BAFRA’YA YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU

20 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçimlerine doğru hızlıca yol alındığını ve az bir süre kaldığını belirterek,” İnşallah 2 Kasım sabahında da ülkemizde yatırımları devam ettirecek yine bir AK Parti iktidarına uyanacağız” dedi.

 Seçim çalışmalarını memleketi Samsun’da sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, Bafra ilçesinde inşaatı tamamlanan şyarı olimpik yüzme havuzunu düzenlenen törenle hizmete açtı.
Açılış töreninde konuşan Bakan Çağatay Kılıç, sadece spor tesisleri yapılmasının önemli olmadığına dikkat çekerek, yapılan bu tesislerde sporcu yetiştirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Bakan
Çağatay Kılıç , şöyle devam etti:

“Güzel Türkiye’mizin dört bir yanında tesisleşme hamlesi var. 2002’den sonra Türkiye'de başlamış olan, AK Parti iktidarlarında özellikle spora ve sporcuya yapılan yatırımın ivme kazanıldığının ispatı, işte burada inşa edilen bu güzelim tesisler. Hep söyleniyor, sadece tesisleşme yeterli değil diye. Doğru, sadece tesisleşme yeterli değil. Biz onu biliyoruz. Bizi bu anlamda eleştirmeye çalışan siyasiler olsun, köşelerinde yazan değerli spor yazarları olsun, ben buradan tekrar hatırlatmak istiyorum onlara. Sadece tesis yapmanın yeterli olmadığını biliyoruz. Ama tesisi yapmazsanız o zamanda içerisinde sporcu yetiştireceğiniz mekanınız olmaz. O alt yapı imkanı olmadığı zaman Tahalar’ın, Nihanlar”ın, Emreler”in yetişmesinde yeterince imkan sağlamamış olursunuz. O zaman başarılar tesadüfe kalır. ''
Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan işbirliği sonucu sistematik çalışmalarla sporcuların genç yaştan itibaren başarıya ulaşılabileceğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,''Biz bunu biliyor ve bunun için çabalıyoruz. Federasyonlarımızla, il müdürlüklerimizle, ilçe müdürlüklerimizle, tesislerimizle, sporcularımızla bunun için çalışıyoruz. '' şeklinde konuştu.
Bakanlık bünyesinde görev yapan il ve ilçe müdürlüklerine seslenen Bakan Çağatay Kılıç, “Arkadaşlarımıza buradan çok özel bir hatırlatmada bulunuyorum. Göreviniz illerinizdeki spor tesislerinin en yoğun bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber aynı zaman da kaymakamlıklarla, valiliklerle, okullarla ve öğretmenlerle beraber öğrencilerimizin bu imkanlardan faydalanmasını sağlamaktır. Odalarınızda oturmak, makamlarınızda oturmak niyetiyle bu bakanlıkta görev yapacağınızı düşünüyorsanız lütfen bu görev tanımınızı ve düşüncenizi gözden geçirin.” diye konuştu.
“Bizim kurumuzda çalışan amirimizin, memurumuzun görevi 24 saat 365 gün arazide olmaktır” diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Onun için söylüyorum ve onun için diyorum ki; odalarınızda oturmak, binalarınızda oturmak için bürokraside olduğunuzu düşünüyorsanız lütfen bunu bir daha düşünün. Bir seçim dönemindeyiz ve 1 Kasım seçilerine doğru hızlıca yol alıyoruz. Az bir süre kaldı. İnşallah 1 Kasım’dan sonra 2 Kasım sabahında da ülkemizde bu hızlı yatırımları devam ettirecek yine bir AK Parti iktidarına uyanacağız. Önemli olan burada millete hizmet etmektir. Millete hizmet etmekte başarılı olmaktır. Biz milletin gönlüne irmiş, millete hizmet etmiş bir ecdadın torunuyuz.”
Daha sonra Bakan Çağatay kılıç ve protokolde bulunanlarla beraber havuzun açılışını yaptı.