“MAKAMLAR DEĞİŞSE DE HİZMET AŞKIMIZ DEĞİŞMEYECEK”

31 Ekim 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,”Bugün bizler icra makamındayız, yarın başka bir kardeşimiz bu makamda olacak ama bir şey hiç değişmeyecek, AK Parti’nin hizmet aşkı ve birlik-beraberlik hiç değişmeyecek. Çünkü bizim kurucu felsefemizde bu var” dedi.

Atakum Sarıtaş Mahallesi Köy Konağı açılışını yapan Bakan Çağatay Kılıç,  yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. “Çok güzel yatırımlar yapılıyor, yollar yapılıyor ama muhtarımız içinden gelen o kısa konuşmayı yaparken benim aklıma başka bir şey geldi” diyen Bakan Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasaklı olduğu dönemde Hürriyet Gazetesi’nin attığı ,” Muhtar  bile olamaz” manşetini  hatırlatarak,”O manşetin içinde iki saklı detay  vardı. İlk olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına karşı yapılan bir saldırı ama aynı şekilde muhtarların görevini ve müessese olarak varlığını alçak gören bir anlayış var ” diye konuştu.

Elitist bir yaklaşımla bu manşeti atanların sırça köşklerinde oturmaya devam ettiklerini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç şöyle devam etti:

 “O manşetin atılmasından çok kısa bir süre sizler, burada muhtarını seçen siz değerli kardeşlerimiz, sizler AK Parti’nin kurucu başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan yaptınız. 2014’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst makamına kendi oylarınızla Cumhurbaşkanı seçerek gönderdiniz. Muhtar bile olamaz’ denilen milletin adamını Cumhurbaşkanı seçerek en üst makama taşıdınız. İşte milletin gücü. ..Millet iradesi nedir diye soruyorlar ya, işte milletin iradesi budur.”

1 Kasım seçimlerine giderken Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘beni başkalarına muhtaç etmeyin’ cümlelerini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, 2002’den sonra yapılan yatırımları en iyi vatandaşın bildiğine değinerek, “Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bu köy konağı, şehirdeki ve mahallenizdeki değişikler.. Bu bir ekip işidir, bu birliktelik ve beraberlik işidir. Bugün bizler icra makamındayız, yarın başka bir kardeşimiz bu makamda olacak ama bir şey hiç değişmeyecek, AK Parti’nin hizmet aşkı ve birlik, beraberlik hiç değişmeyecek. Çünkü bizim kurucu felsefemizde bu var” şeklinde konuştu.

 

Bakan Çağatay Kılıç AK Parti kadrosu olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüyeceklerini dile getirirken, AK parti’nin temelinde kardeşlik- birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti.