92. YIL COŞKUSU

29 Ekim 2015

Cumhuriyetin ilanının 92. Yıldönümü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’deki törende Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde kutlanıyor. Cumhuriyet’in ilanının 92. Yıldönümü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’deki törende Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Anıtkabir’deki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde ay yıldız bulunan çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Cumhurbaşkanı Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Resmi törenin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri kabul etti

Anıtkabir'deki töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

Ankara Hipodromu’nda bu yıl düzenlenen törenlerde ‘ilk’ler yaşandı

Ankara Hipodromu’nda bu yıl düzenlenen törenlerde İlk kez Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) törenlerde yerini aldı. Ankara’daki törenlerde tanklar da geçit yapmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Hipodrom'daki yaptığı konuşmada, "Şartlar ne olursa olsun tarihe geçen bir istiklal mücadelesi ile kurduğumuz, cumhuriyetle taçlandırdığımız devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce sahibiz. Türkiye 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, her birini rahmetle yad ediyorum" dedi.