GENÇLERİMİZİ TERÖRE KURBAN ETMEYECEĞİZ

23 Ekim 2015

Seçim çalışmalarını memleketi Samsun’da sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, PKK’nın bölgedeki gençlere büyük baskı uyguladığını vurgulayarak “Gençlerimizi terör örgütüne asla kaptırmayacağız” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç seçim çalışmalarını sürdürdüğü memleketi Samsun'da AKŞAM'ın sorularını yanıtladı.  PKK'nın bölgede gençlere büyük baskı kurmaya çalıştığını söyleyen Kılıç, "Gençleri dağa kaçırmak için ciddi faaliyetler içindeler. Terör ve terör örgütüyle irtibatlı olan herkesin gençlerimizin, çocuklarımızın ve onların ailelerinden ellerini çekmeleri için her şeyi yapacağız” dedi. İşte Bakan Kılıç’ın AKŞAM’a açıklamaları: 

Terör örgütü PKK gençlere bölgede nasıl bir baskı kuruyor? 
Bölge halkının üzerinde baskı kurarak çocuklarını dağa kaçırmak konusunda ciddi anlamda faaliyet içindeler. Korku ve tehditle bir şeyler yaptırmaya çalışıyorlar. Terör ile irtibatlı olan herkesin gençlerimizin, çocuklarımızın ve onların ailelerinden ellerini çekmeleri için her şeyi yapacağız. 
NİYE HAİN DEMİYORSUNUZ? 
Terör örgütüne karşı veya bir kamu görevlisine karşı molotof atan bir kişiye güç kullanmanın neresi orantısız oluyor? Çocuklara taş bilye, molotof verenlere niye onlara karşı bir şey söylenmiyor. Çıksınlar televizyonda desinler ki ey bu çocukların eline molof, bilye, taş verenler siz hainsiniz. 
PKK’nın ciddi geliri var
Uyuşturucu ile mücadelede polisiye boyutunu yeterli buluyor musunuz? 
Polisiye önlemler büyük ivme kazandı. Uyuşturucu satanlara yönelik ağır yaptırımlarla mücadele etmemiz gerekiyor. PKK’nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği ciddi gelir var. Ancak onlar yere izmarit bile atılmayan kampları gösteriyorlar .
Sakın korkmayın 
Bölgedeki gençlere ne mesaj verirsiniz? 
Gençlerimiz hiç korkmasınlar. Hani diyorlar ya demokrasisi kuvvetli ve güçlü olanlar ayakta duracak. Evet doğru ama demokrasiyi bizler kuvvetli durdukça bu karanlık güçlere karşı durdukça güçlenecek. Bunlara karşı korkmadan duracağız. 
Sporcularla kavuşturuyor
Akif Çağatay Kılıç Samsun’da sokak sokak geziyor, açılışlar yapıyor. Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksleri açılışlarında kendisine milli sporcular da eşlik ediyor. Genç millileri sahneye çağırıp onure etmeyi de ihmal etmiyor. Milli sporcuların örnek olması için spor salonlarındaki gençlerle kaynaşmasını sağlıyor. 
Paralelin karanlık kumpası ortada
Paralel yapının yurtlarında kalan öğrenciler ile ilgili nasıl bir süreç yaşandı?   
Paralel yapının yurtlarında hükümete karşı çalışma yapıldı. Ciddi anlamda paralel yapıya yakın olan yurtlarda sıkıntı var. Bu işi ciddi anlamda yürüten paralel yapı artık neredeyse  kapanma noktasında. Yapılan baskılar, beddua seansları korkutucu. Öğrencilere yıllık adı altında senet imzalattırılıyor ve bunlar aleyhte kullanılıyor. Gençler paralel yapının karanlık oyunlarını gördü.