BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA

02 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Hükümeti’nin 78 milyon vatandaşına hizmet için görev başında olduğunu belirtirken, “Samsunumuzu ve Türkiyemizi geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

 Memleketi Samsun’da çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, ilk ziyaretini Samsun Valiliği’ne yaptı. Bakan Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Samsun ve Türkiye için gece gündüz demeden, AK Parti’nin kurucu ilkelerinden taviz vermeden 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için çalışacaklarını kaydetti.  

2023 yılının Samsun için ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol Samsun’dan başlamıştır. 2023’de inşallah hep beraber kutlayacağımız cumhuriyetimizin 100. yılında Samsun’un da önemi farklı olacaktır.  Samsun’u TBMM’de temsil eden tüm milletvekillerimizle organize bir çalışma içerisinde olmak istiyoruz. Çünkü Samsunumuza kazandıracağımız her hizmet ve çalışmanın yansıması doğrudan vatandaşımıza olacak. O anlamda bunun bilincinde olarak üzerimizdeki sorumluluğun yükümlülüğünü de en iyi şekilde yerine getirerek Samsunumuza hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’a 24 saat hizmet etmeye devam edeceklerini kaydederken, “Dolayısıyla bu anlamda bizi desteklemek isteyenlerin tabii ki her zaman yanında olcağız.  Şu an itibariyle artık seçim atmosferinden çıkmış durumdayız.  Bize oy veren, vermeyen herkes bizden hizmet beklemektedir.  Çünkü bu hizmet yolculuğunu götürecek olan hükümetimiz 78 milyon vatandaşımıza hizmet etmek için buradadır. Biz bunun bilincindeyiz ve bu şekilde yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Samsun ile ilgili önemli hedeflerinin olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
“Samsunumuzu hem Türkiye’de hem de uluslararası anlamda çok daha bilinir, görülür hale getirmek istiyoruz. Hedefimiz, şehrimize ülkemiz içerisinden ve yurt dışından gelecek olan misafir sayısını arttırmak. Bu neyi getirecektir? Samsun'un dünyada ve Türkiye'de bilinilirliğini artıracak. Bu gelişmeler, aynı zamanda Samsun'umuza yatırım anlamında da çok farklı bir sinerji kazandıracak diye düşünüyorum. Samsun'da yapılan üretimin, katma değerin Türkiyemize,  bölgemize ve insanımıza vereceği katkıyı artırmak istiyoruz.”
Bakan Çağatay Kılıç, alt yapı çalışmalarının Samsun’u farklı bir noktaya taşıdığını ifade ederken,  spor ve gençlik ile ilgili çalışmalarında durmadan devam edeceğini kaydetti. Altyapı çalışmaları neticesince Samsun'da birçok ulusal ve uluslararası organizasyonun yapılacağına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şehrimiz, 2017 işitme Engelliler Olimpiyatları hazırlığı içerisinde. Bu organizasyon, şehrimize çok farklı bir hava getirecek diye ümit ediyoruz. Samsunumuzu ve Türkiyemizi in iyi şekilde geleceğe taşımak için gece gündüz demeyeceğiz, sorumluluklarımızın bilincinde olarak birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizin her bir vatandaşına ve ülkemizin her bir vatandaşına hizmet etmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.  Bizim en çok bilinen sloganlarımızdan bir tanesi AK Parti olarak ‘durmak yok yola devam’dır. Bu düsturla ülkemizin, hem de şehrimizin gelişmesi konusunda hep birlikte inşallah başarılar elde edeceğiz.”