GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: HANGİ TAKIM DAHA İYİ OYNARSA O KAZANACAK

07 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka arasında Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanan Basketbol 31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı öncesi yayıncı kuruluş TRTSpor’un canlı yayınına katıldı.

 Her iki takıma başarılar dileyen Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da güzel bir atmosfer olduğunu belirterek “Burada bu akşam 31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın maçı olacak. İnşallah hangi takım daha iyi oynarsa o takım kazanacak. Ben burada Samsun’da Sayın cumhurbaşkanımızın adına Genel Sekreter Fahri Bey burada olacaklar. İnşallah bu salonda Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında güzel bir maç izleyeceğiz. Samsun’da güzel bir atmosfer var. Umut ediyoruz ki güzel bir maç izler ve sonunda da kupa veririz.” dedi.
Basketbolda hem milli takım düzeyinde hem de kulüp düzeyinde gelen başarıların sorulması üzerine Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye basketbolu hem bayanlarda hem erkekler de yapılan yatırımlarla gerçekten güç kazanıyor. Umut ediyorum ki gelecek yıllarda daha da büyük gelişim sağlayacak. Biz buna yaptığımız tesis yatırımları ile destek oluyoruz. Mahalle aralarına yaptığımız gerek basketbol gerekse futbol tesisleriyle gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri için imkan sunuyoruz. Federasyonun burada çok ciddi bir çalışması var. Yakın zamanda Erkek Milli Takımımız iyi bir turnuva çıkardı, inşallah daha iyi olacak. Olimpiyat ümidini hala muhafaza ediyoruz. Kadın Basketbol Milli takımımızda da bir ivme var. Okullarda da çalışmalarla da bunu daha da geliştirerek iyi yerlere geleceğiz.”diye konuştu.