BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ARIM KARACALI KÖYÜ’NDE MUHTARLARLA BULUŞTU

22 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu millete en üst noktada hizmet etmek için her zaman en önde olduk ve olmaya devan edeceğiz"dedi.

 Seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Çağatay Kılıç Çarşamba'nın Arım Karacalı köyünde muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara hitaben konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç“1 Kasım akşamı demokrasi bayramında buluşmayı Rabbim bizlere nasip etsin. 7 Haziran seçimlerinden sonra neleri nasıl göğüslediğimizi biliyorsunuz” diye konuştu
Bakan Çağatay Kılıç 7 Haziran seçimlerinde alınan yüzde 41’lik oy oranıyla AK Parti’nin vatandaş tarafından birinci parti olduğunun tescillediğini söyledi. Bu anlamda sorumluluklarını yerine getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, hükümet kurma çalışmalarında milli iradenin söylediği şekilde yanlarına ortak almak için çalışmalar yaptıklarını ama sonucun olmadığını belirterek, “Sayın Bahçeli’nin her şeye ‘hayır’ diyen tutumu, HDP’nin bizimle ortak olmak gibi bir şansının olmaması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de ortada gitmeye çalışan bir yolu oldu. Sonuç itibari ile millet için hizmet etme anlamında elini taşın altına koymak için davet ettiklerimiz bu davete icabet etmediler” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, bir ara blok siyasetinin gündeme geldiğini fakat bu blok siyasetinin Meclis Başkanı seçiminde dağıldığını hatırlatarak, “Burada yüzde 60’lık blok siyasetini ortaya koyanlar aslında ayrımcılığın ve farklı noktada durmanın bir erdem olduğunu ortaya koymaya çalıştılar ama olmadı., Vatandaşımızın bir araya gelme talimatını, sandıktan çıkan iradeyi kabul etmediler” dedi.

Anayasal olarak ortaya çıkan hükümeti kurmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun daveti yaptığında hem CHP, hem MHP hem de HDP’nin bu sorumluluğu almayı reddettiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Siz bu sorumluluğu tek başınıza götürmek zorundasınız dediler. Biz sorumluluktan asla kaçmadık. Bu millete en üst noktada hizmet etmek için her zaman en önde olduk ve olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçimlerinde destek gösterilmesini isteyen Bakan Çağatay Kılıç, sandıklara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti ve yapılan yatırımları şöyle anlattı:

"Burada Bakanlığımız tarafından yapılan halı saha var. Bu sahada gençlerimizin yaptıkları çalışmaları görüyorsunuz Sahamızın eski halini de biliyorsunuz işte AK Parti’nin hizmet anlayışı budur. Soruyorlar ‘’nasıl hizmetler yapacaksınız’’ diye. İşte yaptığımız hizmetler burada bunlar sizler ve gençler için. Çarşambaya yaptığımız spor ve gençlik yatırımları devam edecek. Çünkü biz gençliğimize yaptığımız yatırımın gençlerimizin geleceğine olduğunu biliyoruz. Bugünden yapıyoruz o yatırımı."
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine taşıma müjdesini ve 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak belirlendiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği öneme değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her hafta muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştuğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Bu millete ve size gösterilen değerin ne kadar büyük olduğunun açık ve seçik işaretidir. Ben inanıyorum ki siz AK Parti iktidarlarının burada ortaya koymuş olduğu hizmetlerin karşılığını 1 Kasım seçimlerinde vereceksiniz" dedi.

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konuların aynı zamanda hükümet programı olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, "Biz vaatleri sıralayıp da ne olursa olsun demiyoruz. Biz vaatlerin gerçekleştirebilecek vaatler olması yolunda çalışıyoruz. Aynı zamanda bir hükümet programı çerçevesinde yapacağımızı açıkça belirtiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın, milletimizin ve vatanımızın geleceği için gece gündüz çalışmalarına sizin de destek olacağınıza inanıyorum. Bölücülere hiç bir zaman fırsat vermedik vermeyeceğiz. Birliğimizden, beraberliğimiz ve kardeşliğimizden de asla ödün vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti dönemleri öncesi iktidarları ile bu iktidarların gerçekleştirdiği yatırımların en iyi muhtarlar tarafından bilindiğine dikkat çekerken sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Oy vermek her vatandaşımızın hem hakkıdır, hem görevidir. Bu anlamda siz devlet ve millet kaynaşmasının en önemli örneğini sergiliyorsunuz. 1 Kasım'da bu seçimlerin en iyi şekilde yaşanması ve temsilin sağlanması noktasında olması için sizler önemli görevler üstleneceksiniz. Ben sizlere inanıyorum ve güveniyorum. 1 Kasım'da demokrasi bayramında buluşacağız."
Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasının ardından hali sahayı gezdi. Penaltı kullandı. Çocuklarla yakından ilgilenen bakan Çağatay Kılıç bir simitçinin daveti üzerine simitlerini alarak gazetecilere ve vatandaşlar dağıttı.