BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN TEŞKİLATIYLA BULUŞTU

08 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti iktidarının 78 milyonun hükümeti olduğunu vurgularken, “Biz tüm Türkiye’yi temsil eden ve tüm vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenen bir kadroyuz” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, biraraya geldiği Samsun teşkilatına, 2019 yılında yapılacak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini hedef gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, aralarında AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırıcalı ve İl Başkanı Muharrem Göksel’in de bulunduğu Samsun AK Parti il teşkilatı ile kahvaltıda bir araya geldi.
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun teşkilatıyla Ankara’da bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisini kırmayıp daveti kabul eden tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti. 2019 yılına kadar Türkiye’de herhangi bir seçim yapılmayacağının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “İcraatlarımıza, çalışmalarımıza devam edeceğiz ve inşallah AK Parti kadrolarının bugüne kadar ortaya koymuş olduğu duruşla yolumuzu yürüyeceğiz” dedi.
AK Parti’nin kurucu genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olarak AK Parti ve Türkiye’yi belli bir noktaya taşıdığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, 2014 yılından itibaren Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hep beraber yürüyeceklerini vurguladı.
“Samsun’un bizim için ayrı bir önemi var”
Yeni dönemde Samsun’a ve Samsun’daki hemşehrilerine nasıl daha iyi ve verimli hizmet verebilecekleri noktasında çalışmalar yapacaklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün ben icra görevindeyim, Çiğdem Hanım Genel Başkan Yardımcımız, Samsun’un milletvekilleri hep birlikte buradayız. Seçildikten sonra hepimiz tüm Türkiye’nin milletvekilleriyiz ama Samsun’un tabii ki bizim için ayrı bir önemi var. Teşkilatlardaki, partideki, milletvekilliği görevleri, icra görevi, patimizin üst kurulundaki görevlerinin hepsinin amacı, AK Parti bayrağını ve Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını en üst seviyeye taşımaktır” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, çalışmalarının nasıl ve ne yolda olması gerektiğini anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizim amacımız Türkiyemiz’in ve tüm milletimizin daha refah, daha huzurlu ve demokratik bir şekilde daha rahat yaşayabilmesini sağlayabilmek. Bunun için de bizler AK Parti çatısı altında bir araya gelmiş, üzerindeki büyük sorumluluğunun bilincinde gece gündüz koşan bir teşkilatız, kardeşler topluluğuyuz. Bugün hangi görevde kimin olduğunu konuşmak değil bizim işimiz. Kim hangi görevdeyse o görevi en iyi şekilde layıkıyla yapmakla yükümlü. O işi yaptığınızda insanların desteği ve verdiği değer artıyor.”
“Dedemden örnek verebildiğim için gururluyum”
Belli bir dönem için görev yapılan makamın büyüsüne kapılıp farklı işler içine girenlerin, oy verenlerle, teşkilatla aralarına mesafe koyanların ve nefsini çalışmalarının önüne koyanların, görevleri bittiği zaman hatırlanmayacağına vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, dedesi İlyas Kılıç’ı örnek vererek şöyle konuştu:
“Ben bu örneği verebildiğim için her zaman gurur duydum. Benim rahmetli büyükbabam gibi 20 sene vatana millete hizmet edip görevden ayrıldıktan sonra bile insanlar sizi hayırla yad ediyor ve kapınıza gelip sizle sohbet etmek istiyorsa bir şeyleri başarmışınız demektir. AK Parti’nin içerisinde de kendi ailelerimizde de bunlar ve bunların sayısını çoğaltmakla yükümlüyüz. Bir olacağız, beraber olacağız, hep beraber partimizin başarısı, ülkemizin başarısı ve şehrimizin hem ülke içinde hem dünyada daha fazla tanınması için ter dökeceğiz”
Hedef: 2019 seçimleri 
Kimin nerede olduğunun ve ne yaptığının konuşulmasının sadece vakit ve enerji kaybettireceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün tüm milletvekillerimizle buradayız ve hep beraber sizlerle el ele, kol kola yürüyeceğiz. Şimdiden 2019 seçimleri için çalışmaya başladık. AK Parti’de seçimin bittiği gün bir sonraki seçim çalışmalarının başladığı gündür. Ama asıl hedefimiz Cumhuriyetimizin 100.yılında ülkemizi dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına taşımak. Onun için de yapmamız gereken çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın reform paketi ve yapılacak icraatlarla ilgili açıklama yapacağını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Biz 78 milyonun hükümetiyiz ve biz tüm Türkiye’yi temsil eden ve tüm vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenen bir kadroyuz” dedi.