“HER CAN BİZİM YÜREĞİMİZDEN BİR KOPUŞTUR”

13 Ekim 2015

Ankara’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan terörist saldırıyı lanetleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, saldırının tüm Türkiye’ye yönelik olduğunu vurgularken, “Her can bizim yüreğimizden bir kopuştur” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, “Ankara'da yapılan saldırı, tüm Türkiye'ye demokrasimize, milletimize, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize yapılmış bir saldırıdır. Bu belli bir zümreye, belli bir inanca yapılan bir saldırı değildir” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’un Kavak ilçesinde muhtarlar, Ziraat Odası ve Esnaf Odaları ile bir araya geldi. Burada ülke gündemine ve 1 Kasım seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
“Sözlerime başlamadan önce cumartesi günü Ankara'da meydana gelen hain terör saldırında hayatını kaybeden 97 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ankara'da çeşitli hastanelerde tedavi gören yaralılarımızın Rabbim ailelerine bağışlasın, onlara acil şifalar versin. Ankara'da yapılan saldırı tüm Türkiye'ye, demokrasimize, milletimize, birliğimize, beraberliğimizi ve kardeşliğimize yapılmış bir saldırıdır. Bu belli bir zümreye, belli bir inanca yapılan bir saldırı değildir. Bu bir terör saldırısıdır. Terörün dini inancı, rengi, milleti olmaz. Terör terördür ve Rabbim böyle acıları bize tekrar yaşatmasın. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın. Burada hepimize büyük görev düşüyor. Vefat eden vatandaşlarımız hepsi bizim kardeşlerimizdi. Hepsi bizim evladımızdı. Farklı düşünceleri olabilir. Farklı anlamda siyasi görüşleri olabilir bizden. Ülkemizle ilgili olarak düşündükleri siyasette farklı düşünceleri olabilir. Farklı inançlara sahip olabilirler ama hepsi bizim kardeşimizdir. Bu ülkenin vatandaşlarıydılar. Hepsi değerliydi, Allah onlara rahmet eylesin, yaralananlara tekrar acil şifalar diliyorum.”
Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç,  “Sizleri bölmek için aranıza nifak tohumu sokmak isteyenlere asla ama asla müsaade etmeyin” dedi. Milletvekili seçilerek parlamentoya gelen herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını temsil ettiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Biz bu bilinçle, birlik ve beraberlik inancı ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Olayın aydınlatılması için yoğun bir çaba sarfedildiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda bu konunun ele alındığına işaret ederek, “Faillerin kim olduğu ile ilgili olarak çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Ümit ediyorum yakın zamanda bir sonuca ulaşılacak. Faillerin kim olduğunun ortaya çıkması ile beraber olayın arkasında kimlerin olduğu, kimlerin kimleri neye alet ettiği, hepsi ortaya çıkacak. Ama bu süreç içerisinde milletimizden vatandaşlarımızdan ricamız şudur; aman birliğimize kardeşliğimizi zarara verebilecek hiç bir davranışta bulunmayalım” diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, sözçlerini şöyle sürdürdü:
“Her can bizim yüreğimizden bir kopuştur”
“Birliğimize zarar verebilecek, zeval getirebilecek, hiçbir davranışta bulunmayalım. Birliğimizi beraberliğimizi haykıralım. Vefat eden kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz, bizim vatandaşlarımızdır bu ülkenin evlatlarıdır, bu coğrafyanın, Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatlarıdır. Burada ayrımız gayrımız asla olamaz. Her can bizim yüreğimizden bir kopuştur. Onun için hiçbir şekilde ayrılığa müsaade etmeyelim.”
“1 Kasım’da birlik ve beraberliğimiz için sesinizi yükseltin”
 Bakan Çağatay Kılıç, Kavak ilçesi ve Samsun’a yapılan yatırımların Samsunlular tarafından çok iyi bilindiğini, bunları tek tek anlatmasına gerek olmadığını dile getirdi. 1 Kasım seçimleri için zdestek isteyen Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:
“Bugünlerde içimiz buruk ama bir taraftan da devam eden bir süreç var ve bu süreci en iyi şekilde, sağlıklı bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde geçirmemiz gerekiyor. Bu anlamda 1 Kasım’a giden yolda sizlerin desteğinizi rica ediyorum. Ama her şeyden önce ülkemizin birliği, beraberliği  için  en üst seviyede sesinizi yükseltmenizi istiyorum.”
“Türkiye’nin komşu ülkelerinde meydana gelen sıkıntıların, ülkemizde de meydana gelmemesinin en temel sebeplerinden birisi bizim medeniyet anlayışımızdır, milletimizin birliği ve beraberliğidir” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz hiçbir zaman birbirimize karşı düşman gözle bakmadık, bakmayacağız. Bizim inancımız ve niyetimiz o anlamda birbirimizi kenetleyen bir medeniyet anlayışımızdır. Dışarıdan gelen bazı unsurların içimizde olumsuzluk yaratmasına müsaade etmeyeceğiz. Malum bizim Suriye ve Irak ile 1290 km sınırımız var.  Şu anda fiili olarak her iki ülke de yönetim noktasında ciddi manada sıkıntı yaşıyor. 2.5 milyona yakın Suriyeli mülteci kardeşlerimiz Türkiye’de barınıyor. Bu milletin ortaya koymuş olduğu misafirperverlikle hayatlarını sürdürüyorlar. Orada bir zalimden kaçarken, burada onlara kucak açan, onların hayatını idame ettirmesi için destek veren aziz bir milletin ve büyük bir devletin yanlarında olduğunu hissediyorlar. Dolayısı ile biz bu şefkatimizi, sevgimizi en üst seviyede göstereceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ama bunları beraber yapacağız,  aramıza ayrılık sokmaya çalışanlara da müsaade etmeyeceğiz. Bunları sizden özellikle rica ediyorum. Bu ülkenin birliği, dirliği çok önemli. Hepimiz Samsunluyuz. Bu bilinçte olalım, hepimizin şehrimizin ilerlemesi için katkı vermemiz gerektiğini unutmayalım. Hepimiz bu cennet vatanın vatandaşlarıyız. Onun için kenetleneceğiz, bir olacağız. Tabii ki Kavağımıza farklı anlamda desteğimizi vereceğiz ama şunu da bileceğiz ki; biz bu aziz milletin vatandaşlarıyız, bu devletin birer asil bireyiyiz. Bu hizmetlerle bu çalışmalarla ve bu düşüncelerle yolumuza devam edeceğiz inşallah.”