BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’IN ACI GÜNÜ

26 Ocak 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın vefat eden babaannesi Leman Kılıç, Samsun'da aile kabristanında toprağa verildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın vefat eden babaannesi, merhum eski Samsun Milletvekili İlyas Kılıç'ın eşi Leman Kılıç, Samsun'da toprağa verildi.
 
Ankara'da vefat eden Leman Kılıç için Samsun’da cenaze töreni düzenlendi. Leman Kılıç’ın naaşı İlkadım ilçesindeki Büyük Cami'ye getirildi. Bakan Çağatay Kılıç, babası Sinan Kılıç ve amcası Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç burada taziyeleri kabul etti.
 
İkindi namazının ardından Leman Kılıç için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından babaannesi Leman Kılıç’ın cenazesini bir süre omuzunda taşıyan Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra cenaze aracına binerek kabristana kadar babaannesinin cenazesine eşlik etti. Leman Kılıç, İlkadım ilçesi Ataköy Mahallesi'ndeki aile kabristanında merhum eşi İlyas Kılıç'ın yanına defnedildi.
 
Cenazeye, Kılıç ailesinin yanı sıra Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Siyasilerin yanı sıra cenazeye Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel de çelenk gönderdi.