29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

28 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet’in ilanının 92. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 Bakan Çağatay Kılıç’ın yayımladığı kutlama mesajı şöyle:
“Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 92. Yıl Dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.
Millet olarak İstiklal Harbini zaferle neticelendirerek millet iradesine dayanan Cumhuriyetimizi kurduk.
Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygu, hedef ve ideal etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiş ve birçok badire de bu bilinç ve birliktelik sayesinde aşılmıştır.
Milletimizin arasına nifak sokmak ve ülkemizin istikrarını bozmak isteyen bazı art niyetli girişimleri, 1000 yıldır olduğu gibi Aziz Milletimiz engin ferasetiyle akim bırakacaktır.
Bugün ülkemizin geldiği seviye itibariyle sahip olduğumuz değerler Cumhuriyetimizin gurur duyduğumuz kazanımlarıdır. Bu değerler bulunduğumuz bölge ve dünya milletleri için de bir umut kaynağı olmuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimiz, kendilerine canı gönülden inandığımız gençlerimiz tarafından birlik ve beraberlik içerisinde daha da yükseklere taşınacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Kahramanlarımız olmak üzere vatanı için gözünü kırpmadan mücadele etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 92. Yıl Dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”