“SANDIĞA ATILAN OY NAMUSUMUZDUR”

28 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala seçmeni sandığa davet ederek “Sandığa atılan oy namusumuzdur” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da KADEF (Kavak Dernekler Federasyonu) üyeleri ile bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada sabah Ladik’te muhtarlarla ve Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ile bir araya geldiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra bölgenin en büyük yatırımlarından olan Kavak’taki Çimento Fabrikası’nı ziyaret ettiklerini belirtti. Bu fabrikanın da yakında tamamlanarak büyük bir istihdam sunacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Hem yapı hem de kapasite olarak özel sektöre böylesine büyük bir yatırım da Samsunumuz’a da geliyor. Bu sabah aldığım habere göre Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde yer kalmamış. Bu da artık Kavak’a çok büyük yatırımların geliyor olması demek” dedi.
“Adına yakışan Yaşar Doğu Spor Salonu’nu inşa edeceğiz”
Tekkeköy’de yapılan 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu’nun da Yaşar Doğu ismine yakışır bir yatırım olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Yaşar Doğu’nun memleketi olan Kavak’a da inşallah adına yakışır bir güreş merkezi ve her alanda hizmet veren bir merkezi orada inşa ederiz” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Kavak’ta sadece kendi bakanlığının yaptığı yatırımlarla birlikte özel sektör yatırımlarının da çok fazla olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye Cumhuriyeti’nde bunlar yapılabiliyorsa, ekonomimiz ve istikrarımız bu noktadaysa, 2002 yılında milletin iradesi ile sizlerin seçtiği AK Parti sayesindedir. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizden aldığı iradeyi yere düşürmemesi  ile işte bu noktadayız” dedi.
“Bugünkü demokratlar AK Parti’ye kapatma davası açıldığında neredeydi?”
Bakan Çağatay Kılıç, 2002’den sonraki süreçte birçok badireler atlatıldığını, AK Parti’ye yapılan birçok set çekme çalışmalarının olduğunu ama  dönemin Başbakanı Erdoğan’ın ‘dik duracağız ama diklenmeyeceğiz’ duruşuyla bir olarak bütün badireleri atlattıklarını anlattı. Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:
“Bu günlerde demokrasiden ve özgürlükten bahsedenler oluyor. AK Parti’ye kapatma davası açıldığında neredeydi bu demokratlar? Neredeydi bu özgürlükçüler? Milletinin yüzde 50 oyunu almış siyasi partinin Genel Başkanını, Başbakanı yasaklamak için yola çıkanlara karşı neredeydiler? O zaman sesleri çıkıyor muydu? Cumhurbaşkanımız okuduğu şiir yüzünden Pınarhisar’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken gönderildiğinde neredeydiler? O zaman demokrasi yok muydu? O zaman özgürlüklerden bahsedilmiyor muydu bu ülkede?”
 “Çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde yapıyoruz”
Bakan Çağatay Kılıç, Bu yaşananların geçmişte kaldığını ve bugün konuşuluyor olmasını eleştirenlere karşı,“Sizin iradenizi, sandıktan çıkan iradeyi yere düşürmeyen Recep Tayyip Erdoğan sayesinde.  Bir buçuk sene önce sizin oylarınızla ilk kez milletin en üst makamına seçilen  Cumhurbaşkanımız görevini Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na devretti. O günden bu zamana kadar aynı şevkle, aynı heyecanla Sayın Başbakanımız 24 saat hiç durmadan çalışıyor. Bizleri sürekli çalışmalarımız konusunda hem talimatlandırıyor hem takip ediyor” dedi.
Kavak’tan AK Parti milletvekili adayı olan Hasan Basri Kurt ve diğer tüm adaylarla bir ekip olarak el ele çalışmanın başarıların temelini oluşturduklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde yapıyoruz” dedi.  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçim sürecindeki ilk mitingini meşale şehir olarak adlandırdığı Samsun’dan başlattığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilk mitinglerine Samsun’dan başladığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’un değerinin çok büyük olduğunu belirtti.
Bakan Çağatay Kılıç sürekli milletle iç içe olduklarına dikkat çekerek, “Sayın Bahçeli son iki seçimdir kaç kere geldi Samsun’a? Ben görmedim, siz gördünüz mü? Ama ‘hayır’ demeye gelince, sürekli ‘hayır’ dediği konudaki sözlerini hatırlıyorsunuzdur. Biz yaptığımız toplantılarda, mitinglerde her zaman sizin desteğinizi, birlik ve beraberliğinizi gördük. Şimdi 1 Kasım’da da bunu görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Milletin sandıkta ortaya koydukları iradeye sahip çıkan AK Parti’ye, milletin de sahip çıkacağına inandığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, yapılan birçok yatırımın olabilmesi için milletin iradesini sonuna kadar koruyan ekiplere ihtiyaç olduğunu söyledi.  Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan konuların hükümet programının parçası olduğunu dile getirerek, “Biz bir şeyi vaat olarak ortaya koyduğumuz zaman, bunun yapımında da sorumlu olduğumuzu bildiğimiz için buna göre yapıyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz sözü hep yerine getirdik. Bu anlamda 2023,2053 ve 2071 hedeflerimize de hiç durmadan yürüyeceğiz” dedi.
“Gençlere yapılan bu yardımlar, ekonomiyi iyi yöneten AK Parti hükumetleri sayesinde oluyor”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya mitinginde, üniversite gençlerine verilen kredi ve burs fiyatlarının Ocak ayında 400 TL olarak açıklandığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,  öğrencilere verilen burs ve beslenme yardımlarının son 13 yılda 30 katına çıktığını  belirterek “2002’de biz göreve geldiğimiz zaman, kaç kişiye burs veriliyordu ve burs miktarı neydi? Yıl 2015 bir buçuk milyon kardeşimize kredi bursu veriliyor, miktarı 330 lira. Yılbaşından itibaren inşallah 400 lira. Kredi Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrencilerimize beslenme yardımı da veriyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilere bizim aylık verdiğimiz beslenme yardımı 240 lira, günlük 8 lira yapar. 2002’de biz göreve geldiğimizde Kredi Yurtlar Kurumunda barınan öğrencilere verilen yardım aylık 11 liraydı.
2002 yılından bu yana, yurt kapasitelerinin 2 katından daha fazla arttığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “ Yılbaşında İnşallah bu sayı 470 bin, seneye 600 bini aşacak, bu yardımlar nasıl oluyor? Ekonomiyi iyi yöneten AK Parti hükümetleri sayesinde oluyor. Bu yüzden 1 Kasım, Kavak için, Samsun için, Türkiye için, bölgemiz için önemli” diyerek 1 Kasım seçimlerine atıfta bulundu.
13 yıl boyunca yapılan çalışmalar içerisinde, özellikle uluslararası alanda ortaya koyduğumuz başarıları ve Türkiye’nin konumunu hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,
“Bütün dünyanın zalimlerin gözünün içine baka baka hiç kimsenin söyleyemediğini söyleyen bir Cumhurbaşkanımız, Davos’ta bütün dünyaya bir dakika diyen bir cumhurbaşkanımız var. Birleşmiş Milletler  Genel Kurulunda dünya Beşten büyüktür diyen ,yüzde 80’in üzerinde bir seçmen katılımıyla yüzde 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanımız var ”  dedi.
Muhalefet partilerinin açtığı meşuiyet tartışmalarına değinen Bakan Çağatay Kılıç,” Yüzde 85’in üzerinde bir seçmen katılımıyla, 7 Haziran seçimlerinden sonra yüzde 41 alan AK Partiye birileri meşruiyet tartışması üzerine konuşmalar yapıyor. Türkiye’de nasıl oluyor da yüzde 85 katılımla meşruiyet tartışması oluyor ” dedi.
“Sandığa atılan oy namusumuzdur”
Bakan Çağatay Kılıç, seçime 3 gün kaldığına dikkat çekerek hemşehrilerinden destek istedi Bakan Çağatay Kılıç sözlerine şu şekilde tamamladı “Ülkemizin gençlerine, çocuklarına bu anlamda ortaya koyacağımız duruşa sizden destek bekliyorum. Yarın Cumhuriyet bayramı Cumhuriyetin ilk temeli Samsun’da atıldı ve inşallah pazar akşamı Samsun’dan Ankara’ya hareket ettiğim zaman Samsun’un sandıktaki iradesini en üst şekilde gururla götürüp Cumhurbaşkanımıza Meşale şehir Samsunumuz sizin arkanızda diyeceğim. Bu iş Türkiye işi sen ben işi değil. Cumhurbaşkanımızın daha önce dile getirdiği bir söz var. Sandığa sahip çıkacağız bu çok önemli. Bize gönül veren kardeşlerimiz sandığa sahip çıkacak, çünkü sandığa atılan oy namusumuzdur her ne sonuç her ne oy verilmiş olsun yeter ki oraya verilen oy doğru bir şekilde kayıtlara geçsin.