BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN SAMSUNLULAR’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

04 Kasım 2015

AK Parti Samsun Milletvekili, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçimlerinin ardından seçim bölgesi Samsun’un ilçelerinde teşekkür ziyaretlerine başladı. İlk durağı Havza olan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu seçimin sonucunda Türkiye’de hiçbir kaybeden yoktur. Türkiye kazanmıştır, bölgemiz kazanmıştır, dünya kazanmıştır“ dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Vezirköprü, Ladik, Asarcık, Kavak ve İlkadım ilçelerine yaptığı ziyaretlerde partililere seçim sürecindeki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 1 Kasım’da milletin sandıkta “Biz AK Parti'ye güveniyoruz, AK Parti’den büyük hizmetler bekliyoruz ve AK Parti'nin halk içerisindeki millet içerisindeki duruşunu devam ettirmek istiyoruz” dediğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bize milletimizin verdiği talimat budur, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’daki konuşmasında dile getirdiği gibi bu seçimin sonucunda Türkiye’de hiçbir kaybeden yoktur. Türkiye kazanmıştır, bölgemiz kazanmıştır,  dünya kazanmıştır “ dedi. 
“Kurucu ilkelerimizle ilk günkü aşkla yolumuza koşarak devam edeceğiz”
Kurucu ilkelerinden hiçbir zaman ödün vermeden ilerleyeceklerini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Biz inşallah Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2001’de kurduğu, 3 Kasım 2002’de iktidara taşıdığı AK Parti’nin bugün 13 yıllık iktidar serüvenini inşallah daha da devam ettirerek ve kurucu ilkelerimizle ilk günkü aşkla yolumuza koşarak devam edeceğiz” diye konuştu.
“ Türkiye’de düzen vardır hukuk vardır, hiçbir şey sıkıntıya düşmez”
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti’nin sorumluluğunun farkında ve işbaşında olduğunu söyleyerek “Türkiye’de düzen vardır, hukuk vardır, Türkiye’de hiçbir şey sıkıntıya düşmez kanunlar ve anayasa çerçevesinde her şey yürüyecektir” ifadelerini kullandı.
Havza’dan sonra Vezirköprü’de de vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç Vezirköprülülere, sandıktan çıkan mesajı aldıklarını ifade ederken,” milletimiz ülkeyi yönetme ve Türkiye’yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma sorumluluğunu AK Parti’ye yükledi. Bize ‘durmak yok yola devam’ dedi. Kaybedecek vakit yoktur” şeklinde konuştu.
G20 zirvesinin Türkiye’de yapılacağına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç '' Dünyanın en büyük 20 ekonomisi Türkiye'de toplanacak. Dünya ekonomisinin geleceği ile ilgili olarak karar Türkiye'de alınacak. Dolayısıyla ülkemizin nereden nereye geldiğini de iyi hatırlayalım. Biz bunları söylediğimiz zaman bazıları çok ciddiye almadı. Ama işte bakın bölgemizde yaşanan her sıkıntıda önce Türkiye'nin fikri alınıyor. Türkiye nasıl yardımcı olabilir diye soruluyor. '' değerlendirmesinde bulundu. 
Irak'ta ve Suriye'de yaşanan sıkıntıları anlatan Bakan Çağatay Kılıç,  ''Buralardan zorunlu olarak sığınmak durumda olanlara kapısını açan yine Türkiye oldu. Biz şu anda 2 buçuk milyon Suriyeli kardeşimizi ülkemizde misafir ediyoruz. Bunun çok azı, neredeyse yüzde 10'u Avrupa'ya gittiği zaman ortalık ayağa kalktı. Ülkemizin, milletimizin gücü burada gördük. ''dedi.
Vezirköprü'nün ardından teşekkür ziyaretlerine Ladik'te devam eden Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, " Milletin bize vermiş olduğu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirerek milli iradeyi bugüne kadar nasıl el üstünde taşıdıysak, bundan sonra da böyle taşıyarak milletimizi en güzel yarınlara taşıyacağımıza inanıyorum, bunu birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız“ diye konuştu.
“Her bir vatandaşımızın sorumluluğu, hakkı bizim üzerimizdedir”
AK Parti hükümetlerinin, bugüne kadar milleti her zaman baş üzerinde tuttuğunu ve bundan sonra da tutacağının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç,
“ Türkiye’yi başımızın üzerinde taşıyoruz. Her bir vatandaşımızın sorumluluğu, hakkı bizim üzerimizdedir. Bunun bilincindeyiz. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Seçim propagandamızda dediğimiz gibi ‘ilk günkü aşkla’. Bize büyük bir teveccüh, yakınlık ve ilgi gösteren milletimize karşılığını verebilelim. İnşallah gece gündüz bunun için çalışacağız.”  dedi.
Ladik’ten sonra Kavak ilçesine geçerek teşekkür ziyaretine devam eden Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra durum analizi yaparak 1 Kasım seçimlerine hazırlandıklarını kaydetti.  Bakan Çağatay Kılıç,  “Öz eleştiriyi ortaya koyan samimiyetle durumu inceleyen bir parti olarak tekrar 1 Kasım seçimlerine girdik. 7 Haziran sonrasındaki sonuç kendi içimizde kendimizle olan yarışa bakılırsa biraz geriye düşmemizdi ama biz Türkiye’de yine birinciydik. Dolayısıyla her zaman sorumluluğumuzun farkındaydık ” dedi. AK Parti’nin, dördüncü kez tek başına iktidara geldiğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç “Dünya demokrasilerinde bunun örneği çok azdır.  Belki de yoktur” ifadesini kullandı. 
“Biz sadece bize oy verenlerin değil bütün milletimizin sorumluluğunu taşıyoruz”
Samsundaki teşekkür ziyaretini İlkadım ilçesinde tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 
“Çok badireler atlattık ve şuan Samsun İlkadımdayız İlkadım ilçesi çok şeylere şahitlik ettik cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yol İlkadım’dan başladı. Hiçbir zaman kırılmadık millet her zaman en doğrusunu söyler dedik her zaman milletimiz için çalıştık. Milletimizin tercihini hiçbir zaman sorgulamadık kendimizi sorguladık” dedi.
“ Bu milletin bu ülkenin geleceğine kast edenlerin önümüzde durma şansı yok”
Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Demokrat olmamakla itham edenler, biz her zaman öz eleştirimizi yaptık ama sizin yaptığınız açıklamalar milletimizin size anlatmak istediğini hala anlayamadığınız anlamına geliyor. Biz sadece bize oy verenlerin değil, bütün milletimizin sorumluluğunu taşıyoruz. Bu milletin, bu ülkenin geleceğine kast edenlerin önümüzde durma şansı yok. Biz bu millete inanıyoruz, Rabbim bizleri mahcup etmesin. Sizler gibi yol arkadaşlarımız olduğu için Rabbime şükürler olsun ”