“HATAY’DAKİ YURT KAPASİTEMİZİ 2 YILDA 12 BİNE ÇIKARACAĞIZ”

22 Ocak 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hatay’da 3 bin 500 olan yurt kapasitesini iki katına taşıdıklarını belirterek, “2 yıllık bir yatırım programı ile 12 bin rakamını yakalama niyetindeyiz” dedi.

 Hatay’daki temasları çerçevesinde valiliği ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç, kentin tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Hatay’daki programları kapsamında yatırımların ne durumda olduğunu inceleme fırsatını yakaladıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Yatırımlarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Aynı zamanda yarın Hatay Arsuz’da açacağımız sömestr kampımız için de buradayız. Gençlerimiz kampta Hatay’ın her açıdan güzelliklerini görecekler. Farklı şehirlerden gelecek olan gençlerimiz bir arada Hatay’ın da ruhuna yakışır bir şekilde olacaklar. Kampımız, inşallah, ülkemizin medeniyet tasavvuru içerisindeki birlik ve beraberliğin farklı düşüncelerin inançların bir arada yaşadığı Türkiyemizin de küçük bir portresi olacak” diye konuştu.

“Hatay buz pateni salonumuzu 23 Nisan’da açacağız”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Hatay’daki yatırımlarının yavaşlamadan devam edeceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Burada daha önce de dile getirdiğimiz mahalle tipi spor tesisleri konusunda olumlu geri dönüşler aldığımızı görüyoruz. Bunlara devam edeceğiz. Arazi konusunda yaptığımız çalışmalarla ilgili olarak valiliğimiz de bize destek olacak. Buz pateni salonumuzu 23 Nisan’da açma sözünü, yüklenici firmadan aldık. İl müdürümüz konunun da takipçisi olacak. İnşallah tesisimizi , 23 Nisan’da Hatay’a kazandırmış olacağız. Bununla birlikte cimnastik salonundaki çalışmaları denetledik. Orası da yavaş yavaş devir teslim aşamasına gelmiş. Bazı konularda eksiklikler var. Onların da hızlı şekilde düzeltilmesiyle beraber bu tesisimizin de en kısa zamanda hayata geçmesini ümit ediyoruz. Stadyumla ilgili çalışmalar da devam ediyor.”

“Hatay’da 3 bin 500 olan yurt kapasitesini iki katına çıkardık”

Hatay’da mevcut olan öğrenci yurt kapasitesini iki katına çıkardıklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Buradaki yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Ciddi aşama kaydettik. Önümüzdeki yıllarda yapılacak yurt yatırımları ile beraber 12 bin rakamını en kısa sürede, 2 yıllık bir sürelik yatırım programı ile yakalamak niyetindeyiz. Daha önce 3 bin 500 olan kapasiteyi 6 binin üzerine yani iki katına taşımış durumdayız. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere, gençlere aynı zamanda sportif çalışmalara yönelik olarak verdikleri talimattır. Sayın Başbakanımızın da takibiyle çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

“Karne alan öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum”

Hatay’da yarın sömestr dönemi gençlik kampının açılışını yapacaklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, karne alan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün karne almış olan tüm öğrencilerimize de iyi tatiller diliyorum. Tatili iyi değerlendirsinler. Ara sıra tabi dersi hatırlamakta, kitap okumakta fayda vardır. Karnesinde kırık notu olanlar kendilerini çok fazla üzmesinler. Önlerinde. ikinci dönem var İnşallah daha fazla gayret göstererek, çalışarak bunu telafi edeceklerdir. Aynı zamanda fiziksel gelişimlerini de spor yaparak devam ettirmelerini diliyorum. Onlara 2 haftalık güzel bir dinlenme dönemi temenni ediyorum. Kar yağan illerdeki gençlerimiz kış sporlarının tadını çıkarsın. Hatay gibi bahar havası olan illerimizdekiler de buna yönelik faaliyetlerde bulunacaklar” ifadelerini kullandı.

“Gençlik merkezlerimizdeki faaliyetlerin durdurulması söz konusu değil”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çağatay Kılıç, ödenek yetersizliği nedeniyle gençlik merkezlerinde durdurulan herhangi bir faaliyetlerinin bulunmadığını söyledi. Bazı çalışmaların her an her yerde olmayabileceğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Hiçbir federasyonumuzun ödenekten dolayı bir faaliyet eksikliği bulunmamaktadır. Bizim yaptığımız çalışmalar arasında Türk müziği ve yarışmaları devam etmektedir” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belli alanlarda başarı gösteren öğrencilere üniversite girişte puan ekleme sağladığını belirtirken, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizim sportif anlamda da farklı çalışmamız var. Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile beraber yaptığımız çalışmada da bunun nasıl olacağı konusunda belli bir mesafe kat ettik. İleriye dönük olarak da bunların çalışmalarını sürdüreceğiz. Özellikle sportif anlamda başarı gösteren sporcularımızın farklı bir şekilde yüksek öğrenime geçebilmesi yönündeki farklılıkları da göz önünde bulunduruyoruz. Bununla ilgili çalışmamız var.”