DEDEM SAMSUN’DAKİ HERKESİN VEKİLİYDİ

30 Ekim 2015

Samsun’da seçim çalışmalarını izlediğimiz Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Salı Pazarı ve Ayvacık yolunda bir yandan arabayı kullanırken diğer yandan çalışmalarını aktardı.

Bu sırada söz Kılıç’ın CHP’li dedesine geldi. Kılıç’ın dedesi İlyas Kılıç, 1961’den 1980’e kadar beş dönem CHP Samsun milletvekilliği yapmış tanınmış bir isim. Kılıç, seçim gezilerinde vatandaşın hâlâ dedesini unutmadığını gördüğünü vurguluyor.
Kılıç, dedesinin sevilmesinin nedenlerini, “Dedem partililerin milletvekili olmadı, Samsun’daki herkesin milletvekili oldu. Herkesin sevgisini kazanmış” diye anlatıyor.
Dedesinin 2011 seçimlerinde hayatta olduğunu belirten Kılıç, “2013’te vefat etti. O dönem bize desteğini sonuna kadar gördük. Tabii Samsun’da aile olarak bizim ailemizin çok büyük geçmişi var. İnşallah bu hizmet yolculuğunda bu yola devam edeceğiz” vurgusu yaptı. Kılıç, yolculuğumuzda siyasete girişini de anlatıyor. Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden olan Kılıç, o dönemi şöyle aktardı:
“Cumhurbaşkanımız o dönemde Ak Parti Genel Başkanı’ydı. Bütün teşkilatlarla tek tek görüşüyordu. Bu görüşmelerden sonra siyaset yoluna çıkarken, ‘Git deden gibi ol’ sözüyle beni Samsun’a uğurladı. Dedemin hayattayken Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmeleri olmuştu. Cumhurbaşkanımızın da dedemi ziyaretleri oldu, sohbet ettiler. Sağ olsun vefatından sonra Cumhurbaşkanımız ilk Samsun ziyaretinde mezarında ziyaret edip dua etti.”
Anıları anlattılar
Samsun’da seçim çalışması yaparken vatandaşların kendisine dedesi ile anılarını sürekli anlattığını dile getiriyor Kılıç:
“Belli bir yaşın üzerinde olan MSP ve AP’ye oy vermiş vatandaşlarımız bana ‘rahmetli çok işimizi görürdü, bize çok yardımcı olurdu. Ama O’na hiç oy veremedik. Şimdi sana vereceğiz’ diyorlar. Bu da tabii hoş sohbetler. Ama rahmetli büyükbabam bunu biliyordu. Gelen vatandaşlar bunu dile getirildiğinde ‘Sayın vekilim sana mahçubuz. Oy konusunda...’ deyince, ‘Siz onu karıştırmayın. Benim görevim size yardımcı olmak’ dermiş.”