"BOMBALI SALDIRIYI YAPANLARIN ASLA AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAĞINI BİLİYORUZ"

15 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara’da geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak ’’Bu Türkiye’deki herkese, Türk milletine, birlik ve beraberliğimize ve Türkiye’nin demokrasisine yapılmış bir saldırıdır’’ dedi.

 Seçim çalışmalarını Samsun’da sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, Atakum ilçesinde akşam yemeğinde işçiler ile bir araya geldi. Bakan Çağatay Kılıç yemek öncesi yaptığı konuşmada; birlik ve beraberliğin önemi üzerinde durdu.

Bakan Çağatay Kılıç Ankara’da geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan bombalı terör saldırısını yapanların amaçlarına ulaşamayacaklarına dikkat çekerek, ‘’Bu Türkiye’deki herkese, Türkiye’nin demokrasisine, Türk milletine, birliğimize ve beraberliğimize yapılmış bir saldırıdır. Hep birlikte duruşumuzu ortaya koydukça, bu saldırıyı yapanların asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklarını biliyoruz ve açıkça haykırıyoruz.’’ dedi.

Saldırı ile ilgili olarak tüm kurumların var gücüyle çalıştığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç söyle devam etti:

‘’Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Bizi birbirimize karşı durmaya, birbirimize karşı söz söylemeye ve hatta bu anlamda hareket yapmaya şiddete yönlendirmeye çalışanlara bizim tek yürek halinde birlik ve beraberlik içerisinde dur dememiz gerekiyor. Bizim medeniyetimizin inancımızın birlikteliğimizin temeli o kadar sağlam ki bunları hiç kimsenin bozmasına asla ve asla imkân vermeyeceğiz. Bunu millet olarak başaracağız. Belli kişilerin veya belli grupların bu saldırı üzerinden dahi suiistimale girmeye çalıştıkları hep birlikte gördük. Ama bunun karşısı da birlikte duruşumuzla bunu engelledik. Çünkü bizim aramızdaki farklılıklar bizim zenginliğimizdir, bizim birlikteliğimizi sağlar. Biz bu cennet vatanın dört bir yanında huzur, mutluluk ve refah içerisinde yaşamak için çalışıyoruz.’’

Konuşmasında siyasetçilere düşen görevler de olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Ak Parti olarak milletimizin gönlündeki yerini gayet iyi biliyoruz. Bu noktadaki çalışmalarımıza da hiç durmadan devam edeceğiz. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra Ak Partimiz tek başına ülkeyi yönetme çoğunluğuna ulaşacak ve biz bu güne kadar yaptığımız çalışmaların katlanarak devam etmesini sağlayacağız. Şeklinde konuştu.

Siyasi istikrarın önemini de hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
‘’Bizler farklı düşüncelerde olabiliriz. Baktığımız pencereler farklı olabilir. Ama şunu hiçbir zaman unutmayalım. Günün sonunda oturup beraberce lokmamızı yiyebiliyorsak, kardeşliğimizi ortaya koyabiliyorsak bu bizim birlikteliğimizin ve beraber olduğumuz noktaların ayrıştığımız noktalardan çok daha fazla olduğunun ispatıdır.’’