“YURTDIŞINDAKİ TOPLANTILARDA BAYRAĞIMIZI KAPATANLAR SANDIKTA CEVABINI ALACAKLAR”

22 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine hiç kimsenin dil uzatamayacağını belirterek,” Yurtdışındaki toplantılarda bayrağımızı kapatanlar, bunun cevabını sandıkta alacaklar” diye konuştu.

Seçim çalışmalarına memleketi Samsun’da devam eden Bakan Çağatay Kılıç, muhtarlara öğle yemeği verdi. Yemeğin ardından konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanacağını hatırlatarak,” Başbakanımız Ahmet Davutoğlu muhtar maaşlarının yeni asgari ücret seviyesine çıkarılacağını müjdeledi. Hepinize hayırlı olsun “dedi.
13 yıllık AK Parti iktidarında yaşanan ivmenin ve yapılan hizmetlerin özellikle birinci şahidinin muhtarlar olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,”“Bugüne kadar yapılan çalışmaların ne derece yoğun, ne kadar derin ve hızlı olduğunun da şahidi sizlersiniz. Allah’ın izni ile 1 Kasım seçimlerinde tek başımıza iktidar olacak çoğunluğu sağlamak üzere tabii ki sizlerden destek istiyoruz.İinanıyorum ki bugüne kadar yapılan çalışmaları da göz önünde bulundurarak, bu anlamlı desteğinizi bize vereceğinizden ben eminim” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan vaatlerini hatırlattığı konuşmasında, AK Parti İktidarında ülkede istikrarlı ve güvenli bir çalışma ortamı olduğuna dikkat çekti. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“7 Haziran’dan sonra Ankara’daki koalisyon çalışmaları esnasında işlerin nasıl farklı bir yolda gittiğini hissettiniz. Aramızda o kadar tecrübeli muhtarlarımız var. 2002 yılından öncesini de çok iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla inşallah tekrar istikrarın ve güven ortamının en iyi şekilde oluşturulmasının sağlanması anlamında sizlerden tek başımıza iktidar olmak için desteğinizi istiyoruz.”
Türkiye”nin en büyük gençlik merkezinin temelinin İlkadım ilçesinde atıldığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, muhalefet partilerinin gençlik merkezlerine ilişkin tutumunu eleştirerek ” onlara diyorum ki bir gün zahmet edin bizim gençlik merkezlerimizde ne yapıldığını görmek için gelin..”diye konuştu.
Çankırı programında gençlik merkezini ziyaret ettiğini ve orada faaliyetlere katılan gençlerin yaptığı çalışmaları gördüğünü söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Ama bir şeyi daha gördüm, Çankırı’daki gençlik merkezimizde 1 yılda 500 kişiye işitme engellilerle iletişim kuracak el lisanı eğitimi veriliyor. 2017’de Samsun’da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatı olacağını düşünürsek buna ne kadar çok ihtiyacımız olduğu da bir kez daha ortaya çıkıyor. Gençlik merkezlerimizde, gençlerimizin ve çocuklarımızın kendilerini geleceğe taşıyacak becerilerini geliştirmelerinin ama en önemlisi bir araya gelerek birbirlerini tanıma imkanının önünü açıyoruz” şeklinde konuştu.
“Bu sene 91 tane daha gençlik merkezimizi bitirmeyi hedefliyoruz”
Bakan Çağatay Kılıç, İlkadım Gençlik Merkezi’nin bitip hizmete girdiği zaman, Türkiye’ye çok büyük katkılar sağlayacağını belirtirken,“Siz bu gençlik merkezlerinde ne yapıyorsunuz?.. Bu sorudan ziyade biz bunları daha fazla nasıl geliştirebiliriz? Bizim katkımız buraya ne olabilir? Bu soruları sormak gerekir. Biz Üniversitelerimizle de iş birliği yaparak burada birçok yeni çalışmanın ve kursun öncülüğünü yapıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 205 gençlik merkezimiz var. Bu sene ve önümüzdeki sene biteceklerle beraber 350’nin üzerinde çıkacağız. Bu sene 91 tane daha gençlik merkezimizi bitirmeyi hedefliyoruz. “dedi.
“İnşallah 1 Kasım’da daha da yüksek bir oranı yaşayacağız”
Türkiye’de seçimlere katılma oranının birçok ülkeye göre üst düzeyde olduğunu vurgulayan Bakan Akif Çağatay Kılıç, muhtarlara seslendiği konuşmasını şöyle devam etti:
“1 Kasım seçimlerinin ne anlama geldiğini sizler çok iyi anlamış durumdasınız. Bu anlamda ben size daha fazla hatırlatma yapmak istemiyorum. Lütfen herkesi sandığı gitmesi konusunda şevklendirin. Ülkemizdeki seçimlere katılma oranı, ABD ve Avrupa’daki birçok ülkeden çok daha yüksek. Bunu göz ardı etmememiz gerekiyor. Bu aslında ülkemizin demokrasinin ne kadar gelişmiş olduğunun, parlamento seçimlerine ülke yönetimine ne kadar önem verdiğinin göstergesidir.7 Haziran seçimlerinde yüzde 85 oranında katılım oldu. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde bu oranın üzerine çıkılacak. Avrupa’ya baktığımızda gerçekten düşük oranlarda seçimler yapılıyor ve bu oranlarla sonuca gidiliyor. Ama hiç kimse meşruiyet tartışmasına girmiyor. 7 Haziran seçimleri AK Parti’nin birinci siyasi ve sorumlu aktör olduğunun ve milletinin güvenini kazandığının göstergesidir. İnşallah 1 Kasım’da daha da yüksek bir oranı yaşayacağız.”
“Ülkenin birliğine hiç kimsenin dil uzatmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz”
“Ülkemiz demokrasisinin ve temsilinin geldiği noktada böyle suni bir tartışmaya hiç gerek yok” diyen Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye için çalışanların başları üstünde yeri olduğunu söyledi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş”ın yurtdışında yaptığı seçim konuşmalarındaki tutumunu eleştirerek, “ Ama gidip de yurtdışındaki toplantılarda bayrağımızı kapatanlar sandıkta cevabını alacaklar. Çünkü bu ülkenin birliğine beraberliğine hiç kimsenin laf atmasına dil uzatmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Seçim dönemidir, bir takım iddialar ortaya atılıyor. Bu iddiaları ortaya atanlar desteklemez ise bunlar boş sözdür, boş laftır anlamına geldiğini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da spor ve gençlik alanında yapılan yatırımların artarak devam edeceğini
İfade etti. İlkadım ilçesinin Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yer olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,”Ayrı bir sorumluluk var üzerimizde onun da gereğini yapacağız. Hatırlayalım Sayın Başbakanımız 1 kasım seçimlerinin ilk adımını meşale şehir Samsun'dan attı dolayısıyla Samsun'un da ne kadar önemli olduğunu artık AK Parti'nin tüm kurmayları buradayken söylüyorum görüyorsunuz. Bu anlamda İlkadım'dan özel bir destek rica ediyorum.”şeklinde konuştu.