GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ MUHALEFETE YÜKLENDİ

14 Ekim 2015

Bakan Çağatay kılıç, Çarşamba ilçesinde yaptığı konuşmada Muhalefet partilerine yüklendi. Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıklayan Kılıçdaroğlu’nu, “Bazıları çıkmış devlet adamlığı gösteriyor “diye eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, HDP’nin ise sırtını PKK’ya dayadığına dikkat çekti.

Bakan Çağatay Kılıç, Başbakan Davutoğlu ile görüşmeyi reddeden Bahçeli için de, “Yine hayır” dedi değerlendirmesinde bulundu.Ankara’da 97 vatandaşımızın bombalı saldırıda katledildiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,  “haince ve hunhar bir şekilde insan katletmek ne bizimle, ne medeniyetimizle ne de insanlığımızla bağdaştırılabilecek bir şey değildir. Savaşın dahi kuralları vardır” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili değerlendirme yaparken, “Şiddet, haince ve hunhar bir şekilde insan katletmek ne bizimle, ne medeniyetimizle ne de insanlığımızla bağdaştırılabilecek bir şey değildir.  Savaşın dahi kuralları vardır” şeklinde konuştu.
Memleketi Samsun’da seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatında partililere hitap etti. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda 97 vatandaşın hayatını kaybettiğini  hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,“Hayatını kaybeden  vatandaşlarımızdan  beşinin kimlik tespit çalışması hala devam ediyor. Kısa sürede hepsinin ailelerine teslimi yapılmış olacak. Bu saldırı hepimize yapıldı” dedi.
Kavak ve Asarcık  ilçelerinde  yaptığı toplantılarda, farklı düşünceler dile getirenler olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaştır. Hatırlayın, bundan 15-20 sene önce bazı konular yaşandığı zaman, kendimiz ne kadar o işin ağırlığını hissediyorduk.  Devletine ve milletine karşı şiddet içerikli bir faaliyette bulunana karşı, devletin vereceği ceza ve kanuni uygulama bellidir” diye konuştu.
Yaşanan saldırıyı haince ve hunharca yapılan bir katliam olarak nitelendiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
 “ Ülkemizin demokrasisi ve devletimizin gücü her vatandaşımızın, fikri anlamdaki düşüncesini dile getirmesine müsaade eder. Bunun tartışmasını biz karşılıklı oturur yaparız. Bu ayrı bir şeydir. Ama şiddet, insan öldürmek, hele hele böyle haince ve hunhar bir şekilde katletmek ne bizimle, ne medeniyetimizle ne de insanlığımızla bağdaştırılabilecek bir şey değildir. Hiçbir insan havaya uçurularak katledilemez. Böyle bir şey olamaz. Savaşın dahi kuralları vardır.”
Çanakkale Zaferi’ni hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, inancımızın ve dinimizin savaşın kurallarını ortaya koyduğunu vurgulayarak terör olaylarına karşı çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün Ankara’nın Sıhhiye Meydanı’na yürürken patlayan bomba yarın başka bir yerinde patlayabilir. Ve başka insanlar ölebilir. Onun için cumhurbaşkanımız her fırsatta terör ile ilgili konuştuğunda ne diyor. Terörün dini inancı, milleti olmaz.  Terör terördür” değerlendirmesinde bulundu.
 Saldırıdan sonra Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamaları eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, HDP politikasının sırtını PKK’ya dayadığını ifade ederek, “Ölen vatandaşlarımızın yaralananlarımızın hakkını hukukunu korumak, devlet olarak, iktidar olarak bizim görevimizdir. Bunu idrak etmemiz gerekiyor.  Yeri geldiği zaman en ağır eleştiri yapmak da bizim tarafımızdan olur” dedi.
Bakan Çağatay Kılıç,  muhalefet liderlerinin yaptığı açıklamalara karşı Başbakan Davutoğlu’nun verdiği cevapların hatırlanması gerektiğini dile getirdi. MHP Lideri’nin Başbakan Davutoğlu’nun çağrısına yine  ‘hayır’ cevabı vermesini eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da şu sözlerle yüklendi:
“Devlet adamlığı içeride konuşulan konulara bağlı kalmayı gerektirir”
 “Böyle bir şey görmedim arkadaşlar. Kılıçdaroğlu belli siyasi düşünceler ile belli şeyleri yapıyor olabilir. Bazıları çıkmış devlet adamlığı gösteriyor. Devlet adamlığı içeride konuşulan konulara bağlı kalmayı gerektirir. Bir devletin başbakanı demiş ki “gel beraber açıklama yapalım “Yok ben yapacağım” diyor. Devlet adamlığının nasıl olduğunu biz çok güzel biliriz. Biz devlet adamlığını iyi gördük.  Elhamdülillah, devlet adamlarının yanında çok çalıştık. AK Parti kadrolarından da iki cumhurbaşkanı, üç başbakan çıktı. Kimin devlet yönetimini bilip bilmediğini tartışacak değiliz.”
“Kılıçdaroğlu önce gereğini yapsın”
Adalet Bakanı Kenan İpek ve İç işleri Bakanı Mustafa Altınok için gündeme getirilen istifa tartışmalarına da değinen Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:
  “Tarafsız olarak atanmış devlet adamları olarak iki bakan cevap veremiyorlar. Ama bizler siyasiler olarak cevap veririz. Sayın Kılıçdaroğlu önce ‘ben 1 Haziran’da yüzde 35 almazsam gereğini yaparım’ sözünün gereğini yapsın. Ondan sonra başkalarının ne yapacağı ile ilgili açıklama yapmaya hakkı olabilir. 6- 7 seçim kaybetmiş bir genel başkan olarak orada oturuyor, ona bir şey yok. İhbar var ise o ayrıdır. Onun gereğini biz yaparız herkes bir kendine bakacak.”
Konuşmasında seçimlere çok az bir süre kaldığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, Çarşamba’nın birlik ve beraberlik noktasında çok iyi olduğunu belirtirken, Çarşamba’da gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmekte olan Bakanlık projeleri hakkında bilgi verdi. Bakan Çağatay Kılıç konuşmasın şöyle devam etti:
“Spor salonu ilgili çalışmaya başlayalı bir yıl olmadı bitiyor, gençlik merkezimiz çalışıyor. Stad projesi bitti. Sahalar devam ediyor. Yurt  konusunda çalışmalara başladık . Bu birlik ve beraberliğin, nasıl hizmetleri doğru şekilde götürdüğü ortada. Çarşamba ile ilgili bir sorun olduğu zaman Ankara'dan yapılması gereken bir şey var ise yürütüyoruz, ilgileniyoruz. İnşallah 1Kasım’a doğru gideceğiz bereketli bir sonuç alacağız. Sandıklara sahip çıkacağız. "