"BU TERÖR SALDIRISINI YAPAN HAİNLERİ EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUM"

10 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Ankara’da yaşanan patlamanın ardından yaptığı açıklamada Türk milletine başsağlığı diledi. Bakan Çağatay Kılıç, “ Bu terör saldırısını gerçekleştiren hainleri en şiddetli şekilde lanetliyorum” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da güvenlik toplantısı gerçekleştirdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklama yaptığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, gerçekleştirilen saldırının ülke kardeşliğine yapıldığını vurguladı.
Bakan Çağatay Kılıç açıklamasında şöyle konuştu:
“ Ülkemizdeki birliğin ve kardeşliğin, huzurun hedef alındığı bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. İnanıyorum ki birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz bunu aşmamıza yardımcı olacaktır. Bu tip olayların tekrar yaşanamaması için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz.”
Patlamadaki faillerin kimliğinin bulunması için emniyetin çalışmalarını sürdürdüğünü ve en kısa zamanda adalete teslim edileceklerini düşündüğünü söyleyen Bakan Çağatay Kılıç,
“Vefat eden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Biz de bütün programlarımızı iptal ettik.Allah bu acıyı bize tekrar yaşatmasın.”