“YATIRIMLARIMIZI ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPIYORUZ “

31 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlığının gerçekleştirdiği yatırımların, Türkiye”nin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu belirterek, bu imkanlardan herkesin yararlanması gerektiğini söyledi.

Seçim çalışmalarını memleketi Samsun”da sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, Atakum ilçesinde

Hemşehri Dernekleri üyeleriyle buluştu.

Atakum başta olmak üzere Samsun”un her ilçesinde spor ve gençlikle ilgili yatırımlar yapıldığını ve  yapılmaya da devam edileceğini ifade ederken, bu tesislerin halk tarafından kullanılması konusunda  Samsun Spor ve Gençlik hizmetleri İl Müdürlüğü personelinin  teşvik etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bakan Çağatay Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

“Bedensel anlamdaki aktivite aynı zamanda zihinsel huzuru da getirir” diyen Bakan Çağatay Kılıç,

“Geçenlerde açılışını yaptığımız olimpik yüzme havuzumuz hem Samsun’un tesis envanterine katkıda bulunacak. Sizlerin 24 saat kullanımına açık olacak bu tesisimiz aynı zamanda da  farklı gelişimlere hizmet verebilecek. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ama yüzme müsabakaları havuzlarda yapılır ve buradaki başarılarınız size uluslar arası temsili getirir. Onun için buraya yapılan bu yatırım gençlerimize, geleceğimize ve tüm halkımızın kullanımına yönelik çok ciddi bir imkandır” dedi.

“BOŞ VAKİT DİYE BİR ŞEY YOK”

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’da başlatılan ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesinin çok ciddi bir çalışma olduğunu ve yüzlerce çocuğumuzun yüzme öğrendiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, bu imkanların genişlemesi ile daha fazla başarıların elde edilebileceğini ifade etti.

Türkiye’nin en büyük gençlik merkezinin temelinin İlkadım ilçesinde atıldığını, Atakum gençlik merkezinin Türkiye’nin farklı gençlik merkezleri arasında yer aldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,  “Diğer gençlik merkezlerimizde olduğu gibi bu gençlik merkezimizin imkan ve faaliyetlerinden gençlerimiz ücret vermeden faydalanıyorlar. Gençlik merkezlerindeki konferans salonlarında, kütüphanelerde ve etüt odalarında sanatsal faaliyetlerin yanı sıra kişisel gelişim faaliyetlerin yapılma imkanı var. Kimileri ‘boş vakit’ diyorlar. Boş vakit diye bir şey yoktur. Kitap okumak, spor yapmak kendinizi geliştirmek için yapılan bir faaliyettir”şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun”da gerçekleştirilen yatırımların çok farklı dönüşümler sağlayacağını düşündüğünü kaydederek,”” Ama bunları iyi değerlendirmek lazım. Gerçekten bizim için şu sahil şeridini görüyorsunuz. Bu sahil şeridinin ne zaman bu kadar güzel hale geldiğini biliyorsunuz. Şu güzelliği gördüğünüz zaman Samsunumuzun, Atakumumuzun geleceğine, vizyonuna neler katıldığını en iyi siz değerlendirirsiniz.”diye konuştu.

OLİMPİYATLAR SAMSUN’A KATKI VERECEK

2017 İşitme Engelliler olimpiyatlarının Atakum”da yapılacağını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle dedi:

“Bu yatırımların,sportif anlamda yatırımın gelecekle ilgili bize getirisi nedir? Bu organizasyon olimpik ve paralimpik oyunlardan sonraki en büyük organizasyondur.  Samsun”a 5 bin civarında sporcu, 25 bin hatta belki üstünde  ağırlayacağımız misafir gelecek. Ülkelerine döndükleri zaman biz Türkiye’ye gittik, Samsun’a gittik, oranın şöyle doğal güzellikleri var siz de gidin diyecekler. Ülkemize ve Samsun’umuza gelecek turistler ekonomimize destek olacak. Bu oyunların hazırlık evresinde bir çok kişinin istihdamı sağlanacak. Özel yeteneklerle ilgili bazı çalışmalar yapılacak, çok büyük bir hareket gelecek. Sadece şöyle düşünün gelecek olan herkes bir şişe su alsın…Bunu bir hesaplayın. İşte ne katkı sağlayacak diyenlere cevabımız bu kadar basit. Daha sonraki getirisi  nedir; Başka  ulusal ve uluslar arası organizasyonların  gelmesidir.Bu çok önemli. Bakın bir basketbol müsabakası finali oynandı Samsun’da. Üç gün boyunca maçı takip etmek için gelenler gezerek buraya canlılık getirdi. Dolayısıyla bu tip çalışmaların yerilmek yerine desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Farklı farklı anlamdaki getirilerini iyi düşünmek lazım.Tabi ki Samsunumuz bir tarım şehridir, aynı zamanda sanayisiyle özel bir şehirdir, ama Samsunuz ulaşımıyla, lojistik yapısıyla bulunduğu konum itibariyle Karadeniz’in en müstesna şehirlerindendir. Medikal anlamdaki yatırımlar sanayi tarımsal yatırımların çok iyi koordine edilerek geleceğe taşınması gerekiyor. Çünkü artık lojistik ve ulaşım alt yapısı iyi noktaya gelen bir Samsunumuz var. Artık sıçrama noktasını gelmiş Samsun’umuzu bu atılımlarla geleceğe farklı noktalara taşımak için sizlerden destek bekliyoruz. El ele kol kola Samsunumuzu, Atakumumuzu, Türkiyemiz”i çok farklı noktaya taşıyacağız. Cumhuriyetimize giden yol samsundan başladı. Şimdi 2023 hedeflerimiz yani cumhuriyetimizin 100. Yıl hedeflerine doğru 2053, 2071 hedeflerine doğru hep beraber ilerleyeceğiz inşallah.”

Bakan Çağatay Kılıç daha sonra eşi Eda Kılıç ve kızlarıyla birlikte Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezinin düzenlediği  toplantıya katıldı.

TOPLUMUMUZUN TEMELİ AİLE

Burada yaptığı konuşmada dünyadaki tüm toplumlarda olduğu gibi Türkiye’nin de toplum yapısının temelinin aile olduğuna değinen Bakan Çağatay Kılıç, “ Bizim aileye verdiğimiz önem inancımızdan gelen anlayış çok daha faklıdır. Ailede huzur varsa ülkede huzur vardır, çaba varsa ülkede de kalkınma çabası vardır ve bunun temel taşı sizlersiniz” diye konuştu.

 “ Biz baba olarak tabii ki evlatlarımıza karşı çok farklı bir muhabbet ve sevgi besliyoruz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, “Bize yabancı olan bir duygu var, annelik duygusu. Annelik çok bambaşka bir şey. Ayaklarının altına cennet serilen annelik, değerinin bilinmesi ve en iyi anlaşılması gereken kavramdır. Annenin yokluğunu sonucu çok farklı yerlere gider” şeklinde konuştu.

“ANNE VE BABANIN YAPABİLECEĞİNİ HİÇ KİMSE YAPAMAZ”

Bakanlığının madde ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda yaptığı çalışmaları  anlatan Bakan Çağatay Kılıç, Devletin her imkanı aileler ve çocuklar için kullandığını söyledi.n Bakan Çağatay Kılıç, “Biz daima çocuklarımızın yanında olacağız, kendilerini geliştirmeleri için imkanlar vereceğiz ama bir annenin ve babanın yapabileceğini hiç kimse yapamaz. Onun için üzerimizde ve üzerinizde çok büyük sorumluluk var” dedi.

“BEDENE CAN VEREN RUHTUR”

 

Kadın ve erkeğin yaradılışta ve kanun önünde eşit olduğu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

“Ama kadının annelik olarak üstlenmiş olduğu sorumluluk ve o yüce makamın çok farklı anlamı var. Bunu alıp da farklı şekilde eleştirmeye çalışanlar çalışadursunlar. Biz bunu farklılık olarak değil bir yücelik olarak görürüz. Annelerimizin, eşlerimizin hayatımızdaki yerini iyi bilelim, bu üstünlük meselesi değildir bu Allahın yaradılışta vermiş olduğu bir özelliktir, bunu alıp ayırım yapmaya gerek yoktur.‘Benim bedenim benim kararım ‘diyen bazı akımlar var. Eyvallah ama bedene can veren ruhtur. Bedenden canı aldığınız zaman geriye ne kalır… Evet, üzerimizde bedenimizin hakkı vardır ama can olmadıktan sonra, bedenimizin saf tek başına bir anlamı yoktur. Duygular, hisler olmadığı zaman hiçbir anlamı yoktur. Türkiye’nin ve dünyanın gelişimi için hep beraber, toplu olarak, kadınlarımızla, erkeklerimizde beraber çabalayacağız.”

 

“CESUR OLUN HAKKINIZI KULLANIN”

Terör olaylarına en çok annelerin üzüldüğünü belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Diyarbakır annelerini hatırlayalım. Anneler cesaretle ortaya çıkınca, zalimler kaçacak delik arıyorlar o yüzden cesaretli olacağız. Ülkemizin doğusunda ve güneydoğusundaki vatandaşlarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza sesleniyorum cesur olun sizdeki hakkı sonuna kadar kullanın” diye konuştu.

“GELECEK BUGÜNDEN İNŞA EDİLİR”

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şu şekilde tamamladı;

“Ben inanıyorum ki Samsunumuzda, Türkiyemizde sizlerin çalışması meyvesini verecek. Gelecek bugünden inşa edilir. Yarın mutlaka ve mutlaka gidin vatandaşlık haklarınızı kullanın. Sizler bizim için çok değerlisiniz. “