BURSA BÜYÜKŞEHİR STADYUMU AÇILDI

21 Aralık 2015

Bursa Büyükşehir Stadyumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katıldığı törenle açıldı. Stadyumun açılışının ardından Türkiye Şöhretler karması ile Bursa Şöhretler karması gösteri maçı yaptı.

Bursa Büyükşehir Stadyumu görkemli bir tören ile açıldı. Stadyum'un açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın şanına yakışır bir stadyuma kavuştuğunu belirterek,sıradan bir kulüp olmayan, şampiyonluk yaşayan Bursaspor'a böyle bir stadyumun yakışacağını söyledi.

Bursaspor'un alt yapısını gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Güçlü bir alt yapıya sahip olan Bursaspor şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro, yaptığı bu son değişiklikle, Hamza hocayla birlikte çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım onu da söyleyeyim" diye konuştu.

Bursaspor seyircisine inandığını, bu seyircinin, sabırla, takımının layık olduğu yere çıktığını göreceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursaspor'a başarılar diledi.

Konuşmasında birlikten, beraberlikten taviz verilmemesi gerektiğinin de altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yaptı.

Bakan Çağatay Kılıç: Türk Sporuna hayırlı olsun

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da açılış töreninde yaptığı konuşmada, stadyumun tüm Bursa'ya, tüm Türkiye'ye ve Türk Sporuna hayırlı-uğurlu olması temennisinde bulundu. Bakan Çağatay Kılıç sözlerini söyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanım zat-ı devletlerinizin 2002 yılından itibaren iktidarlarıyla, AK Parti iktidarları ile yürünen yolda, işte gelinen bu muhteşem sonuçlardan birisi de Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu oldu. Sizlerin her zaman yol göstericiliği ve açtığı yolda ilerlemek üzere hükümetimiz gece demeden gündüz demeden Sayın Başbakanımızın başkanlığında çalışmaya devam edecektir."

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Stadyumu'nun tüm Bursalılara hayırlı olması temennisinde bulunurken, "Bursaspor aşıklarına hayırlı olsun diyoruz. Ya Allah bismillah" diyerek, eşi Emine Erdoğan ile kurdeleyi kesti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlama vuruşunu yaptığı gösteri maçında Türkiye şöhretler karması ve Bursa şöhretler karması karşı karşıya geldi. Gösteri maçında Türkiye Şöhretler Karması Bursa Şöhretler Karmasını 1-0 mağlup etti.

Stadın açılışında gerçekleştirilen ses, havai fişek ve ışık gösterileriyle Bursalılar unutulmaz bir gün yaşadı.

Stadyum'un özellikleri

400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanı olan Bursa Büyükşehir Stadyumu'na bugüne kadar 230 Milyon TL harcandı. Stadyumda taraftar, misafir takım, VIP, protokol, basın, loca ile toplam 44 bin kişilik koltuk kapasitesi bulunuyor. Stadyumda engelliler için de 207 özel alan yer alıyor.

Dünyada takımın sembolüyle projelendirilen ve timsah görünümünde olan stadyum, uluslararası alanda ses getirecek bir ödüle layık görüldü. Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)' Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görülen yeni stadyum, daha tamamlanmadan dünya gündemindeki yerini almış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora ünvanı verildi

Stadyum açılışından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Uludağ Üniversitesinde, "Türkiye’nin İnsani Diplomasisi ve Fahri Doktora Tevcih Töreni " konulu panele katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine fahri doktora beratının verilmesinin ardından yaptığı konuşmada gençlere de seslenerek ''Geçmişte olduğu gibi sizin enerjinizi, heyecanınızı istismar etmek isteyenler olabilir. Teröre, terör örgütlerine methiyeler düzen, şiddete özenen kimi marjinal örgütlerin sizleri esir almasına lütfen fırsat vermeyin. Bizim arzu ettiğimiz özlemini duyduğumuz gençlik, meselelerini kavgayla yakıp yıkmayla farklı görüşü sindirerek halletmeye çalışanlar değil, şiddetle arasına mesafe koyan, kalemin ve sözün gücüne inanan gençliktir." diye konuştu.

Erdoğan, her öğrencinin burs veya kredi alması imkanını sağladıklarını, bu yıl itibariyle yaklaşık 1 milyon 376 bin öğrencinin burs veya kredi aldığını, yılbaşında burs rakamının 400 liraya çıkacağını, master ve doktora burslarının ise daha da yüksek olduğunu söyledi.

Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni

Stadyum açılışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Törenine katıldı.