AÇIKLAMA

26 Kasım 2015

Hürriyet Gazetesi’nin 26 Kasım 2015 Perşembe tarihli nüshasında, Ayşe Arman imzasıyla yayınlanan “Yurt yolunda taciz var” başlıklı haberde, İstanbul Cevizlibağ’da bulunan Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nda kız öğrencilerin tacize uğradığı ancak bu sorun karşısında yetkililerin sessiz kaldıkları ve konuyla ilgilenmedikleri iddia edilmiştir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. 
Haberde yeralan iddiaların bakanlığımıza intikal etmesinin hemen ardından Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç duruma hemen müdahale etmiş ve iddiaları bizzat yerinde inceleyerek, kız öğrencilerin talebi doğrultusunda ikinci kapının açılması talimatını vermiştir. 20 Ekim tarihli yazı ile İstanbul Valiliği’ne tramvay durağı tarafına öğrenci giriş kapısı yapılması konusunda talimat verilmiştir. Ancak bürokratik işlemler uzamış ve bir tek Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) onayı kalmıştır. Gerekli onayın çıkmasının ardından en kısa sürede kapı açılacaktır.
Ayrıca, Sayın Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın talimatı doğrultusunda bizzat Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu da bizzat konuyu yakından takip etmektedir. 
Sayın Bakan Akif Çağatay Kılıç sadece ikinci kapının açılması talimatını vermekle kalmamış, öğrencilerin talebi doğrultusunda gerekirse yurdun duvarına yolu aydınlatılacak şekilde projektör konulması talimatı vermiştir. 
Tüm bunların yanı sıra Sayın Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valiliği nezninde girişimlerde bulunarak öğrencilerin yurda giriş çıkışlarında rahat edebilmeleri için, bahsi geçen yolda polis devriyesinin iki katına çıkarılmasını da sağlamıştır.