ANKARA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

11 Kasım 2015

Hakkari Yüksekova’da teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay Erdem Ertan, Ankara'da devletin zirvesinin de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii’ndeki törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay Erdem Ertan için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Devletin zirvesinin yeraldığı törene, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. 
Kocatepe Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile milletvekilleri ve şehidin yakınları katıldı. Şehit Astsubay Ertan’ın naaşı, silah arkadaşlarının omzunda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Van'da öğretmen olarak görev yapan şehidin hamile eşi Hacer Ertan, top arabasının geçişi sırasında eşini asker selamı ile uğurladı. Şehit annesi Aynur Ertan’ın, “Terörün karşısında dimdik duracağım. Ağlamayacağım. Ben yandım başkaları yanmasın Allah’ım” sözleri ise yürekleri dağladı.
Şehit Astsubay Erdem Ertan’ın naaşı Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.