STAT ANKARA’YA YAKIŞACAK

18 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFMD Heyetini kabulünde Ankara’ya yapılması düşünülen yeni stadyum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çağatay Kılıç’ın Hürriyet Gazetesi’nde yer alan açıklaması şöyle:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) heyetini kabulü sırasında başkentlilere yeni stat müjdesi verdi. Bakanlığının yeni döneminde kendisine koyduğu ilk hedeflerden birinin Ankara’ya yapılacak stadyum olduğunu açıklayan Kılıç, önümüzdeki yılın ilk yarısı içinde stadın inşaa edileceği yerin kesin olarak netleştirileceğini, 1 yıl içerisinde de projenin hayata geçirileceğini söyledi.
EN İYİSİ OLACAK
Ankara’nın yeni stadyumu için 19 Mayıs Stadyumu alanı dışında da seçenekler olduğunu ifade eden Kılıç, “Stadyumun yeri ile ilgili bir süredir çalışmalar devam ediyor. Yapılan incelemeler sonunda belirlenen bir alan da var. Değerlendirmeler ilk 6 ayda kesin olarak netliğe kavuşacak. Yer konusunda çok farklı simülasyonlar üzerinde çalışıyoruz. Sonuç en iyisi olacak, bunun için uğraşıyoruz” dedi.
ERDOĞAN’IN DA TALİMATI VAR
“Ankara, Başkent’e yakışır bir stadyumu hak ediyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok net talimatları var. Bakanlığım süresi içerisinde Ankara stadyumuna kavuşacak” diyen Kılıç şöyle konuştu:
“Türkiye’nin bir çok kentinde tesisleşme konusunda büyük adımlar atıldı, Antalya’dan, Konya’ya, Mersin’den Trabzon’a. Hala devam eden projelerde hızla sürüyor. Artık bizim için en önemli nokta gençlerimizin bu tesislerden gerçek anlamda istifade etmesi, şampiyonların yetişmesi”
Kılıç, TFMD Başkanı Rıza Özel ile Başkan Yardımcıları Arif Akdoğan ve Osman Altınışık’tan derneğin çalışmaları hakkında bilgi alırken, TFMD’nin spor yayınlarını inceledi. Kılıç, üniversite öğrencilerinin ilgi ile takip ettiği “Foto Muhabiri” isimli derginin yayının sürmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, dernek yönetiminden dergiler ile Yılın Basın Fotoğrafları Katalogları’nın iletişim fakültelerinde dağıtılması ve daha çok gençle buluşmasının sağlanmasını istedi.