BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ BADIRLI MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

30 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçimlerinin, Türkiye’de son 13 yıldır kazanımların en üst noktaya gelebilmesi, reformların devam edebilmesi ve ekonominin gelişmesi için bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, kişisel küskünlükleri kenara koymak gerektiğine dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Badırlı Ataköy Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinleri ile yaptığı konuşmada 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar geçen süreyi en iyi vatandaşların bildiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç’a vatandaş da sık sık sloganlarla destek verdi.
“Muhalefet hep ‘yok’ dedi”
Sandıktan çıkan sonucun her zaman başının üstünde yeri olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, 7 Haziran’dan sonra yaşanan süreci şöyle anlattı:
“ Sandıktan AK Parti’nin olmadığı bir hükümetin yer almasının mümkün olmadığı ortaya çıktı. Fakat milletimiz 7 Haziran’dan sonra bir ortak alın. Biz de ‘eyvallah’ dedik ve görüşmelerimize başladık. Daha 7 Haziran akşamı seçim sonuçları tam açıklanmadan, Sayın Bahçeli ‘Hiçbir şeye yokuz. Seçimse seçim’ dedi. Bizim zaten koalisyonda bir araya gelmemizin mümkün olmadığı HDP’de ‘biz AK Parti ile yokuz’ dedi. CHP ile de belli bir görüşme yapıldı ama çok derin farklılıklar olduğu için uzun süreli bir birlikteliğin olamayacağı ortaya çıktı.”
“Muhalefetin planları suya düştü”
Milletin ve devletin yakın zamanda yeniden seçime gitmemesi için muhafeleti taşın altına gövdelerini koyarak sorumluluk almaya çağırdıklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, CHP’nin de MHP’nin de Anayasal Hükümet içerisinde yer alama teklifine olumlu yanıt vermediğini anımsattı. Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:
“Bu süreçte plan neydi? Bizi sanki hiçbir şekilde bir araya gelemeyeceğimiz biriyle bir araya gelmiş gibi göstermek… ve o da suya düştü. Zaten daha önce blok siyaseti yapacağız dediklerinde o da suya düşmüştü. Bunların hepsini takip ettiniz ama biz hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık. Belki Türkiye’de bir hükümet boşluğu olur diye bazıları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü sınamaya kalktı. Cevabını aldılar mı? Misliyle aldılar mı? Aldılar. Hiçbir zaman da bundan geri durmayacağız.”
1 Kasım’ın Türkiye için önemli bir tarih olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “ 1 Kasım Türkiye’de son 13 yıldır kazanımların en üst noktaya gelebilmesi, reformların devam edebilmesi ve ekonominin gelişmesi için bir dönüm noktasıdır. Kişisel küskünlükleri bir kenara koymak gerekiyor” dedi.
“Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla ziyaretini sindiremiyorlar”
AK Parti hükümetlerinin yaptığı hizmetlerle, hiçbir iktidarın kıyaslanamayacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bizim 2002’den beri yaptığımız hizmetleri, geçmişte gördünüz mü? “ dedi. Cumhurbaşkanının muhtarlarla ziyaretlerini eleştirenlere yanıt niteliğinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç “ Cumhurbaşkanımızın muhtarlarla ziyaretini sindiremiyorlar. Zamanında muhtar bile olamaz manşetlerini atanlar, Cumhurbaşkanının muhtarlarla bir araya gelmesini sindiremezler tabi. Onların bu söyledikleri ancak kendilerine kalır. Milletin Devletin en üst makamına seçtiği Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanın olarak yürüyüşü devam edecektir. Milletle Cumhurbaşkanının arasında hiç kimse olamaz ” şeklinde konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, “ Bizim işimiz var, bizim derdimiz var, biz bu millete sevdalıyız, biz hizmete sevdalıyız ve dertliyiz “ diyerek 1 Kasım seçimlerinde, Badırlı Ataköy Mahallesi sakinlerinden destek beklediğini söyledi.
“ Kanunlar ve kurallar çerçevesinde oylarımıza sahip çıkacağız ”
Türkiye’nin bölge açısından önemine vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç “Bu ülke, bu devlet, bu millet, bölgesinde de dünyada da çok farklı bir yere sahiptir. Ama o sahip olduğu medeniyeti, tarihinden gelen güce getirmek içinde beraber yürümemiz gerekiyor ve şuanda da beraber rahmet altında birlikte ıslanıyoruz. Yerel yönetimlerde, merkezi yönetimin bir arada yürümesinde çok farklı rahmetler vardır " dedi. 1 Kasım seçimlerinde herkesin oyuna sahip çıkması gerektiğini yineleyen Bakan Çağatay Kılıç “ Bu seçim çok farklı bir seçim bu seçimde oylarınızı kullandığınızda sandığa sahip çıkacaksınız biraz önce cumhurbaşkanımız söyledi seçim sandıkta kazanılır. Oy sandığa atıldıktan sonra namusumuzdur, namusumuza kanunlar ve kurallar çerçevesinde sahip çıkacağız “ dedi.
“Samsun’da herkesin gönlünde taht kurmuş bir ecdadın torunuyum”
Ak Parti olarak yürüyüşlerinin bir arada devam edeceğine vurgu yaparak partisinin gücüne dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun’a çok büyük hizmette bulunduk. Samsun’da herkesin gönlünde taht kurmuş bir ecdadın torunuyum ve inşallah ona layık olmak için gece gündüz çalışacağız ama sizlerle beraber yürümek için sizlerin huzurundayız” ifadelerini kullandı.
Pazar sabahı oyunu Samsun’da kendi mahallesinde kullanacağını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Buraya yapılan yatırımları, okulların, spor tesislerinin olmasının güçlü ve beraber yürüyen bir iktidarla olur” dedi. Samsun’un evladı olarak destek beklediğini de belirten Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yapılan saldırıların cevabının da 1 Kasım’da verileceğini söyledi.
“Samsunspor’a hiçbir desteği olmayanlar seçim zamanı ortada gezip konuşuyorlar”
Konuşması sırasında Samsunspor’un Elazığspor karşısında 2-1 galibiyet haberini alan Bakan Çağatay Kılıç mahalle sakinlerine güzel haberi vererek, “Bakınız, Samsunspor siyaset malzemesi değildir, olmaz ve olmamalıdır da. Samsun’un da buna karşı durması lazım” dedi.
Samsunspor’u seçim malzemesi yapanları eleştiren Bakan Çağatay, “Bugüne kadar Samsunspor’a hiçbir desteği olmayanlar seçim zamanı gelip ortada gezip konuşuyorlar. Bakalım seçimden sonra Samsun’dan ayrıldıktan sonra ne yapacaklar göreceğiz. Biz her zaman olduğu gibi Samsun’un her şeyine sahip çıktık ve bundan sonra da sahip çıkacağız. Sözle olmuyor bu işler” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin seçim sloganı, “1 Kasım’da tek başına iş başına” ve “Durmak yok yola devam” sloganlarını yineleyen Bakan Çağatay Kılıç, “1 Kasım sabahı sandık başında görüşmek üzere” diyerek konuşmasını tamamladı.