MEMUR-SEN ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELEN BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…

14 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili değerlendirme yaparken, ’’ Bu yapılan saldırı tek bir kişiye, tek bir ferde, tek bir gruba, tek bir düşünceye yapılmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devletine, bu aziz millete yapıldı. Bu alçakça oyunun içinde kimler varsa hepsi ortaya çıkacaktır ’’ diye konuştu.

Samsun'da Memur-Sen üyeleriyle bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç, toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Bakan Çağatay Kılıç, tedavi gören yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi.

‘’Bu saldırılara karşı çevik gibi duracağız’’ diyen Bakan Çağatay Kılıç,” Aziz milletimiz; geleceğe her zaman kuvvetli adımlarla yürümeye devam edecek ve hiçbir terörist veya terör grubu bizi bölmeye, parçalamaya, muvaffak olamayacak’’ ifadelerini kullandı.
 ‘’İlkadım'da ilk adımlar atıldı’’
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin çok büyük badirelerden, çok büyük sıkıntılardan alnının akıyla çıkarak bugünlere geldiğini vurgulayarak ‘’Samsun, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş yolunda giden adımların atıldığı ilk şehirdir’’ şeklinde konuştu. 
Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşına ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yola Samsun’dan çıktığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:
‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığına giden seçim sürecinde ilk adımı buradan başlattı. İlkadım'da ilk adımlar atıldı. Her zaman, her şart altında; milletiyle, devletiyle beraber yürüyen ve daha müreffeh, daha huzurlu, daha özgür bir ülke olma yolunda atılan her adımda, demokrasinin gelişimi noktasında siyasetin görevi büyük. Bu yürüyüş esnasında milletçe demokrasiye olan ağırlığımızı koyduğumuzda, devletimizin gelişiminde siz değerli Memur-Sen üyelerinin göstermiş olduğu duruş çok önemliydi.’’
 ‘’Biz her zaman diklenmeden hep dik duracağız’’
Dik duruşun ve birlik beraberliğin önemine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç ‘’Biz her zaman yaptığımız çalışmalar içersinde ve parti olarak; demokratikleşme anlamında, gelişim anlamında, verdiğimiz sözlerde sizlerin dik duruşunuzu gördükçe bundan güç aldık. Bunun için size teşekkür ediyorum ve şunu tekrar dile getirmek istiyorum Cumhurbaşkanımızın bir sözü vardır ‘’diklenmeden dik durmak’’ biz daima diklenmeden dik duracağız’’ dedi
‘’Elini kana bulayanlardan bunun hesabını sormaya devletimizin gücü muktedirdir’’
Bakan Çağatay Kılıç Ankara’da yaşanan kanlı terör olayıyla ilgili olarak Başbakan Davutoğlu’nun kararlı bir tutum sergilediğini belirterek,’’ ‘’ Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nu yürünen yolda koymuş olduğu duruşu takip ediyorsunuz. Bu anlamda biz her zaman yürümeye devam edeceğiz. Bu yüzden elini kana bulayanların bundan kurtuluşu yok, Her zaman da bu hesabı sormaya devletimizin gücü muktedirdir. Gelişmeden, gelişimden, hakların ve özgürlüklerin gelişmesinden rahatsız olanlar olacaktır mutlaka ama biz her zaman söylüyoruz bunu; milletin hakkı ve inancı önündeki tüm engelleri kaldırmak için biz bu yolda yürüyeceğiz. Bu yürüyüş esnasından bizim yanımızda durduğunuz için sizlere tekrar teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
‘’ Çalışanın hakkını korumak, alın terinin, hakkını korumak çok önemlidir’’
Konuşmasında işçi haklarına değinen Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
‘’ iş işçinin hakkıdır.Çalışanın hakkını korumak, alın terinin, hakkını korumak çok önemlidir; ancak şunu anlamak lazım milli değerlerimiz de çok önemlidir. Yapılan uzlaşmaların, anlaşmaların, çalışmaların, hep belli bir seviyede olması gerekir. Anlaşamadığımız yerler tabiî ki olur zaten anlaşabilseydik, her konuda anlaşabilseydik farklı kurumlara ihtiyacımız olmazdı. Önemli olan şudur; farklı düşüncede de olsanız, oturup masada müzakere edebilmelisiniz. Siyasi anlamda fikrinizi müzakere edebilmelisiniz. Saygı duyarak müzakere edebilmelisiniz. Her konuda anlaşacağız diye bir şey yok önemli olan asgari müşterekte buluşmaktır, milletin geleceğini düşünmektir ve hakkı hukuku tutmaktır. Bu anlamda yola çıktığımız zaman mutlaka bir yerde buluşuruz.’’  
‘’Ülkede huzur olduğu zaman çalışanın hakkını korumak çok daha kolaydır’’
Birlik, beraberlik ve huzurun maddiyat ve diğer sorunlardan daha önemli olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç ’’ Ben inanıyorum ki, ülkede huzur olduğu zaman, birlik ve kardeşlik olduğu zaman, çalışanın hakkını korumak çok daha kolaydır. Ama ülkenin ve milletin çıkarını korumak için huzur ortamını oluşturmak bir o kadar da önemlidir. Dolayısıyla bir araya geldiğimizde ortak değerler noktasında bizim aşamayacağımız, bizim üstesinde gelemeyeceğimiz, hiçbir sorun, hiçbir engel yoktur’’ diye konuştu. 
“Devletimizin, milletimizin gücü, farklılıklarımızı oturup konuştuğumuzda ortaya çıkıyor”
AK Parti hükümetlerinin Avrupa Birliği ile olan müzakere sürecindeki duruşunu, bu duruma örnek gösteren Bakan Çağatay Kılıç,  “Ben o zaman cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde o müzakerelerin içerisinde çok yakın bulunmuş biriydim. Şunu açıkça söyleyebilirim; milletinin değerini, çıkarını koruyan ve her zaman devletini düşünerek yapılan müzakerelerden başarı çıkıyor.   Türkiye Cumhuriyeti devletinin içerisindeki birçok farklı düşüncede olan kişiler, kuruluşlar, düşüncelerini dile getirerek, konuşarak belli bir noktaya geliyor. Bizim milletimizin, devletimizin gücü, farklılıklarımızı oturup konuşarak anlaşabilme ve bunları çözebilme anlamında ortaya çıkıyor. Aranızda bir sıkıntı varsa bunu konuşarak çözmek için müzakere ediyoruz” dedi.
“Müzakere yerine terör yolunu seçenler,  hiçbir zaman başarıya ulaşamayacak” 
Müzakere masasında konuşmak yerine eline silah alıp terör yolunu seçenler, hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
 “Bunun önünde bu aziz millet duracaktır. Bunun önünde bizler beraber duracağız. Seçimle alakalı çok şey söylemek istemiyorum. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Ama  suçlamalar yapıldığı zaman da  bazı şeyleri açıkça ortaya koymamız gerekiyor; Sayın başbakanımızın Cumartesi gününden bu yana ortaya koymuş olduğu duruşu iyi görün. Hükümetimizin, cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu duruşu iyi görün. Siyasi partilerin ortaya koymuş olduğu duruşları (bazı istisnalar hariç ki onları burada anmak istemiyorum) iyi görün.  Şu iyi bilinmeli; bu milletin ve devletin karşısına zarar vermek için çıkanların önünde biz çelik gibi duracağız. Bu ülkenin, hükümetinin iradesini, devletin gücünü hiç kimse sınamaya kalkmasın.”
“Bu alçakça oyunun, terörün içerisinde kimler var? Hepsi ortaya çıkacaktır”
Ankara saldırısının failleriyle ilgili bilgilerin çok hızlı bir çalışmayla yakın zamanda ortaya çıkacağına inandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  “Bu alçakça oyunun, terörün içerisinde kimler var? Hepsi ortaya çıkacaktır.  Eğer siyaset yapıyorsak, milletimizin devletimizin çıkarları için bu yolda yürüyorsak, ’bu milletin ve vatandaşının hakkını, hukukunu korumak için yoldayız’ diyorsak teröre terör diyeceğiz. Terör örgütüne de terör örgütü diyeceğiz. Diyemeyenlere de cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.
“Bizler üzerimizde büyük bir sorumluluk taşıyoruz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, “ Bu sorumluluk inancımızdan, medeniyetimizden, tarihimizden, ecdadımızdan gelen sorumluluktur.  Hepsinin üzerimizde hakkı vardır. Bizim bölgemizdeki her gelişmede söyleyecek sözümüz vardır.  Türkiye Cumhuriyeti devleti, artık her konuda sözünü açıkça dile getiriyor. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız uluslararası görüşmelerde, toplantılarda en önemli konuları gayet açık bir şekilde konuşuyor, tartışıyorlar”  diye konuştu. 
“Bütün uluslararası liderler,  Türkiye bizim kararlarımızın içerisinde olmalıdır’ diyorlar”
Eskiden Türkiye’nin uluslararası toplantılarda pek de fikrinin alınmadığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Şu anda Türkiye’nin içerisinde olmadığı hiçbir toplantıda bir sonucun çıkmayacağını herkes biliyor. Bütün uluslararası liderler, ‘ Türkiye’nin fikri alınmalıdır.  Türkiye bizim kararlarımızın içerisinde olmalıdır’ diyorlar.  Bunu iyi bilelim, iyi görelim. Bu bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun hakkını verenlerin de arkasında durmak ben inanıyorum ki bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine (EURO 2016) direk katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı’nı tebrik eden Bakan Çağatay Kılıç,” Onlar  sportif anlamda büyük bir başarıyı,  kenetlenmeyi gösterdiler.  Teknik kadroyu ve yöneticileri kutluyorum.  Şu günlerde bizlere birazcık  tebessüm ettirdiler. Onun için onlara teşekkür ediyorum. Yüreklerini ortaya koydukları zaman bu ülkenin evlatlarının neler yapabileceğini gösterdiler”  ifadelerine yer verdi.
 “Aileler olarak gençlerimiz adına üzerimize düşen büyük sorumluluklar var”
Konuşmasında ülke gençliğinin önemine vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlerimiz; bugünden aldığı bilgi birikimle, eğitimle, yetiştirilmesiyle, donanımıyla geleceğimizdir.   Çocukluktan gençlik yıllarına kadar aldığı birikimle geleceğe doğru yürüyecektir. Bizim için her genç değerlidir. Biz sadece bazı konuları gençlerimiz ithaf etmeyiz.  Bunu yaşarız. Gençlerimizle ilgili yaptığımız çalışmalar ortada. Biz bu çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz. Şunu hiçbir zaman unutmayalım;  aileleri ebeveynler olarak üzerimize düşen büyük sorumluluklar var. Aile içinde evlatlarımızın yetişmesi noktasında üzerimizde büyük sorumluluklar var. Bunları da idrakinde olacağız.” 
“Ailenin yerini hiç kimse tutamaz”
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak uyuşturucuyla mücadele konusunda Yeşilay ve birçok STK ile çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini de  kaydeden  Bakan Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
  “Bu konuda çok ciddi bir mücadelemiz var. Rabbim inşallah bu mücadelede bizleri başarılı kılar. Bu konu neslimiz, geleceğimiz için önemlidir.   Bu çalışmalar neticesinde şunu görüyoruz; ailenin yerini hiç kimse tutamaz. Bir ailenin evladına vereceği sevginin sıcaklığın yerini hiçbir şey tutamaz.   ‘Benim evladım yapmaz’ bunu lütfen demeyelim.  Evet Allahın izniyle yapmaz ama bu, evladımızın üzerinden gözümüzü çekmek anlamına da gelmemeli. Uyuşturucunun ya da bağımlılığın pençesine düşmüş olan kardeşlerimizle konuştuğumuzda, onlar yardım etmek için çabaladığımızda şunu görüyoruz; ailelerin hepsi ‘ben benim evladımın yapmayacağını düşünmüştüm’ diyor. Bundan dolayı sizden rica ediyorum.  Evlatlarımıza ailelerimize sahip çıkalım.  Onların üzerinden gözümüzü hiçbir zaman ayırmayalım. Sevgimizi eksik etmeyelim. Ailemizin içerisinde evlatlarımıza göstereceğimiz yakınlık ve sevgi, inanıyorum ki tüm toplum içerisinde de sevginin ve muhabbetin yayılmasına ve bir arada olmamıza vesile olacaktır.” 
“Gençlerimize kendilerini geliştirmeleri için imkan sunmamız gerekiyor”
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin genç girişimcinin dinamizmine, heyecanına ihtiyacı olduğunu söyledi. “Bizim öz kaynaklarımızda gençlerimize aktaracağımız çok ciddi unsurlar var’ diyen Bakan Çağatay Kılıç sözlerine şöyle devam etti:
“Bunu sadece maddi anlamda söylemiyorum. Özellikle gençlerin kendilerini geliştirmeleri için imkan sunmamız gerekiyor. Sizler Memur-sen’in üyeleri olarak devletimizin çeşitli kademelerinde görevler yapıyorsunuz.  Araştırma  ve geliştirmenin inovasyonun ne kadar önemli olduğunu eminim sizler de en az bizler kadar biliyorsunuz. Biz buna çalışmalıyız.  Sanayicimizi ziyaret ettiğimizde yerli üretim makinemizdeki artış bizleri memnun ediyor. Sanayide yerlileşme oranının artması çok önemli ama bu yeterli değil. Daha fazla gelişmesi lazım. Milli ve yerli üretimimizin artması gerekiyor. İşte burada  genç kardeşlerimizin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Onlara bu fırsatları vermemiz gerekiyor. Onlara senin vaktin var. Daha sonra yaparsın demeyeceğiz. Onun  heyecanı, azmini destekleyeceğiz.Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde yanında ilk göreve başladığım zaman 27 yaşındaydım.Cumhurbaşkanımız, her zaman geçlere fırsat vermiştir. Başbakanımız aynı şekilde her zaman gençlerle beraber. Onlara bir arada olmak tecrübe aktarımı yapmak istiyor.” 
“Unutmayalım  ki 21 yaşında çağ  açıp çağ kapatan bir ecdadın torunlarıyız”
İş dünyasına ‘gençlere  güvenin’  çağrısında bulunan Bakan  Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yönetici makamındaki kişilerin her zaman en az 2 genci yetiştirmesini rica ediyorum.  Arkadan gelen o yetişmiş insan kaynağının doğrudan sizin yaptığınız görevi devralması çok önemlidir. Buna özellikle özen gösterin. Başarılı olan özel sektör yöneticileri mutlaka çalıştırdıkları gençleri yetiştirip onun denge unsurunu ortaya koyarlar. Aktif siyasete başladığım zaman cumhurbaşkanımızla geçirdiğim dönemin o kadar önemi vardı ki oradan büyük tecrübeler edindim. Genç neslimize tecrübemizi aktaracağız. Genç ve başarılı bir nesil yetiştirmek istiyorsak ilk sorumluluk bizlere düşüyor. Unutmayalım ki 21 yaşında çağ  açıp çağ kapatan bir ecdadın torunlarıyız.”