BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, SAMSUN YABANCILAR PAZARI ESNAFI İLE BULUŞTU

22 Aralık 2015

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Yabancılar Pazarı Esnafıyla bir araya geldiği toplantıda, “Siyasi görüşlerimiz açısından farklı noktalarda durabiliriz ama ülkemiz, milletimiz, bayrağımız, devletimiz söz konusu olduğu zaman biz bir ve beraber olmak zorundayız” dedi.

Bakanlık Merkez Binadaki Konferans Salonu’nda gerçekleşen kabulde, Samsun Yabancılar Pazarı Esnafı, Bakan Çağatay Kılıç’a 64. Hükümette de Gençlik ve Spor Bakanı seçilmesinden dolayı ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.
Bakan Çağatay Kılıç, Yabancılar Pazarı Esnafının ziyaretinin kendisini çok memnun ettiğini belirterek, “Hepinize teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz bizleri gerçekten çok memnun etti. Bu konferans salonunun seçmemizin sebebi de bakanlığın içinde sizleri ağırlayabileceğimiz en büyük salonun burası olması. O yüzden Samsun olarak farkınızı ortaya koymanızdan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığı’nda TBMM’de yapılan AK Parti Grup Toplantısına da iştirak etmeniz ve Samsunumuz adına ortaya koymuş olduğunuz güzel duruştan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Değişik illerden gelen tüm vatandaşlarımız, partililerimiz, tüm sivil toplum örgütleri temsilcileri grup toplantılarına renk, güzellik, destek katıyor” diye konuştu.

-“En iyi anket çalışmasını esnaf olarak siz yapıyorsunuz”
Bakan Çağatay Kılıç, 1 Kasım seçim çalışmalarına, yabancılar pazarı esnafının ziyareti ile başladıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: “1 Kasım’a giden seçim çalışmamızın ilk adımını Samsun Yabancılar Çarşısında attık. Benim açımdan zevkli, hoş geçen çalışmalar oldu. Gerçekten büyük bir misafirperverlikle bizi orada ağırladınız. İlk günkü yola çıkış anlamında bize verdiğiniz moralin çok farklı bir yeri oldu. ‘Bize nasıl gidiyor seçim çalışmalarınız’ diye sorduklarında ‘Ben birinci gün yabancılar esnaf çarşısına gittim. Orada esnaf kardeşlerimiz sağ olsunlar bize program yaptılar’ dedim. O gün yaptığımız çalışmamız sonucunda ben bu işin bitmiş olduğunu gördüm. O günkü atmosfer, o günkü güzel hava ile ben seçimden açık ara birinci parti çıkıp, tek başına iktidarı alabileceğimiz noktada olduğumuzu o gün hissetim. O bize büyük bir moral verdi. Oradaki kaynaşma birliktelik beraberlik bize büyük bir moral verdi. Tabiri caizse moral gücü ile bir ayı, o yoğunluğu rahat bir şekilde bitirdik. O gün gerçekten Samsun’da çok farklı bir hava yaşadık. Birçok konuda sizlerin öncülük ettiğiniz farklı görüşlerin farklı duruşların ortaya konulması ile alakalı olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Her zaman aklıselim ile hareket ettiğinizi ve esnaf olmanın getirdiği vatandaş ile iç içe olmanın getirdiği bir dönüşümün, fikrin tam vatandaşın da nabzını tutan bir yapı olduğunu biliyoruz. Tabiri caizse en iyi anket çalışmasını esnaf olarak siz yapıyorsunuz”

Samsun'da bulunan sivil toplum örgütlerinin beklentileri ve yoğun talepleri olduğunun anlatan Bakan Çağatay Kılıç, ''Geçmiş dönemdeki yönetim ile şimdiki yönetimin bir arada olması, ortaya koyduğunuz birliktelik ve beraberlik örnek oluyor. Bu İş dünyasında çok önemli bir durumdur. İş dünyasının temsilcileri arasında her zaman çok iyi bir ilişki olmayabiliyor. Rekabetten dolayı bazen bunlar kişisel anlamdaki birbirine karşı durma noktasına geliyor. Sizler o birlikteliği beraberliği kardeşliği sağlama noktasında da farklı bir konumdasınız ki biliyorum'' şeklinde konuştu,

-“Bu memleketin her kilometre karesi bizim için kutsaldır”
Kardeşlik birlik ve beraberliğin önemine de değinen Bakan Çağatay Kılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü. ''Grup toplantısında ne diye slogan atıldı? Kardeşliğimizin ve birliğimiz devamı üzerine. Çünkü bu milletin arasına ayrılığı fitneyi, fesatı, koyanlar bizim birbirimizi yememizi istiyor. Karadenizli ile Güneydoğuda yaşayanın, İç Anadolu da yaşayan ile Egelinin... Bizim öyle bir farklılığımız yok. Bu memleketin her kilometrekaresi bizim için kutsaldır. Bu bizim vatanımız. Bayrağımızın dalgalandığı, o vatan altında birleştiğimiz vatanımız burası. Bizim bayrağımız da belli devletimiz de belli milletimiz de belli. Dolayısıyla bu anlamda bizim hiç bir tereddüdümüz ya da şüphemiz yok”

Cumhurbaşkanlığı makamının ülkenin en üst makamı olması ve doğrudan halk tarafından seçilmiş olmasının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Ben ülkemin Cumhurbaşkanının hakkını, hukukunu savunma noktasında bir vatandaş olarak kendimi sorumlu görüyorum. Başbakanımın hakkını savunmayı teşkilat üyesi olarak, hükümet üyesi olarak, milletvekili olarak, vatandaş olarak kendimde bir görev görüyorum” dedi.

-“Yurt dışında ülkemiz aleyhine biz asla konuşamayız”
Yurt dışında ülke aleyhinde yapılan açıklamaları eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, “Siyasi anlamda tabii ki birbirimize eleştirilerimiz olacak. Farklı gördüğümüz, düşündüğümüz konular vardır, bunlar doğal. Yoksa niye farklı partilerde siyaset yapalım. Ama bu siyasi anlamdaki fikir ayrılığıdır. Siyasetin yolları anlamında fikir ayrılığıdır. Ülkemizle, Türkiyemizle vatanımız, milletimizle ilgili biz farklı düşüncelere sahip değiliz. Böyle bir şey yok ki. Onun için yurt dışında ülkemiz aleyhine biz asla konuşamayız. Kendi konuşmamızı, kendi tartışmamızı içimizde yaparız. Bunu dışarıda değil, Türkiye’de yaparız” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Bakanlarını, Milletvekillerini gidip yurt dışında şikayet edenler var” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet aleyhine mektup yazanlar var. Cumhurbaşkanı ve başbakan ile ilgili gidip konuşanlar var. Biz bunlara karşı çıkıyoruz. Şu anda yeni seçilen 26. Dönem Milletvekili olmuş bir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili, kendi hükümetini kitlesel imha silahlarının bir ülkeye gidişiyle alakalı olarak buna aracılık ettiğini, göz yumduğunu, içerisinde olduğunu iddia ediyor. Şimdi de diyor ki, ‘yok ben öyle demedim.’ Dedin, işte ortada. ‘Ben öyle demek istemedim’ diyor. Kusura bakma sizin kendi arkadaşlarınız birçok şeyi dile getiriyorlar, söylüyorlar sonra hemen ‘biz onu demek istemedik. Öyle değil’ dediniz. Yine Gürsel Tekin’in daha önce seçim dönemi içerisinde basınla ilgili dile getirdiği kelimeleri hatırlayalım”

-“Milletimiz, bayrağımız, devletimiz söz konusu olduğu zaman biz bir ve beraber olmak zorundayız”
Bakan Çağatay Kılıç, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, “Siyaseten birbirimizi eleştirebiliriz. Siyasi görüşlerimiz açısından farklı noktalarda durabiliriz ama ülkemiz, milletimiz, bayrağımız, devletimiz söz konusu olduğu zaman biz bir ve beraber olmak zorundayız. Bunun başka türlü bir şeyi yok” dedi.

Yakın zamanda Fransa’da hunharca bir terör saldırısı yaşandığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Fransa yüzden fazla insanını kaybetti. Orada muhalefeti, iktidarı bütün toplum kenetlendi, bir oldu. Bunun karşısına geçti. ‘Bu Fransa’ya bir tehdittir. Biz hepimiz, birlikte olacağız’ dediler. Biz bunları onlardan öğrenmeyeceğiz, biz bunları biliyoruz. Bu noktada bizim duruşumuz ortada. Dolayısıyla bu anlamda inşallah gelecekte çok daha güzel şeylerin olacağından biz ümitliyiz. Allah’ın izniyle bu noktada duruşumuzdan ve yürüyüşümüzden biz bir şey kaybetmeyiz” diye konuştu.

-“Biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan siyaseti öğrendik. Dolayısıyla verdiğimiz söz senettir”
Bakan Çağatay Kılıç, seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirileceğini vurgularken, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz AK Parti Milletvekiliyiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan siyaseti öğrendik. Dolayısıyla verdiğimiz söz senettir. Samsun’a yıllarca bütün yüreğini ortaya koymuş, her şeyiyle hizmet etmiş, hiçbir şekilde farklılıklar göz etmemiş, birliktelik peşinde koşmuş olan rahmetli İlyas Kılıç’ın da torunuyuz. Onun için biz tabii ki verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Bunun hiçbir şekilde şüphesi olamaz.”