BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN, KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

20 Ocak 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepki göstererek,"Sayın genel başkan sizin gönlüne giremediğiniz millet, Recep Tayyip Erdoğan'ı yüreğinde taşıyor. Onun için sizin söylediğiniz sözün bizim nezdimizde hiçbir değeri yoktur ama kanunlar nezdinde karşılığı neyse onun gereği yapılacaktır"dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği tarafından inşa edilecek Türkiye’nin ilk gençlik külliyesi olan Burhanettin Kayhan Külliyesi’nin temel atma törenine katıldı.
Törende yaptığı konuşmada Burhanettin Kayhan Külliyesi’nin büyük bir anlam taşıdığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Mekanların binaların önemi büyüktür. Mekan kadar yapılan işin maneviyatının, ruhunun da ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.  Burada bu mekanın yapılıyor olması ve  ortaya böyle bir düşüncenin konuyor olması, işin farkındalığının en iyi şekilde anlaşıldığını gösteriyor” diye konuştu.
“Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerini daha iyi öğrenebilmeleri için bu adımları atıyoruz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce AK Parti kurucu genel başkanı, sonra da Başbakan olarak 13 yıla aşkın Türkiye’ye yapmış olduğu hizmetler doğrultusunda bu çalışmaları başlatan TÜGVA’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Maddi anlamda bu esere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Burhanettin Bey’in hayattayken edep ile cevap verdiği beyefendi kişiliği ile her zaman atıf yapıldığını hatırlatarak şunu söylemek istiyorum. Bugün Samsun'da Tekkeköy'deyiz. Biz ülkemizin geleceğine buradaki yavrularımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için milli ve manevi değerlerini daha iyi öğrenebilmeleri için bu adımları atıyoruz” şeklinde konuştu.
''Milli Değerlerimizin ne olduğunu bilmezseniz altına imza attığınız metinlerin de ne anlama geldiğini anlayamazısınız''
Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında bazı Akademisyenlerin imzaladığı bildiriye ilişkin değerlendirme yaparken  milli ve manevi değerlerin önemini vurguladı.Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Milli değerlerimizin ne olduğunu bilmezseniz eğer altına imza attığınız metinlerin de ne anlama geldiğini anlayamazsınız. Dolayısıyla milli ve manevi değerlerimizin ne olduğunu iyi bilmemiz gerekir isminizin önüne konacak hiç bir lakap milletimizin gönlünde alacağımız yerini tutamaz. Fikir hürriyeti anlamında herkesin fikrini söylemeye hakkı vardır. Bundan kimsenin şüphesi yok. Ama ortaya koyduğunuz fikrin ve ortaya koyduğunuz düşüncenin ifade ettiğiniz düşünceye de cevap verme hakkı herkeste vardır.'' 
Siyaset yapılırken kullanılan üsluba da değinen Bakan Çağatay Kılıç, ''Biz siyasiyiz siyaset yapıyoruz. Siyaset yaparken siyasi partiler mensupları, bakanlar, milletvekilleri, genel başkanlar, genel başkan yardımcıları, belediye, il başkanları, yaptıkları açıklamalarda bazen birbirlerini eleştirirler. Bazen sınırlar zorlanır. Bazen seçim dönemi içerisinde Samsun'da da yaşadığımız gibi edep sınırlarını aşanlar olur. Cevabını veririz''dedi.
“Sizin gönlüne giremediğiniz millet, Recep Tayyip Erdoğan'ı yüreğinde taşıyor”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştiren  Bakan Çağatay Kılıç, ''Buradan acık ve seçik olarak söylüyorum. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı siyaseti polemik içerisinde olmaz. Buna tevessül edenler de gerekli cevabı alır. Biz edebimizi, adabımızı bozmadan diyoruz ki sayın Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı sizin Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında benim tekrarlamayacağım sizin kullandığınız o kelimeleri size aynen iade ediyoruz. Bunu Sayın Başbakanımız dile getirdi” ifadelerinin kullandı.
Toplumun birçok kesimi tarafından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına tepkiler gösterildiğine dikkat ç eken Bakan Çağatay Kılıç,  “Sayın Genel Başkan, neden böyle bir tepki ile karşılaştığını anlayamamış.  Sayın genel başkan ben size söyleyeyim sizin gönlüne giremediğiniz millet, Recep Tayyip Erdoğan'ı yüreğinde taşıyor. Size o yüzden bu tepki gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, insanlarımızın gönlüne girmiş olduğu, milletimize  gece demeden gündüz demeden hizmet ettiği ve samimi olduğu için  size bu tepki gösteriliyor. Onun için sizin söylediğiniz sözün bizim nezdimizde hiçbir değeri yoktur ama kanunlar nezdinde karşılığı neyse onun gereği yapılacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
"Külliyenin edep ile yol yürümede edep ile konuşmada büyük katkısı olacaktır"
TÜGVA'nın katkılarıyla yapılacak olan Külliye'nin halka büyük katkısı olacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "TÜGVA'nın hayata geçireceği bu güzel Külliye'nin ümit ediyorum ki milletimize, gençlerimize, yavrularımıza milli ve manevi değerlerimize büyük katkısı olacaktır. Edep ile yol yürümede edep ile konuşmada büyük katkısı olacaktır. Ben buna inanıyorum. Bu anlamdaki yol yürüyüşünde hepimizin inanıyorum ki beraber olacağız. Ankara'da Beştepe'de inşa edilmiş olan Yeni Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizden aldığı talep doğrultusunda ve kendisinin ortaya koymuş olduğu düşünceyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak adlandırılmıştır. Ve bu Külliye yapısı içerisinde camisiyle, konferans merkeziyle, kütüphanesiyle ve mimari yapısı ile ortada olan bir yapıdır, birlik ve beraberliktir. Orada Selçuklunun, Osmanlının izlerini göreceksiniz. Biz tarihimizden güç alan, Asım'ın nesli olmaya gayret eden bir milletiz" diye konuştu.
"Birlik ve beraberliğimizi, milli değerlerimizi geleceğe taşımaya, evlatlarımıza aktarmaya kararlıyız"
Cumhuriyetin temellerinin Samsun'da atıldığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz Cumhuriyetinin temellerinin Samsun'da atıldığını çok iyi biliyoruz. 1923'te kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023'teki hedeflerimiz de ortadadır. Ama 2053 ve 2071 hedeflerimizde ortadadır. Dolayısıyla bu milletin birliğine ve kardeşliğine uzanacak tüm elleri biz reddediyoruz. Bizim geçmişimizden gelen kuvvetimiz ve beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir, milli ve manevi değerlerimizdir. Biz bunları geleceğe taşımaya, evlatlarımıza aktarmaya kararlıyız. Buna katkı sağlayan TÜGVA gibi tüm sivil toplum kuruluşlarına olsun, buna katkı veren öğretim görevlilerimize, belediyelerimize, memurlarımıza, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu aziz millete hizmet etmek için yol yürüyen herkesi hayırla yad ediyorum. Rahmete kavuşmuş olanlara Allah rahmet eylesin. 27 yıl önce trafik kazasında vefat eden Samsunsporlu kardeşlerime de Allah'tan rahmet diliyorum. Gelecek yürüyüşümüz hiçbir şeyden etkilenmeden devam edecektir. Bu devlet, millet ilelebet payidar olacaktır"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, temel atma töreninden önce  baba ocağında  yapımı devam eden  "Ataköy İlköğretim Okulu"  inşaatında inceleme yaptı. Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra ise, Çarşamba Devlet Hastanesi’nin yenilenen Acil Servisi’ni ziyaret etti.