BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ’I ZİYARET ETTİ

02 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mahalle aralarında yapılan spor komplekslerinin, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, şu anda Türkiye genelinde 750’yi aşkın tesisin yapımının sürdüğünü söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına giden yolda Samsun’un farklı bir öneme sahip olduğunu belirterek,  “Samsun, cumhuriyetimize giden yolun başlangıcıdır. İlk adımın atıldığı yerdir” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç,  memleketi Samsun’daki inceleme ve temasları kapsamında Vali İbrahim Şahin’den sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmada Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına giden yolda Samsun’un farklı bir öneme sahip olduğunu belirterek,  “Samsun, cumhuriyetimize giden yolun başlangıcıdır. İlk adımın atıldığı yerdir” diye konuştu. TBMM’den güvenoyunu almış olan hükümetin bir üyesi olarak ilk ziyaretini memleketi Samsun’a gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, Samsun ve Samsun halkına layık olmak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.
Sadece Samsun’a değil bütün Türkiye’ye karşı sorumluluklarının olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Başbakanımıza  ve Cumhurbaşkanımıza bize göstermiş oldukları  güvenden dolayı teşekkür ediyorum . İnşallah hem Samsunumuza hem Türkiyemize hem de tüm bölgemize hizmetlerimizi gece gündüz demeden devam ettireceğiz.  Bize gösterilen bu güvene layık olmaya çalışacağız. Tabii bunu tüm milletvekili arkadaşlarımızla, belediye başkanlarımızla, ilçe belediyelerimizle, teşkilatımızla, yerel yönetimimizle, mülki idari amirlerimizle hep birlikte yapacağız.  Hizmetlerimizi iyi bir koordinasyon içerisinde hayata geçireceğiz” diye konuştu.
“Samsunumuzun gelecekte ihtiyacı olan projelerine imza atacağız”
Samsun’un kendisi için bir sevda olduğunu ifade eden Bakan Çağatay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Samsunumuz, aynı zamanda birincil ölçekteki sorumluluk alanımız. Bu anlamda Samsun ile yaptığımız çalışmalarla ilgili ne zaman Samsun’da oldum ve ziyarete geldiysem Büyükşehir Belediye Başkanımızın heyecanını gördüm. Başkanımızın bu heyecanını görmek bizi her zaman mutlu etmiştir.  Daha önceki çalışmalarımız içerisinde de hep dile getirmişimdir;  başkanımızın hepimize bir şevk katan, heyecan getiren bir yapısı var.  Ümit ediyorum ki Samsunumuzun gelecekte ihtiyacı olan projelerine birliktelik içinde imza atacağız. 2023’de cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız o günlerde, 2053, 2071 hedeflerinde  Samsun’un her zaman farklı bir yeri olmuştur, olacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına giden yolda Samsun’un önemini hatırlatmama gerek yok.  Samsun, cumhuriyetimize giden yolun başlangıcıdır. İlk adımın atıldığı yerdir.”
Samsun’a son yıllarda önemli yatırımlara imza atıldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç,  “2011 yılındaki seçim kampanyamızda hatırladığımız zaman şimdi geldiğimiz noktada o günlerde dile getirdiğimiz birçok konuyu da çözmüş olduğumuzu görmenin mutluluğu içerisindeyim.   Şehrimizin ileriye dönük vizyonuyla alakalı olarak alt yapı çalışmalarının gerçekten iyi bir noktaya geldiğini görüyoruz.  Bundan sonra bunun üzerine koyacağımız, inşa edeceğimiz yeni yatırım ve açılımlarımızla inşallah şehrimize çok daha fazla katkı sağlayacağız.”şeklinde konuştu
“Samsun daha fazla tanınır hale gelecek”
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’u turizm alanında daha tanınır hale getirmeyi hedeflediklerini belirtirken, “Mülki idaremizle ve belediyemizle yapacağımız bazı çalışmalar olacak.  Bütün milletvekillerimizin de içinde olacağı bazı çalışmaları Samsunumuzun hem Türkiye’de güzelliklerinin daha fazla bilinmesi hem de yurt dışında tanınırlığının artması anlamında gündeme taşıyacağız. Bu tabii doğal olarak hem turizm alanında hem de Samsun’a yapılacak olan yatırımlar anlamında bir katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.
“İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili çalışmalar iyi gidiyor”
Bakanlığı döneminde Samsun’a önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç,  “Önümüzdeki dönem içerisinde en önemli organizasyonlardan birisi olan ve gerçekten Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim de yoğun çalışmalar içerisinde olacağımız 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı var. Hazırlık çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Seçim dönemindeki bazı yavaşlamalara rağmen, yapılması gereken yatırımların zamanında hayata geçirilmesi için takibini  sonuna kadar yaptık. Şu anda İlkadım Atletizim Pistinin inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. 25 Aralık’ta yapılmış olan ihalenin sonucunda Samsunumuzda ön şart olan 3 spor salonunun inşaatı ile ilgili olarak da çalışmalar başlamış durumda. Hızlı bir şekilde, inşallah bunu en kısa sürede tamamlayıp hazırlığımızı bitireceğiz. Komisyonların kurulması, Bakanlığımızın da bu noktada devreye girmesi ile ileriye doğru hazırlıklar başlamış durumda. Sportif anlamda Samsun’a yapılan yatırımlara geldiğimiz zaman; Samsun gerçekten bugüne kadar gençlik ve spor anlamında önemli yatırımlar aldı. Bundan sonra da almaya devam edecek. Planlı ve programlı bir şekilde bunu yapacağız” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin dört bir yanında mahalle arasına spor kompleksleri kuruyoruz”
Bakan Çağatay Kılıç, mahalle aralarında yapılan spor komplekslerinin gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için önemli olduğuna dikkat çektiği konuşmasına şöyle devam etti:
  “Daha önce hayata geçirdiğimiz ve devam ettiğimiz bir projemiz de mahalle tipi olarak adlandırdığımız halı sahalar… Yanında hem basketbolun hem de voleybolun oynanabileceği mahalle arasında küçük bir spor kompleksi çalışmaları yapıyoruz. Bunu Türkiye’nin dört bir yanında, şu anda 750’yi aşkın böyle bir tesis yapıyoruz. Bunu geliştireceğiz. Mahallede yaşayan gençlerimizin bu imkanı kullanmasını sağladığınız zaman farklı alışkanlıklardan onları kurtarmak mümkün oluyor. Aileler bunun huzurunu yaşıyor. Çünkü çocuklarının nerede olduğunu biliyorlar.”
Kültürel alanlarla ilgili Samsuna yapılan yatırımlara destek verdiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç “Örneğin, Panaroma 1919 Müzesi ile ilgili büyükşehir belediyesiyle beraber yaptığımız çalışmanın şehrimizin tarihinin ortaya çıkarılmasıyla alakalı olarak güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum.  Aynı zamanda geliştirilecek olan müzenin bir çekim merkezi olacağını düşünüyorum'' dedi.
Bakan Çağatay Kılıç Samsun’un AK partiye ciddi bir destek verdiğini hatırlattığı konuşmasını şöyle tamamladı:
”'Bunların hepsinin bilincindeyiz. Bize oy versin, vermesin bütün vatandaşlarımızın bizden büyük beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz ve bu anlamda da biz bugüne kadar nasıl beklentilerini karşıladıysak bundan sonra da karşılayacağız çok farklı hizmetleri de yapacağız inşallah, durmak yok yola devam diyorum.”