“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN HER ZAMAN TÜRKİYE’NİN KAZANMASIDIR”

02 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Hükümeti için Türkiye’nin kazanmasının önemli olduğunu belirterek, “Demokrasimizin, hukuk sistemimizin gelişmesi ve ekonomimizin daha üst seviyelerde olması için çalışacağız. Tüm vatandaşlarımıza bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek, bundan sonra daha fazla hizmet edeceğiz” dedi.

 Memleketi Samsun’da temas ve incelemelerini  sürdüren Bakan Çağatay Kılıç, Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının ardından Samsun AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti. Konuşmasında,  AK Parti teşkilatlarına önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, ''Bizim de şu son 6 -7 ay içerisinde genel merkezimizde olsun, il teşkilatımızda olsun  yaşadıklarımızdan edindiğimiz tecrübelerimiz var.  AK Parti'nin Samsun'daki ve Türkiye'deki başarısında  birlik ve beraberlik içinde  hareket  etmemiz var. Bir ve beraber çalıştığımızda aşamayacağımız engel yoktur. Bizim için her zaman  önemli olan Türkiye'nin kazanmasıdır. Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesidir. Milletimizin, ülkemiz içerisinde üretilen gelirden, refahtan en iyi şekilde faydalanmasıdır asıl olan'' şeklinde konuştu.

 1 Kasım seçimlerinin ardından kurulan 64.hükümette bakan olarak görevine devam ettiğini ve Türkiye’ye hizmet etmeye başladıklarını  ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  verdikleri destekle  bu imkanı sağlayan   Samsunlulara teşekkür etti. Bakan Çağatay Kılıç, “Samsun’un AK Parti için farklı bir önemi var. Ülkemizdeki  78 milyon vatandaşlarımızın bizden bir beklentisi var. Bu beklentileri karşılamak için gece gündüz demeden çalışacağımızı sizlerle paylaşabilirim. Artık seçim bitmiştir, hükümetimiz kurulmuştur, bu beklentileri yerine getirmek görevimizdir. Hükümet kurma sürecinde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini güvenerek bana veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve bu tensiplerini imzalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Özel bağımızın olduğu şehrimize özel mesai harcayacağız”
Samsun için özel mesai yapacaklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:
“Bize göstermiş oldukları güvene layık olarak, hem Samsunumuza hem Türkiyemize, hizmetlerimizi en üst şekilde yapacağız. Samsun’un tabii ki bizim için ayrı bir önemi var çünkü burası bizim yuvamız, memleketimiz. Elbette özel bağımızın olduğu şehrimize özel mesai harcayacağız ve farklı anlamlarda hep beraber hizmet edeceğiz. TBMM çatışı altında 6’sı   AK Parti’den olmak üzere  9 milletvekili var. Amacımız  Samsun’un geleceği ile ilgili çalışmalarda tüm milletvekilleri ile beraber çalışmak ve başarmak. AK Parti Samsun milletvekilleri  Samsun’un geleceğiyle alakalı projelerine hız kesmeden devam edecek. Tabii bu anlamda bizim büyük bir avantajımız var. Türkiye’deki tüm belediye başkanları içerisinde en tecrübeli isimlerden birisi Yusuf Başkan’dır.  Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımızın da Samsun’da yapacağı hizmetler noktasında bu koordinasyon ve birliktelik tecrübe bizim için gerçekten çok önemli bir farklılık yaratacaktır. Samsun’da bir genel başkan yardımcılığı makamıyla da temsil ediliyoruz. Hükümette Samsunumuzun temsili var.  Dolayısıyla bu anlamda bizim de üzerimize düşeni yerine getirme noktasında yapmamız gereken büyük bir çalışma var.” 
Samsunla ilgili  hayata geçirilen ve geçirilmesi gereken çok değişik projeler  olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç,“Bunların hepsini artık arazide görmüş olarak önümüzdeki çalışmalarımıza bakacağız. Kendi görev alanımızla alakalı olarak özellikle Samsun’un ulusal ve uluslararası anlamdaki tanınırlığını arttırmak için yoğun bir çaba sarf edeceğiz” dedi.
Önemli bir uluslararası organizasyon olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın Samsun’da gerçekleştirileceğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç,  “Bu anlamda hem mülki idare amirlerimiz hem de yerel idarenin çok ciddi bir çalışması var.  Bizim de yoğun bir çalışmayla alt yapı yatırımları, hazırlık çalışmaları, koordinasyon kurulu içerisindeki çalışmalar olsun bunlara son hız devam ediyoruz.  Şehrimizi bu büyük organizasyona hazırlıyoruz” diye konuştu.
Bakan Çağatay TBMM’de yapılması gereken Samsunla ilgili çalışmalarda AK Parti milletvekillerinin bir arada koordinasyon içerisinde olacağını söyledi. Gelecek dönemde koordinasyon toplantısı yapacaklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalarla ilgili olarak da, “Büyükşehir  Yasasından alınan kuvvet ile sorumluluk alanı ile ilgili olarak büyükşehir belediyemiz hakikaten çok farklı bir çalışma içerisinde. Biz bunu her gittiğimiz görüyoruz ve hissediyoruz. Bunun artık daha iyiye nasıl gidebileceği,  eksikler var ise bunların neler olduğunu, nasıl giderilebileceğini  hep birlikte hem milletvekillerimiz, hem teşkilatımız koordineli bir şekilde yaparsak çok daha iyi yol alabileceğimize ben inanıyorum.  Gerçekten  büyük  bir çaba sarf ediliyor. Bunun da desteklenmesi gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.
''Samsun'da yapacak çok şey var'' diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Samsun'un da bizden çok büyük bir beklentisi var. Biz de bu beklentiye cevap verme anlamında gerçekten işimizi çok büyük bir ciddiyet ve samimiyetle yapmalıyız. Ben inanıyorum ki, meclis çalışmaları içerisinde 6 milletvekili olarak temsil edildiğimiz mecliste biz gerçekten çok ciddi bir dayanışma içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bu bugüne kadar böyle oldu böyle olmaya devam edecek. Gerçekten Samsun söz konusu olduğu zaman tüm milletvekillerimiz de onlar da kendi siyasi partilerinin temsillerini yapıyor ama aynı zamanda Samsun ile ilgili bir konu olduğu zaman da ben inanıyorum ki, onlar da Samsun'un çıkarını olacak çalışmalara destek vereceklerdir. Vermedikleri takdirde zaten bunun da takdirini milletimiz yapacaktır görecektir. Şehrimizin,ticari anlamda, kültürel anlamda Sanayi anlamında, iş dünyası anlamında, gençler ile ilgili, sportif çalışmalarla  ilgili büyük beklentileri olduğunu biliyorum. İnşallah güzel bir koordinasyonu ile bu güne kadar yapılanların da bir analizi yapılarak, ‘gelecekte daha nasıl iyi çalışabiliriz nasıl daha verimli çalışabiliriz’ in de çalışmasını, incelemesini yaparak yolumuza devam edeceğiz.”
AK Parti teşkilatlarına önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç ''Bizim de şu son 6 -7 ay içerisinde yaşadıklarımızdan edindiğimiz tecrübelerimiz var.  Genel merkezimizde olsun il teşkilatımızda olsun,  AK Parti'nin Samsun'daki ve Türkiye'de başarısında  birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz var. Bir ve beraber çalıştığımızda başaramayacağımız iş, aşamayacağımız  engel yoktur. Bizim için önemli olan her zaman Türkiye'nin kazanmasıdır. Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesidir. Milletimizin ülkemiz içerisinde üretilen gelirden refahtan en iyi şekilde faydalanmasıdır asıl olan.Bu  doğrultuda demokrasimizin artması, hukuk sistemimizin gelişmesi ve dünyada ilk 20 ekonomi arasında olan ekonomimizin daha üst seviyelerde olması için hep beraber çalışacağız inşallah. Birlikte ve beraber olduğumuz sürece başarıyı elde edeceğiz “ dedi.
“ Sportif alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam edecek”
Samsun’da yapılan yatırımlara da değinen Bakan Çağatay Kılıç, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı için inşa edilecek 3 tane spor salonunun ihalesinin yapıldığını ve onay sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti. Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu hakkında da bilgi veren Bakan Çağatay Kılıç, “ Yoğun bir takip içerisindeyiz, stadyumun dış panel kaplamalarının takılmaya başlandı. Kısa süre içerisinde bitirilecek, ilçelerde gençlikle ilgili yapılan çalışmalar ve sportif alt yapı çalışmaları hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç konuşmasının sonunda parti teşkilatına teşekkür ederken ,  “Güven oyunu almış bir hükümetin üyesi olarak sizlere seçim döneminde yaptığınız fedakarlıklardan dolayı teşekkür ediyorum. İşimiz çok, üzerimizden sorumluluk çok, tüm vatandaşlarımızı bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek bundan sonra daha fazla hizmet etmemiz gerekiyor. İnşallah Samsunumuza ve Türkiyemize katkılar yaparak yolumuza devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.  
KÜÇÜK AGAH’IN ANNESİNDEN TEŞEKKÜR
Bakan Çağatay Kılıç konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet etti. 4 günlükken açık kalp ameliyatı olan Hasan Agah bebeğin annesi oğlunu ameliyat için ambulans uçakla İstanbul’a gönderen  ve  tedavi masraflarına yardımcı olan  Bakan Çağatay Kılıç’a teşekkür etti.