BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, AK PARTİ 19 MAYIS SKM AÇILIŞINA KATILDI

09 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne, birlikte ve beraber yürüyen bir dava hareketi olduğunu vurgulayarak, “Bu davaya sahip çıktığımız sürece bizi hiçbir güç yıkamaz” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti 19 Mayıs Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne birlikte ve beraber yürüyen bir dava hareketi olduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu bir dava aşkıdır.  Bu davanın kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi kurduğunda ortaya koymuş olduğu vizyonla biz yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Açılışa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu tür açılışlarda, bizim bir arada olduğumuz zamanlarda söz söylemenin aslında gereksiz olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü siz buraya bu kalabalıkla gelerek ve aslında burayı bir miting havasına çevirerek en büyük sözü söylediniz” diye konuştu.
“Başbakanımız Davutoğlu Samsun’dan çok mutlu ayrıldı”
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçim kampanyasının ilk mitingini Samsun’dan yaptığını  kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Burada hepinize tekrar teşekkür etmek istiyorum. Samsun Cumhuriyet Meydanı’na geldiniz, büyük katkı sağladınız ve bizleri mahcup etmediniz.  Başbakanımız Samsun’dan ayrılırken çok mutlu ayrıldı. Bundan dolayı sizlere ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Bakan Çağatay Kılıç sözlerine şöyle devam etti:
“Bu davaya sahip çıktığımız sürece bizi hiçbir güç yıkamaz”
“Değerli kardeşlerim biz birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi sürdürdüğümüz sürece, bu davaya sahip çıktığımız sürece bizi yıkacak hiçbir güç yoktur. Türkiyemiz’i  ve bölgemizde yaşanan sıkıntıları görüyorsunuz ama biz bunların karşısında dimdik duruyoruz. Ülkemizin yönetimi hükümet olarak asla boşluğa düşmemiştir, hiçbir zaman da düşmeyecektir. Nasıl ki 7 Haziran’da en büyük sorumluluğu AK Parti’ye verdiyseniz, 1 Kasım’da tek başına yönetme sorumluluğunu da inşallah AK Parti’ye vereceksiniz.”
“AK Parti kadrolarını birbirini tamamlayan, birbirine destek olan kadrolardır”
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti kadrolarının birbirini tamamlayan, birbirine destek olan kadrolar olduğunu belirterek, “Bu parti bir davanın yürüyüşünün devamıdır. Bu dava ilelebet yürüyecektir. Samsun’da siyaset her zaman seviyeli yapılmıştır. Bu her zaman böyle olmuştur ve bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Ben inanıyorum ki Samsun hiçbir zaman bu seviyenin düşmesine müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı.
Türkiye sınırları içinde ve dışında oy verecek olan vatandaşların sandıkta söylediklerine her zaman saygı duyduklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Bizim için milletimizin oyu değerlidir. Bizim için milletimizin verdiği karar her kararın üstündedir ve herkes değerlidir, her birey değerlidir, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değerlidir. Kararına da saygımız var. Sorumluluk üstümüzdedir. Biz bu millete hizmet etmek için buradayız” açıklamasında bulundu.
“Biz her zaman ve her şartta herkese hizmet etmek için buradayız”
“Bizde ayrım asla olmamıştır ve olmayacaktır ve bunu her zaman gördünüz. Bunu muhalefetteki partiler de gördü” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ondan dolayı hangi partiye gönül vermiş olursa olsun değerli vatandaşlarımız biz her zaman ve her şartta herkese hizmet etmek için buradayız. Ayrımız gayrımız yok. Bizim için Samsun veya Ankara, İstanbul, Konya, İzmir, Diyarbakır, Ağrı, Antalya; Kuzey, Güney, Doğu, Batı farkı yoktur. Türkiye birdir. Herkes değerlidir. Bayrağımız tektir. Devletimiz tektir. Bu millet tektir. Dolayısıyla inanıyorum ki 1 Kasım’dan sonra da hep beraber tek başımıza iktidar olarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. İlk günkü aşkla yoldayız.”