GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA

06 Ocak 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin birliği ve beraberliğine kast edenlerin karşısında tek yumruk olarak duracaklarını vurgularken, “Sizin o olumsuz düşünceleriniz hiç bir zaman gerçekleşmeyecek. Türkiye Cumhuriyetinin milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve varlığını hiçbir zaman bozamayacaksınız” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç Samsun Valiliği’nde düzenlenen  Samsun'a yönelik yatırımlar toplantısına katıldı. Bakan Çağatay  Kılıç toplantıda yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir’e Allah’tan rahmet diledi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte şehidin Samsun’da yaşayan ailesine başsağlığı ziyaretinde bulunduklarını anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Şehidimizin ailesine ve sevenlerine başsağlığı,  kendisine de Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim inşallah onun şefaatine bizleri nail eylesin” diye konuştu.
Toplantıda Samsun’daki yatırımlara dair değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bu toplantımızın amacı, yaptığımız ve yapacağımız yatırımların ne durumda olduğunu görmektir. Samsun, konumu ve tarihi itibariyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Samsunumuz bağımsızlık meşalemizin yakıldığı, milli mücadelenin başlangıcının olduğu şehirdir. Milli mücadeleden kurtuluşa giden yoldaki ilk kilometre taşıdır” şeklinde konuştu.
“Samsun’daki yatırımlarının planlı ve programlı bir şekilde cereyan etmesi, yerel yönetimlerdeki başarısı bizler için çok önemli”  
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’un, Türkiye ve Karadeniz Bölgesi için farklı anlamlar taşıdığını vurgularken, sözlerine şöyle devam etti:
“Samsun, Karadeniz'in en büyük şehri olması ve konumu itibariyle Türkiye'nin önemli şehirlerinden biridir. İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısıdır. Samsun’un ileriye dönük şekilde gelişme potansiyeli, nüfus yapısı, yatırımlarının planlı ve programlı bir şekilde cereyan etmesi, yerel yönetimlerdeki başarısı, bizler için çok önemli. İl ve ilçe belediyelerimiz, valiliğimizin ve bağlı birimlerin ortaya koyduğu çalışmalar, Samsun’daki yaşayan hemşerilerimizin ortaya koymuş olduğu güzel çalışmalar ve geleceğe yönelik olan çabaları şehrimize önemli bir değer katıyor.”
“Samsun, AK Parti hükümetleri döneminde her zaman farklı bir yere sahip olmuştur”
Samsun’un AK Parti hükümetleri döneminde her zaman farklı bir yere sahip olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “2002’den sonra sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde şu andaki cumhurbaşkanlığı dönemi içerisinde ve sayın başbakanımızın ortaya koymuş olduğu çalışmalarda Samsunumuzun her zaman farklı bir yeri olmuştur. Ben eski zamanlardan da hatırlıyorum. Sayın cumhurbaşkanımızla beraber çalıştığımızda,  kendisi Samsun’a her zaman farklı bir önem vermiştir. Özellikle kampanya döneminde Samsun farklı bir konumda olmuştur. Yatırımlar noktasında da faklı bir önem verilmiştir “ dedi.
 Samsun’a yapılan yatırımların rakamlara da yansıdığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Yerel anlamda bazen ‘ne yatırımlar yapıldı’ şeklinde söylemler olabiliyor.  Bunun daha fazla yatırım istenmesi anlamında dile getirildiğini düşünüyorum. Samsun’un daha fazla yatırım alması için ortaya konan düşünceler ve paylaşımlar olduğunu, Samsun’a katkı sağlamak amacıyla yapılan paylaşımlar olduğunu düşündüğüm müzakereler oluyor. Şu bir gerçek ki AK Parti hükümetleri döneminde Samsun gerçekten çok farklı noktada yatırımlar almıştır, gelişmeye devam etmektedir ve gelişecektir” diye konuştu.
“Samsun için Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile el ele çalışıyoruz”
Samsun için, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile yakın şekilde çalıştıklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her birinizin bağlı olduğu farklı bakanlıklar var.  Bu bakanlıklarımızın ortaya koymuş olduğu çalışmalar çerçevesinde hepiniz görevlerinizi ifa ediyorsunuz. Samsunlu olmamız ve memleketimizde gelişmeleri yakından takip ediyor olmamız, sizlere gerektiği noktalarda önemli destek verebileceğimiz bir unsurdur. Samsun’a yapılan yatırımları  ve  Samsun’un gelişimi noktasındaki çalışmaları,  tüm milletvekili arkadaşlarımızla beraber yakından takip  diyoruz. İlimizde yaşayan her vatandaşın üzerimizde hakkı vardır.  Bizim üzerimizde olduğu kadar sizlerin de üzerinde hakları var.  Bundan dolayı gece gündüz demeden takip edilmesi gereken yatırımların hızlı, planlı, programlı şekilde yürümesi  konusunda hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Ben daha önemliyim sen daha önemlisin diye bir şey olamaz, hepinizin bağlı bulunduğu birimler vatandaşımızın olumlu veya olumsuz anlamda etkilendiği çalışmalardır. Bunları da iyi değerlendirerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Ortaya koyduğumuz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz, yapacağımız bu çalışmalarla gerçekleşecek.”
“Türkiyemiz’in bölgesinde ve dünyada lider ülke olma konumunu daha da güçlendirmeliyiz”
Türkiye’nin bölgesindeki huzur ve istikrarda önemli bir sorumluluğu olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Ülkemizin bölgesinde ve dünyada lider ülke olma konumunu güçlendirmeliyiz. Komşu ülkelerde yaşananları sizlerde yakinen takip ediyorsunuz. Türkiye bu anlamda istikrarın ve huzurun limanıdır. Bu anlamdaki özelliğini de gelecekte daha da güçlendirmesi için daha çok çalışmalıyız” dedi. Sığınmacılara kapısını açan ülkemizin düzeninin bozulmamasına da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “Etrafımızda zulüm gören insanların sığındığı bir liman ve hayatlarını kurtarmak için geldikleri bir kapı konumundayız. Bu anlamda da üzerimizde bir ağır sorumluluk var. Ama bunlar kendi kamu düzenimiz içerisinde de bir olumsuzluk yaşanmadan yapılması gereken şeyler” ifadelerini kullandı.
 “Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünü ve varlığını bozamayacaksınız”
Türkiye’nin geleceğe yürüyüşüyle ilgili olumsuz düşünenlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sizin o olumsuz düşünceleriniz hiç bir zaman gerçekleşmeyecek. Ülkemizin birliği ve beraberliğine kast edenlerin karşısında da tek birlik olarak tek yumruk olarak duracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve varlığını hiçbir zaman bozamayacaksınız. Terör estirmek isteyenler şunu da bilin ki; ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler karşılarında milletimizi ve milletimizden aldığımız sorumlulukla bizi bulacaklardır. Bundan hiçbir şekilde geri durmayacağız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği hepimizin sorumluluğu altındadır. Bu anlamdaki çalışmalarımızda hiç durmadan devam etmektedir.”