BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA KONUŞTU

31 Ocak 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainler olduğunu vurgulayarak ‘’ Hainlere karşı mücadele en sert en kararalı şekilde sürdürülüyor. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasteden hainlerin bileğini kırarak yolumuza devam ederiz’’ dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun 65. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda katıldı.
Burada yaptığı Konuşmada İl danışa meclisi toplantılarının önemine değinen başlayan Bakan Çağatay Kılıç ‘’Bu gün burada 65. il danışma toplantımız için biraya gelmiş bulunuyoruz. Tabi öncelikle Kurucu genel başkamız ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığı ve başbakanlığı döneminde başlattığı bu geleneğin Ak Parti içerisinde kenetlenerek bu güne geldiğinin de en büyük göstergesi bu gün yaptığımız 65. İl danışma meclisi toplantımızdır. Sayın Genel Başkanımız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında bu çalışmalara devam edeceğiz. ’’ şeklinde konuştu.

Ak Parti’nin 14 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç’’ Yaz döneminde 2 seçim yaşadık. Farklı tecrübeleri yaşamış olduk. Ama bunların hepsi artık tarihin not defterinin içerisine girmiş olan şeylerdir. Biz şu an 78 milyon insanımızın refahının huzurunun gelişiminin ve sevincinin artırılması ile ilgili çalışıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Muhalefetin sorumluluğu muhalefeti yapmaktır, Meclisi kilitlemek değildir’’

Çağatay Kılıç muhalefetin Meclisi çalıştırmamak adına yaptıklarına anlam veremediğini belirterek ‘’Milletimiz bize iktidar olma görevini vermiştir. Tbmm’yi çalıştırmak bizim sorumluluğumuzdur. Bu iktidarın sorumluluğudur doğrudur. Ama muhalefetin sorumluluğu muhalefeti yapmaktır, Meclisi kilitlemek değildir. Meclisi çalışamaz duruma getirmek değildir. Muhalefet yapaktır görevi, bunun içinde iç tüzükten doğan hakları sonuna kadar kullanmak vardır görevleri arasında. Siz de bizde takip ettiğimizde görüyoruz ki bazı şeyler muhalefet yapmaktan öteye sadece zamanı birazcık daha kaydırmak amaçlı sinirleri germek üzere yapılan eylemlerdir. Sabredeceğiz. Sabrımızla inşallah milletimize olan hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz bu anlamda tüm gurubumuza teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı

‘’Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi plan ve bütçe komisyonundan geçti’’

Bakanlığının bütçesinin Cuma günü Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, ‘’ Şimdi genel kurul var. İnşallah onu da en kısa zaman içerisinde hallederek bütçemizi çıkartarak yolumuz hızlı adımlar ile yürümeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.’’

‘’ Meydanlarda vaat ettiklerimizin neredeyse yüzde 50’ye yakınını gerçekleştirdik’’

Bakan Çağatay Kılıç, Ak parti hükümetinin seçim meydanlarında vaat ettiklerinin yarıya yakınını göreve başladıktan kısa bir süre sonra gerçekleştirdiğini ifade ederek. Başbakan yardımcısı Sayın Lütfü Elvan’ın koordinasyonunda yapılan çalışmaların hızlı bir şekilde hayata geçmesi için caba sarf ettiklerini söyledi.
‘’Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyen hainler var’’
Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, ’’ Değerli kardeşlerim, zor dönemde kastım şu ülkemizde birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyen hainler var. Hainler ile olan mücadele en sert en kararalı şekilde sürdürülüyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu iş bitene kadar temizlik yapılana kadar da sürecektir. Zaman ne kadar gerekiyorsa o kadar. Bu mücadele esnasında vatan için millet için bayrak için inançları için şehit olan kardeşlerimiz var. Emniyet ve askeri personelimiz, korucularımız, memurlarımızdan sivil vatandaşlarımıza, tüm şehitlerimize ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.’’ Diye konuştu.

‘’Ülkemizin birliğini ve beraberliğine kasteden hainlerin bileğini kırarak yolumuza devam ederiz’’

‘’Biz şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık ‘’diyen Bakan Çağatay Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü.
‘’Ülkemizin birliğini ve beraberliğine kasteden hainlerin de bileğini kırarak yolumuza devam ederiz. Meclis genel kurulunda benim de bu hafta nöbetim vardı. Hdp bir takım iddialarla mecliste olmamış olmayan şeyleri gündeme getirerek bir şekilde ortamı germeye çalışıyor. Neymiş yaralılara ambulans gitmiyormuş belli bölgelerde bazı yaşanan güvenlikle alakalı yaşanan çalışmalarda yaralanan vatandaşlara ambulans gitmiyormuş. Bir kere bu doğru olmayan bir söz biz sağlık bakanımızla da görüştük mecliste de açıklamasını yaptı. Hükümet olarak icra olarak üzerimizdeki görevleri yerine getirerek gerekli çalışmalar yapılıyor.’’

“Terör örgütünün haince işlerini farklı yansıtmaya çalışanlara pabuç bırakmayız”

Bakan Çağatay Kılıç ‘’Türkiye de ‘’ Teröre terör diyemeyenler ‘’ olduğunu ifade ederek Hdp’yi eleştirdi. Bakan Çağatay Kılıç sözlerini söyle sürdürdü
‘’Ambulansın bir yere gidebilmesi için yol lazım siz yola çukur açarsanız. O çukurun altına patlayıcı koyarsanız, kapıların arkasına gizlice patlayıcılar saklarsanız, gelen ambulansa 12 el ateş ederseniz sizin yaptığınız adı terördür. Sağlık çalışanlarımız kendi hayatlarını hiçe sayarak yaralı vatandaşlarımıza yardıma koşuyorlar. Emniyet güçlerimiz onların güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Ama gerçekleri saptırarak terör örgütünün haince işlerini farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar biz buna pabuç bırakmayız. Güneydoğu Anadolu’da bölgesinde, emniyet güçlerinin yürüttüğü yoğun çalışmayı eleştiren muhalefet partileri var. Bunu sorgulayanlara şunu soruyorum; emniyet güçlerinin görevi nedir… Vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Siz önce vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atanlara hesap sorun. Onlara bir ne olduklarını söyleyin. Terör örgütüne terör örgütü diyemeyenlerin bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Biz bu terörün kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Ama tabi o terör örgütüne destek veren başka terör örgütleriyle de mücadeleniz sonuna kadar devam edecektir. Bazı farklı örgütlerin bir araya gelerek ortaya koyduğu eylemlerin bir takım kurumlar tarafından, hükümete mahal edilmeye çalışılmasının da altında ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Huzursuzluk ve güvensizlik tesis etmeye çalışanların bir ürünüdür bu”

“Temsil ettiğimiz kurumun haklarını korumak görevimizdir”


Bakan Çağatay Kılıç medyada kendisi ve Bakanlığı ile ilgili asılsız haberler yapıldığına dikkat çekerek, “Bazı görsel ve yazılı basın da bir takım gerçek dışı haberler yapılıyor, gerçekdışı eklemeler, eksiklikler oluyor. Biz bir hukuk devletiyiz, hepimiz hukuki haklarımızın hepsini kullanıyoruz. Bu yapılan, basın özgürlüğü olarak nitelendirilemez. Hukuki olarak hakkımızı aramak basın özgürlüğüne karşı bir herhangi bir adım değildir. Siz doğru haber yapacaksınız, siz haberleri gerçekliğiyle koyacaksınız. Eleştiriler tabii ki olacak, hakaret olmadığı sürece eleştiri fayda sağlar. Hakaret içeren gerçekdışı bir şey yazmak farklıdır. Bunu yaptığınız zaman bizim kişilik haklarımız, temsil ettiğimiz kurumun haklarını korumak görevimizdir. Bu milleti bu devleti daha iyi noktalara taşımak için bir derdimiz var, başka bir derdimiz yok.” İfadelerini kullandı.

‘’Hepimizin amacı ve isteği Samsunumuza daha fazla katkı vermektir’’

Mecliste Samsun’u temsil eden milletvekillerinin ister iktidar, ister muhalefet partilerine mensup olsun aralarında iyi bir iletişim olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç sözlerini söyle sürdürdü;
“Mecliste Samsunumuzu temsil eden iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle iyi bir iletişimimiz var. Samsun için yapılması gereken konularda oturup konuşarak bu noktada birbirimize destek olmak amacıyla bir araya geliyoruz, gelebiliyoruz bunda bir sıkıntımız yok. AK Parti olarak zaten arazideyiz, teşkilatımızla, milletvekillerimizle bir aradayız. Ankara'da görev yaptığımız zaman da Ankara'da yaptığımız görevin, sorumluluğun hakkını veriyoruz. Bize vermiş olduğunuz milli iradeyi temsil yetkisini de sonuna kadar yerine getiriyoruz. “Çok güzel projeler ,çok güzel gelecek projeksiyonlarını istişare ederek yapmak istiyoruz. Zaman zaman farklı fikirler olduğu zaman uzun müzakere ediyoruz. Herkesin amacı ve isteği Samsunumuza daha fazla katkı vermektir. Samsunumuza daha fazla nasıl katkı verebiliriz, daha fazla yatırım nasıl yapabiliriz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda muhalefet partilerine de mensup milletvekillerinin hem CHP'nin hem MHP'nin milletvekillerinin de bize destek vereceğini inanıyorum. Samsunumuza çok daha farklı yatırımların ve çalışmaların yapılabileceğini biliyorum ve inanıyorum. Biz Samsun'un temsili anlamında, Türkiye'nin temsili anlamında ortaya bir şey söylediğimiz zaman biliyoruz ki arkamızda Samsun AK Parti teşkilatı var biliyoruz ki arkamızda Türkiye'deki tüm ak parti teşkilatı var bu bize inanın çok büyük bir güç veriyor.’’
Bakan Çağatay Kılıç, muhalefet partilerinin meclis çalışmalarını engellemek için her türlü yönteme başvurduğunu kaydederek şu örneği verdi, “ Uluslararası sözleşmelerde genelde bakanlıklarla ilgili olarak son madde orada tek cümle olarak yazar, kendi bakanlığımla ilgili örnek vereyim; ‘Bu kanun hükümlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı yürütür’ bu kanunun bir maddesidir. Bunun eleştirilecek bir tarafı yok. İş tüzüğünden doğan hakkınız gereği, her madde üzerine önerge verme hakkınız, konuşma hakkınız vardır. Ama bir anlaşmanın ilk görüşmesinde de her madde üzerinde konuşma hakkınız vardır. Sonunda bu kanun hükümlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı yürütür maddesinin üzerine önerge verip konuşmanın bir anlamı yoktur, bu iyi niyetli bir muhalefet değildir. Bu zaman öldürmek için yapılan bir iştir. İktidar grubunu yıpratma amacı vardır” değerlendirmesinde bulundu.

“Milletimizin kardeşliğine kast edenlere dünyayı dar ederiz”

Bakan Çağatay Kılıç Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine hiçbir zaman halel getirilmesine izin vermeyeceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı.
“Paralel yapıya mensup olanlara nasıl ki dar ettiysek dünyayı, bu ülkede, bu cennet vatanda, bu güzel ülkede özerklik adı altında bir takım safsatalar ortaya koyanlarında dünyayı başına yıkarız dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız yolu çizmiştir, ortaya koymuştur. Biz bu yolda yürüyoruz, Sayın Başbakanımızın bu noktadaki açıklamalarını da hatırlayalım, yapmamız gereken ortaya koymamız gereken çalışmalar bellidir. Biz bu ülkeye kast edenlere bu milletin kardeşliğine kast edenlere Allah bize güç verdiği sürece her ne görevde olursak olalım, nerede olursak olalım dünyayı dar ederiz.’’