BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ GENÇ İŞADAMLARINA SESLENDİ

18 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genç MÜSİAD’ın düzenlediği 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne telekonferansla bağlanarak, “Türkiye’miz için düşünen, üreten, plan ve programlarını milletin refahı üzerine kuran sizler gibi genç kardeşlerimiz bizleri her zaman gururlandırmıştır. Sizler ülkemiz adına birer iftihar kaynağısınız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye için düşünen, üreten, plan ve programlarını milletin refahı üzerine kuran genç işadamlarının her zaman gurur kaynağı olduğunu vurgularken, genç işadamlarına “Sizler ülkemiz adına birer iftihar kaynağısınız” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Genç MÜSİAD’ın düzenlediği ve dünyanın en başarılı genç işadamlarının bir araya geldiği 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’ne telekonferans yöntemiyle bağlandı. Kongreye son anda meydana gelen değişiklik nedeniyle katılamadığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Programımda son anda meydana gelen değişik nedeniyle bugün yanınızda olamayacağım ama en kısa zamanda bir araya gelerek bunu telafi edeceğiz inşallah. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız ile birlikte Konya’daydık. Sizlerle birlikte olacağımızı söyledik ve sizlere çok selamlarını, sevgilerini ilettiler. Dün Konya’daydık çünkü Şeb-i Aruz törenlerine katıldık. Yaratanı ve yaratılanı seven aşk eri Hz. Mevlana’nın vuslat yıldönümünde onun öğretilerinin etrafında toplandık. Hz. Pir, "Ben Kur'an-ı Kerim’in kölesi, Hz Muhammed'in (SAV) yolunun tozuyum", demiştir. Hakiki müminin şiarı olması gereken bu düsturu hayatımıza her daim taşımayı nasip etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim” diye konuştu.  
"Sizler ülkemiz adına birer iftihar kaynağısınız"
Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin ülke adına iftihar kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Türkiyemiz için düşünen, üreten ve plan ve programlarını milletin refahı üzerine kuran sizler gibi genç kardeşlerimiz bizleri her zaman gururlandırmıştır. Sizler ülkemiz adına birer iftihar kaynağısınız. İnşallah ileriki zamanlarda daha da büyük ve başarılı işlere imza atacaksınız” şeklinde konuştu. 
Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde yürütülen birçok program ve proje bulunduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu projelerden bir tanesi de; Genç Bilişim Girişimci Programı Projesi’dir. Bu proje ile ülkemizin geleceği olan gençlerimize kariyer imkânı sağlayarak bir girişimci yetiştirme programı kurguladık. Temel yazılım geliştirme bilgisine sahip mühendislik fakültesi öğrencilerimizin, girişimcilik eğitimlerini almaları ve akabinde de öğrencilerimizin yararlanabilecekleri atölye ve laboratuar imkânları Gençlik Merkezlerimizce kendilerine sağlanacaktır” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her alanda kardeşlerimize birliği, beraberliği, paylaşmayı anlattığımız gibi iş hayatında da ahlaki ölçüleri esas almalarını ve bu yönde hareket etmelerini göstermektir. Merkezinde insan olan, dürüstlük olan ahilik teşkilatı hepimize en güzel örnektir. Günümüz dünyasında ahiliğin kanaat anlayışını yeniden hayata geçirmeye ihtiyacımız var. Helal kazanç sağlayarak, çalışanlarınızın hakkını gözeterek ve milletimizin refahını önceleyerek, ulaşılamayacak bir hedef yoktur Allah’ın izniyle.”
"Gençlerin katkısıyla Türkiye'miz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacaktır"
Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine gençlerin katkısı ile ulaşacağını belirterek, şöyle dedi:
“Son 12 yılda 3 kat büyüyen Türkiye, önümüzdeki 8 yılda da aynı başarıyı ortaya koyacaktır. Bakıldığında küresel bir ekonomik krizde; gelişmiş ülkelerin tüm ekonomik ve sosyal dengeleri altüst olsa da, Türkiye’miz ise bu tür küresel krizlerde her seferinde kısa sürede toparlanıp, yoluna devam etmeyi başarmıştır. Bizler bugün G-20 Liderler Zirvesine, İnovasyon Programlarına, UIP-ICP Uluslararası İşbirliği Platformu toplantılarına ve bunlar gibi birçok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmakta. Sizler de Türkiyemizin inşallah dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinde yer alması için çalışacaksınız. Bizler de sizlere her daim destek olacağız. Genç iş adamlarımızla yapılacak her çalışma, onlara verilen her destek, üretim, istihdam, ihracat olarak fazlasıyla ülkemize ve milletimize geri dönecektir.”