GENÇLİK VE SPOR BAKANI ÇAĞATAY KILIÇ: “YENİLMENİN DE BİR ŞEREFİ VARDIR.”

27 Nisan 2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçimin bir yarış olduğunu belirterek, “Yenilmenin de bir şerefi vardır. Seçimde AK Parti, bayrağı burcun en tepesine çıkartmıştır” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanlığınca Atakum Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi.
Seçimler öncesinde ve sonrasında yapılan bazı yorumları hatırlatan Kılıç, şöyle konuştu:
"Seçimlerden sonra, daha 30 Mart gecesi bazı yorumları izledim. Kendilerinin toplum bilimcisi olduğunu ve yıllar yılı siyaset okuduklarını iddia edenler, seçim sonuçlarını herkesten daha iyi yorumlayacaklarını iddia edenler yine yanılgı içindeydi. Karşılaştırmalar yaparken yine bu aziz milletimize tepeden baktılar. 'Şurası şöyle oy verdi, çünkü böyle, burası böyle oy verdi, çünkü eğitim seviyesi böyle, burası şöyle oy verdi, çünkü yaşam standardı şöyle'. Bu analizleri yapan ve bu analizleri kendilerine rehber edinenler 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 45,5 Türkiye genelindeki oy oranıyla cevabını sandıkta adılar."

"Yenilmenin de bir şerefi var"-

Kılıç, AK Parti’nin başarısını görmek istemeyenlerin yanlış yorumlar yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bunu görmek istemeyenler, anlamak istemeyenler seçim öncesinde şunu başlattılar, 'Seçimlere hile karışacak, seçimlerde oyunlar yapılacak' iddiasında bulundular. Yenilmenin de bir şerefi vardır. Seçimde AK Parti, bayrağı burcun en tepesine çıkartmıştır. Milletimiz AK Parti'ye sonuna kadar sahip çıkmıştır. Seçim sonuçlarıyla bunu açık ve seçik ortaya koymuştur. Bu bir seçimdir, bunun sonucunda kazanmak da var kaybetmek de. Kaybedenler de desinler ki, 'Biz kaybettik'. 'Neden kaybettik' onu araştırsınlar ama mızıkçılık yapmadan.”

Türkiye genelinde bin 394 belediyeden yüzden 59’a tekabül eden 823’ünü AK Parti'nin kazandığını ifade eden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"CHP 16 ilde yüzde 5'in altında, 28 ilde yüzde 10'un altında. MHP 13 ilde yüzde 5'in altında ve 19 ilde yüzde 10'un altında. Bunlar bizim siyasi rakiplerimiz. BDP belli bir bölgenin dışında zaten bu seçimde yoktu. Siyasi rakiplerimizin ortaya koyduğu tablo bu. Bazıları şimdi ortaya çıkıp diyor ki, 'AK Parti'nin seçim başarısı o kadar da yüksek değil. Son seçime göre oy oranı düştü'. El insaf. 2011 seçimleri genel seçimdi, yerel seçim değildi. 2009 yerel seçimleriyle karşılaştırın bakalım, düşmüş müyüz çıkmış mıyız? Bir de bize eleştiri yaparken şöyle aynayı alın, bir de kendinize bakın. Eleştirin, eleştirmek hakkınız ama eleştirirken mahcup olmayın. Eleştirirken yaptığınız eleştirinin de temeli olsun. İstanbul'da seçimi kazandığını iddia ediyor hala daha ikinci gelen adam. 700 bin oy fark var. 700 değil 700 bin. Daha ben ne diyeyim."

"Halen o koltukta oturuyorsunuz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi, "Ben eğer seçimlerden birinci parti çıkmazsam koltuğumu bırakırım, genel başkanlıktan ayrılırım" dediğini hatırlatan Kılıç, "Şimdi bize eleştiri noktasında mangalda kül bırakmayanlar, siyasetin başarı ölçüsü nedir? Açık ve seçik ortada, dünyanın her tarafında böyle bu ama bizlere eleştiri getirirken 'ayrılın, başarısız oldunuz' diyenler tabiri caizse aldıkları sonuçlardan dolayı partilerini bir arada nasıl tutacaklarını şaşırır durumdalar. Bize siyasi eleştiri yapıyorlar, biz de eleştirimizi yapacağız. Sorarlar, ne yaptınız da halen o koltukta oturuyorsunuz? Hangi başarıyı ortaya koydunuz da halen o koltukta oturuyorsunuz? Ben buradan CHP ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum, hesap sorun. Neden sizin yöneticileriniz başarı elde edememiş olmalarına rağmen yine de aynı yerlerde duruyorlar?" diye sordu.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, AK Parti'nin günlük bir siyasi parti olmadığını ve günlük yaşamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bugün yaptıklarımız bizi geleceğe taşıyacak. Biz bugün hiç durmadan, hiç yorulmadan gelecekteki başarıların temelini atmak için çalışıyoruz. Burada bir kardeşlik var, birliktelik var. Farklı fikirlerimiz olabilir. Bazı konularda farklı düşüncelere sahip olabiliriz, aramızda konuşurken de bunları dile getiririz ama dışarı çıktığımızda birbirimizi sonuna kadar destekleriz. Biz böyle bir siyasi parti kültüründen geliyoruz. Buna biat diyenler var. Buna koşulsuz olarak gözü kapalı biat etmek, hiçbir şekilde soru sormamak, istişare etmemek diyenler var. Bunu diyenlere sadece şunu söylüyorum. AK Parti'nin belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayı için yaptığı istişare toplantılarına bir bakın. Milletvekilleriyle, teşkilatıyla, kongre üyeleriyle tek tek toplantı yapan bir genel başkan, her ay bir gününü teşkilata ayıran bir genel başkan, Meclis'te karar alınacağı zaman milletvekilleriyle istişare eden bir genel başkan var. AK Parti ailesi istişare üzerine kurulmuş bir ailedir."