BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, AK PARTİ TRABZON MİTİNGİNE KATILDI

19 Ekim 2015

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Trabzon'da düzenlediği "Birlik, Dirlik ve Kardeşlik Mitingi"nde konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da mitingin yanı sıra diğer programlarında Başbakan Davutoğlu'na eşlik etti.

 Başbakan Davutoğlu miting programından önce Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen askerlerden Samet Çakır'ın Trabzon'da yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Bakan Çağatay Kılıç da yer aldı.
Başbakan Davutoğlu daha sonra Bakan Çağatay Kılıç ile birlikte miting alanına geçti. Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Başbakan Davutoğlu önemli açıklamalarda bulunurken, "Yakarak, yıkarak, öldürerek bizden taviz koparmak isteyenler asla başarılı olamayacaklar. Kim bu kirli hesapları yapıyorsa kim bu kirli oyunların içindeyse çok yakında hepsinin hesabını soracağız, hepsini adalete teslim edeceğiz" dedi.
Türkiye'nin bir santimetrekare toprağında dahi operasyona, bölünmeye, ihanete izin vermeyeceklerini kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Bu ülke, bu devlet, bu millet bugün dimdik ayaktaysa canı pahasına vatanını, milletini savunan yiğit evlatlarımız sayesindedir. İşte bu millete düşmanlık edenler, tuzakları kuruyorlar ama bir şeyin hesabını yapamıyorlar. Bu milletin iradesinden, istiklalinden, istikbalinden vazgeçeceğini sanıyorlar. Bu milleti hiçbir şart altında zillet içinde yaşamaya kimse mahkum edemez.Bilsinler ki Samet kardeşimiz gibi niceleri bu toprak için son nefesine kadar mücadele ederken bizler de ne olursa olsun, kim ne fitne yaparsa yapsın, bu toprağın, bu ülkenin bir santimetrekare toprağında dahi operasyona, bölünmeye, ihanete izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu ve Bakan Çağatay Kılıç, mitingin ardından diğer partililer ile birlikte AK Parti Trabzon İl Başkanlığı açılışını yaptı.