gittiği her yere bolluk bereket götürmüştür" ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu Samsun'un tarihin sembol şehirlerinden biri olduğunu da vurguladı.
Konuşması sırasında "Samsun, seninle gurur duyuyor" sloganları atılınca Davutoğlu, coşan Samsunlular’a  "Siz 1 Kasım'ın meşalesini şimdiden yakmışsınız. 1 Kasım'ın meşalesini yakmaya hazır mıyız? 1 Kasım'da yeniden 'tek başına AK Parti iktidarı' demeye hazır mısınız? İşte istiklalimizin meşalesinin, istikbalimizin meşalesinin bağladığı bu aziz şehirdeyiz. İstiklal mücadelemizin ilk adımlarının atıldığı noktadayız" diye karşılık verdi.
“Ülkenin gençlerine birçok yenilikler getireceğiz”
"AK Gençlik seninle" sloganları atılması üzerine de Davutoğlu, kendilerinin de AK Gençlikle beraber olduklarını söyledi. AK Gençlikle yürümenin güzel olduğunu vurgulayan Davutoğlu, hem AK Parti'nin AK Gençliğine, hem bütün ülkenin ak gençlerine birçok yenilikler getireceklerini belirtti.
Gençlere yapılacak yenilikleri miting alanında paylaşacağını dile getiren Davutoğlu, "Ak beyannamemizin, ak sayfalarının en parlak köşeleri ak gençliğe, gençlerimize ayrılmıştır" ifadelerini kullandı.
 “Samsun özgürlük ve gençlik demektir”
Samsun'un özgürlük ve gençlik demek olduğuna işaret eden Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Samsun'dan çıkmasının tesadüf olmadığını kaydetti.
Samsun'un her zaman dik, genç, harekete, binlerce bayrakla yürümeye hazır olduğunu anlatan Davutoğlu, "Bu aziz gençlerimiz, bizim için çok değerli. Çünkü Türkiye'yi onlar büyüyen yeni hedeflere taşıyacaklar" diye konuştu.
Ali Fuat Başgil'i Samsun'un çıkardığı bir yiğit, bir bilim adamı olarak nitelendiren Davutoğlu, bugünün gençlerine çok şey ifade ettiğine inandığı Başgil'in Samsun'da yaktığı meşalenin yanmaya devam ettiğini ifade etti.
İstiklalin, istikbalin ve demokrasinin bu meşale şehrinde 1 Kasım yürüyüşü için yeni bir meşale yaktıklarını vurgulayan Ahmet Davutoğlu, "Samsun'dan yeni bir demokrasi şölenine var mısınız Samsunlular, var mısınız? 1 Kasım'da bir demokrasi meşalesi yakmaya ve bu demokrasi meşalesiyle Türkiye'yi aydınlatmaya var mısınız?" diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç: “Samsun her zaman AK Parti’ye sahip çıktı”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yaptığı konuşmada Samsun’un her zaman ilk adımın, başlangıçların şehri olduğunu söyledi.
AK Parti’nin seçim startını Samsun’dan verdiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “İnşallah hayırlısıyla 2 Kasım günü de iktidarımızla, bayrağımızla beraber olacağız.  Değerli kardeşlerim, bizim üzerimizde ancak sizlerin talimatı olabilir. Biz talimatı milletten alırız. Milletin verdiği talimatı da yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışırız”  dedi.
“Samsun her zaman her şartta başbakanına  sahip çıkmıştır. Genel başkanımıza sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmıştır” diyen Bakan Çağatay Kılıç,   “Hatırlayalım AK Parti kurulduğu zaman kurucu genel başkanımız, seçilmiş ilk cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına nereden başladı? Samsun’dan başladı. 1 Kasım seçimlerine doğru yola çıkarken nereden başlıyoruz? Samsundan başlıyoruz” şeklinde konuştu.
“Yine yeniden ilk günkü aşkla yolumuza devam edeceğiz”
Önlerinde çok kısa bir süre olduğunu ve gece gündüz demeden çalışacaklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“Yaptığımız seçim çalışmalarında şunu da görüyoruz; Samsun çok farklı bir şekilde kenetlenmiş, çok farklı bir şekilde bir birliktelik ortaya koyuyor. İnşallah yine yeniden ilk günkü aşkla yolumuza devam edeceğiz. Samsun her zaman AK Parti’ye sahip çıktı. Samsun aynı zamanda milli mücadelenin başladığı şehir, Türkiye’ye damgasını vuran şehir.O damgayı daha da kuvvetlendireceğiz.  İnşallah durmadan koşarak yolumuza devam edeceğiz. “
Samsun’un  sadece hükümetle değil aynı zamanda AK Parti’nin MKYK’sında ve MYK’sında temsil edildiğini kaydeden  Bakan Çağatay Kılıç, “Yeni Genel Başkan Yardımcımız sayın Çiğdem Karaaslan hanımefendi de Samsun’u  MYK’da temsil ediyor.  Bir olacağız, birlik olcağız 1 Kasım’da ‘AK Parti’ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Allah sizden razı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.