GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ ÇANKIRI’DA

21 Ekim 2015

1 Kasım öncesinde seçim çalışmalarına bugün Çankırı’da devam eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çözüm sürecinin buzdolabında olduğunu hatırlatırken, “Silahları gömecekler, ülkeyi terk edecekler ondan sonrasına bakarız” dedi.

Çankırı Valiliği, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından mahalle ve köy muhtarlarıyla yemekte buluşan Bakan Çağatay Kılıç,  konuşmasına 19 Ekim muhtarlar gününü kutlayarak başladı.

Muhtarların AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin yaşadığı değişimlerin en büyük şahitleri olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’de yaşanan değişimin, kalkınmanın, ekonomik gelişimin en büyük şahitleri sizlersiniz. Mahallelerinize, köylerinize yapılan yatırımları,  çalışmaların ne boyutta olduğunu en iyi sizler görüyorsunuz. Her şey dört dörtlük demiyorum, bazı eksiklikler var ama onlar da tamamlanıyor” dedi.
 2002 öncesinden günümüze Türkiye’de yaşanan değişimin unutulmaması ve her fırsatta hatırlatılması gerektiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Tabii bundan sonra yapacaklarımız, ortaya koyacağımız hizmetler de emin olun ki bugüne kadar yaptıklarımızı hiç aratmayacak. Biz verdiğimiz sözü yerine getiren bir partiyiz, siyasi iktidarız. Biz 2002 öncesindeki seçim dönemlerinde verilen ancak yerine getirilmeyen sözlerin hepsini gerçekleştirdik. 2002’de başladığımız iktidar yolculuğumuzda kurucu genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti olarak verilen sözlerin hepsi yerine getirildi mi? Getirildi” diye konuştu.
"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Recep Tayyip Erdoğan’ın binası değil"
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne yönelik eleştiriler bulunduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Külliye’de zaman zaman muhtarlarla bir araya geliyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır şekilde olmuş mu? Orası milletindir. Orası Recep Tayyip Erdoğan’ın binası değil. Orası Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanlığı. Devletimizin geçmişinden gelen kudretini, gücünü temsil eder ve gelecekteki gücünü, bölgedeki ağırlığını gösteren bir yapıdır. Buradaki muhtarlarımız da oraya gitti. Hizmet ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil makamı olmasından başka bir şey var mı orada? Sizler muhtarlar olarak şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımızla neredeyse her hafta bir araya geliyorsunuz. Bu konuda söylenen sözlere lütfen itibar etmeyin. Gerektiği zaman da cevabını verirsiniz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
“Devletimizin kudretini göstermekte 1 saniye bile tereddüt etmedik”
Bakan Çağatay Kılıç, çözüm süreci konusunda bazı konuların ayırt edilmesi gerektiğine işaret ederken, şöyle devam etti:
“Sabır göstermek ayrı şey, ama gerektiği zaman devletin kudretini, gücünü göstermek de ayrı şeydir. Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan olarak bu çalışmaları başlattığı zaman ne dedi; ‘Bu milletin birliğini, beraberliğini geçmişte olduğu gibi yeniden inşa etmek üzere bunu yapıyoruz.’  Bunun şartları var ama sabırlı olun. Cumhurbaşkanımız, başbakan olarak çok sabır gösterdi. Sayın Genel başkanımız ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu da çok sabır gösterdi. Ama ne zaman ki kamu düzeni bozulup polisimize, askerimize silah doğrultma noktasına gelindi, devletimizin kudretini, gücünü sonuna kadar göstermekte 1 saniye bile tereddüt etmedik.”
“Silahları gömecekler, ülkeyi terkedecekler ondan sonrasına bakarız”
Bugün gelinen noktada artık sabırlarının kalmadığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, HDP’ye sert eleştiriler yönelttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Silahları gömecekler, ülkeyi terk edecekler ondan sonrasına bakarız. O zamana kadar kusura bakmasınlar. Verilen imkanları, şansları kullanamadılar. Bir siyası parti lideri çıkmış birlikten beraberlikten bahsediyor. Ama sürekli belli bir grubun, belli bir ayrımcılığın üzerine siyaset yapıyor. Doğu’da ve Güneydoğu’da  muhtarlarla görüşüyorsunuzdur. Vatandaşlarımızın onları temsil görevlisi olarak gördüğü yok. Ama terör örgütünün ortaya koyduğu zulümden dolayı bazı noktalarda çekince yaşıyorlar. Terör örgütünün ortaya koyduğu zulümden dolayı, belli noktalarda çekince duyuyorlar. O sırtını dayadığı terör örgütünün istediği şekilde davranmasın bak bakayım ne oluyor. Ne diyor; biz kardeşlik için buradayız. Rahat bırak o zaman, rahat bırak.”
“Her şeye ‘hayır’ desin diye mi oy verdiler?”
Bakan Çağatay Kılıç, MHP Lideri Devlet Bahçeliye’ye de yüklendiği konuşmasında, “7 Haziran’dan sonra her şeye ‘hayır’ diyenler var biliyorsunuz. Sayın Bahçeli her şeye ‘hayır’ diyor. Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş kardeşlerimiz, onlara oy veren kardeşlerimiz, her şeye hayır desinler diye mi oy verdiler, yoksa uzlaşsın diye mi?” şeklinde konuştu.
AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerinden sonra yüzde 41 oy aldıklarını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu çok ciddi bir orandır değerli kardeşlerim. Bu oran şu anda bir çok Avrupa ülkesinde tek başına iktidarın sağlandığı bir orandır. Hatta daha az oranlar ile iktidarı sağlayanlar var. İtalya'da biliyorsunuz koalisyonu belli bir süre için kanun ile kaldırdılar. Biz yüzde 41'in ne anlama geldiğini gayet iyi biliyoruz. İki muhalefet partisinin oyunu birleştirdiğiniz zaman AK Parti’nin oyu etmiyor. AK Parti'nin yüzde 41 ile milletimiz tarafından en büyük sorumlulukla görevlendirildiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.
“AK Partisiz bir hükümetin olmadığı, olmayacağı ortada”
Milletin kendilerine güvendiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, 7 Haziran sonrası yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Ortak olarak konuştuğumuz muhataplar daha ilk geceden ne dedi? AK Parti ile asla. Zaten bizim onlarla yapacak bir şeyimiz yok,  o da ayrı konu. Sayın Bahçeli ilk gece çıktı, seçimse seçim dedi, daha 7 Haziran gecesi. CHP ilk akşam ‘ne desem, ne demesem?’ öyle bir bekledi. Beklediği oranın altında oy aldı.  Sayın Kılıçdaroğlu, ‘iktidar olamazsam bırakacağım’ diyordu ama daha o sözünü yerine getirmek için bir adım atmadı. Ne dediler? Yüzde 60'lık blok dediler. Blok siyaseti yapmaya kalktılar. Ne oldu? Meclis Başkanlığı seçiminde blok falan hiç bir şey kalmadı. Bu nasıl bir şeydir ben anlamıyorum. Millet 7 Haziran’da sandıkta muhalefet partilerine AK Parti ile beraber olmanızı istiyoruz dedi. Çünkü AK parti'nin olmayacağı hiç bir yönetime güvenmiyoruz dedi. 7 Haziran’ın sonucu budur. AK Partisiz bir hükümetin olmadığı, olmayacağı ortadadır.”  
"İlk Günkü Aşkla Hep Beraber Durmak Yok Yola Devam"
1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidar olacağına inandığını kaydeden, Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
 “Çankırı'da çok büyük bir avantajımız var. Çok çalışkan bir Belediye Başkanımız var, koşturan bir yerel yönetimimiz var. İnşallah 1 Kasım'dan sonra daha büyük yatırımlarla beraber olacağız. Burada ülkemizin geleceği için sizlerin elinizi taşın altına koymanızı rica ediyoruz. Biz sizden aldığımız emaneti en üst seviyeye taşımak için dik duruyoruz ve dik durmaya devam edeceğiz. Ama sizlerin de bu anlamda desteğinizi esirgememenizi rica ediyorum. Ben bu anlamda bizlere destek vereceğinizi ve 1 Kasım'a beraber yürüyeceğimizi biliyorum. “İlk günkü aşkla, hep beraber, durmak yok yola devam’ diyorum.”
Bakan Çağatay Kılıç, muhtarlarla buluşmasının ardından Buğdaypazarı Medresesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek çay içti ve sohbet etti.