BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MARDİN TEMASLARINI BASINA DEĞERLENDİRDİ

13 Şubat 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün gerçekleştirdiği Mardin ziyaretiyle ilgili olarak basın kuruluşlarına değerlendirmelerde bulundu.

Sabahtan itibaren gerçekleştirdiği temaslar sırasında birçok farklı tesisi incelediğini belirten Bakan Çağatay Kılıç," Şu anda kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuzdayız.  Yan tarafta hemen bir spor salonumuz var. Orada antrenman yapan arkadaşlarımız, gençlerimiz var.  Aynı zamanda gençlik merkezi inşaatımızı birazdan inceleyeceğiz.  Bunlar bitme noktasına gelmiş olan tesislerimiz. Bu yatırımları,  gençlerimizin ve çocuklarımızın hem sportif anlamda kendilerini  geliştirmeleri hem de başka sosyal faaliyetler noktasında bu imkanların kendilerine verilebilmesi için  yapıyoruz "dedi.
Temasları çerçevesinde Mardin merkezdeki stadı da incelediklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Tesisimizi hem merkezde olması hem de Mardin'de yaşayan birçok aile tarafından yakından tanınmasından dolayı ihya etme kararı aldık.  Stadımızın yapacağımız çalışmalar neticesinde engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği bir tesis olmasını istiyoruz.  Stadımızı  modernleşmiş haliyle tekrar hızlı bir şekilde  gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.
Gençlik merkezi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
 "Tabii bütün ilçelerimizde farklı yatırımlarımız var.  Semt sahalarının yatırımları devam ediyor.  Bugün Mardin'de yaklaşık 10 adet daha semt sahamızın yapımıyla ilgili kararlar aldık. Bakanlığımıza bağlı olan KYK'nın da buradaki yurt yatırımlarıyla ilgili çalışmalarını inceleyeceğiz.  Bu bağlamda bütün çalışmalarımıza gençlerimiz, tüm ailelerimiz ve Mardin için devam ediyoruz."