SAMSUNSPOR ŞEHİTLERİNİ ANDI

20 Ocak 2016

Samsunspor kafilesinin geçirdiği trafik kazasının 27. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “O gün Türk sporu gerçekten üzücü ve zor bir gün yaşamıştır. Hafızalara kazınan bir gün olmuştur. Türkiye’den, Türk halkından onlara birer Fatiha istiyorum. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Samsunspor kafilesini anmak için asri mezarlık ve Kıranköy mezarlığında anma programı düzenlendi. Anma programında bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, bundan 27 yıl önce Türk sporunun çok acı bir gün yaşadığını belirterek, “Çok değerli Samsun'un ve tüm spor camiasının bundan 27 sene önce 1989’da yaşanan trafik kazası sonucunda spor şehidi olarak gördüğümüz, çok değerli teknik direktörümüz, futbolcu kardeşlerimiz, onları deplasmandan deplasmana taşıyan şoför kardeşimizin vefatı ile sonuçlanan trafik kazasında Türk sporu gerçekten üzücü ve zor bir gün yaşamıştır. O gün, hafızalara kazınan bir gün olmuştur” dedi.
Kazada hayatını kaybedenlerin “spor şehidi” olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, ''Nuri Hasan beyin, Muzaffer beyin, Mete beyin, Asım Özkan beyin ve ülkemizde misafir olarak Samsunsporumuz’da top koşturan ve kabri Sırbistan’da bulunan Zoran Tomiç'in de ailesine, sevenlerine  tekrar taziyelerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Onların vefatı tüm spor camiasını, Samsunumuz’u ve Samsunspor’u derinden üzdü. Rabbim mekanlarını cennet etsin. Onlar hiçbir zaman unutulmayacak'' şeklinde konuştu.
Tüm spor camiasından Samsunspor'un şehitleri için birer Fatiha okumalarını isteyen Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:
“O günden bugüne görev yapmış yöneticisinden futbolcusuna, malzemecisinden çaycısına kadar Samsunspor kulübünde görev yapan herkes o günü yaşananları hatırlayacak. Samsunspor, Onların anısını yaşatarak, onların izinde çalışarak, ter dökerek yoluna devam etmek için çaba sarf edecek. Tabi o günü yaşayanlar, o günün zorluğunu unutmuyorlar. Ama Rabbimin hepimize çizmiş olduğu bir kader var. Kadere, alınyazısına bizim karşı duracağımız bir şey yok. Biz bunun bilincindeyiz. İnanan insanlarız. Rabbim bu tip kazalardan bizleri muhafaza etsin. Rabbim onların mekanını cennet etsin. Tüm spor camiası o günü hatırlıyor, unutmuyor. Eminim ki taraftarım diyen, futbola gönül verdiğini söyleyen herkes onların anısına birer Fatiha gönderecektir. Buradan tüm spor camiasına bu çağrımı yinelemek istiyorum. Tüm Türkiye’den, Türk halkından onlara birer Fatiha istiyorum. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Rabbim rahmet eylesin.”