HDP’Lİ BELEDİYELERİN İŞİ ÇUKUR KAZMAK

15 Ocak 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven ve Şakir Kurter'e açıklamalarda bulundu. Bakan Çağatay Kılıç'ın açıklamaları şöyle:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terör örgütü üyelerinin çukur kazarak bölge halkının huzuruna kast ettiğini belirterek, “Çukur kazanlar milletin önünde hesap verecek. Çukur kazmak, oradaki insanlarımızın, vatandaşlarımızın huzurunu bozmak kimin kime verdiği bir haktır. Neyin ve hangi hakkın iddiasıdır bu. Terör örgütlerinin amacı ortaktır. Sultanahmet’te masum insanların canına kıyan teröristler ile çukur kazarak insanımızın huzuruna kast eden caniler aynı ortak amaca hizmet ediyorlar.” dedi.
TERÖR HER YERDE TERÖRDÜR
Bakan Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teröre karşı ortaya koymuş olduğu dik duruş ve terörle mücadele konusunda yürütülen tüm çalışmalara bizler de kurum ve personelimizle destek vermekteyiz. Özellikle terörle mücadele konusunda hiçbir zaman kararlılığımızdan, duruşumuzdan taviz vermedik vermeyeceğiz. Türkiye’mizin bölünmez bütünlüğü, bir bayrak altındaki kardeşliği, beraberliği, milletimizin ortak kararıdır. Terörün her cinsine, nereden gelirse gelsin, kararlı bir biçimde karşı duruşumuzu ve mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 
ÇUKUR KAZANLAR HESABINI VERECEKLER
Kılıç, teröristlerden ve destekçilerinden hesap sorulacağını belirterek, “Çukur yapma, çukur kazma, oradaki insanlarımızın, vatandaşlarımızın huzurunu bozma, onların günlük hayatlarını devam ettirmelerini sekteye uğratmak kimin kime verdiği bir haktır. Böyle bir hak yok ve bu bir hak değildir. Neyin ve hangi hakkın iddiasıdır bu. Varsa bir talebiniz bunun meşru yolları vardır, kanunlar vardır, meclis vardır. Gelirsiniz bütün taleplerinizi, isteklerinizi bu ortamlarda ortaya koyarsınız. Bunun önünde hiçbir engel yoktur. Bugün Türkiye’de talebimi dile getiremiyorum diyecek kimse yoktur” diye konuştu.  
KAMPLARA KATILANLARIN SAYISI 50 BİNE ULAŞTI
Bakan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Solotürk’ün kurucu pilotu bu etkinliklerimizden birisine misafir olacak. Bakanlık bünyesinde oluşturduğumuz gençlik kamplarımız da var. Bu kamplara örnek olarak Anadolunun Değerleri Kampını, Osmaniye de oluşturduğumuz Yakın Tarih Kampı’nı ve Kırşehir’de kurulan Anadolunun Kandilleri Kamplarını söyleyebilirim. Gençlerimiz bu kamplara farklı farklı illerden geliyorlar ve katılıyorlar. Hatta yazın düzenlediğimiz bu kamplara katılanların sayısı 50 bine ulaştı.”
YURT KAPASİTELERİNİ ARTIRIYORUZ
Ülkenin yurt kapasitesi hakkında da bilgi veren Bakan Kılıç, “2013 yılı sonunda 280 bin kapasitemiz şu anda 470 bini geçti. Bazı illerimizde tüm başvuruları karşılayabilirken, bazı illerde henüz tam talebi karşılayacak durumda değiliz. Ama tüm illerde her yıl ciddi oranlarda bir artış var. Samsun’da 2000 kişilik yeni bir yurt binamız hizmete girdi. Mardin’de hizmete giren yurdumuz ise kampüs içerisinde yer almakta. Ama gelin bakın yerel belediyenin üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar” şeklinde konuştu.