BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, SANAYİCİLERLE BİRARAYA GELDİ

15 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesindeki tesislerde üretilen ürünlerin Türkiye’de ve yurtdışında pazarlandığında Samsun’un isminin ve tesislerinin büyüdüğünü söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Tekkeköy’de devam ettirdiği seçim çalışmaları çerçevesinde Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde OSB fabrika sahipleri ile kahvaltıda buluştu.

Birlikte çalışmanın başarı getireceğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Beraber çalıştığımızda Samsunumuz ve Türkiyemiz için başarı elde ederiz. Farklı yerlerde, farklı şekillerde birbirimize destek olmadığımız zaman başarı elde edemeyiz” şeklinde konuştu.
Sanayi bölgesindeki tesislerde üretilen ürünlerin Türkiye’de ve yurtdışında pazarlandığında Samsun’un isminin ve tesislerin büyüdüğünü belirten Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:
“AK Parti hükümeti dönemi içinde her zaman özel sektörle ve üst çatısı olan TOBB ile yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Zaman zaman dünya piyasalarında da meydana gelen bir takım değişiklikler, finans anlamındaki sıkıntılar sizlerin de gündemine geliyor. Türkiye’de son 13 yıl içerisinde ciddi sorunlar meydana gelmedi. Hatta Cumhurbaşkanımız, o zaman Başbakanımız bu finansal kriz Türkiye’yi teğet geçecek dediğinde inanmamıştı bazılar ama öyle oldu çok şükür”
Konuşmasında Türkiye’nin komşuları Suriye ve Irak’ın fiili olarak yönetilemez durumda olduğunu dile getiren. Bakan Çağatay Kılıç, “Bizler de bu gelişmelerden etkileniyoruz. Özellikle ekonomik anlamda baktığımı zaman bir döne hızlı bir ivme ile ihracat yaptığımız Suriye’de bu sıkıntıların olması ekonomik anlamda etkiliyor. Alternatif pazarların bulunması için çalışmalar yapılarak bunun bir nebze hafifletilmesi yönünde sizlerle beraber başarıya ulaştık” dedi.
Türkiye’nin sınırındaki sıkıntıların bir an önce aşılmasını ve bir an önce dostane ilişkilere dönmeyi istediklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bu arada Suriye’de kendi halkını öldüren, zulmeden, bombalayan bir kişiyle de oturup konuşmamız mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.
Suriye’den Türkiye’ye gelen mülteci sayısının 2.5 milyona ulaştığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye bu mültecileri misafir edebilecek güçte. Avrupa’da çok sınırlı sayıda göçün olmasının ardından ne kadar büyük sıkıntılar yaşandığını hepimiz görüyoruz. Onun için gücümüzün, birliğimizin ve beraberliğimizin farkında olacağız” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Ankara Tren Garı önünde yaşanan bombalı terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, tedavisi devam edenlere acil şifa dilerken, “Bunların hepsi Türkiyemizin gücüne, demokrasisine, birliğine ve beraberliğine yapılmış saldırılardır. Biz bunların üstesinden bir ve beraber olarak geleceğiz” ifadelerini kullandı.
1Kasım’da sandıktan çıkan oylarla yine AK Parti’nin tek başına iktidar olarak çıkacağına inandığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi.