BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MARDİN’DE SPORCULARLA BULUŞTU

14 Şubat 2016

Mardinli sporcularla kahvaltıda bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç,” Bizim görevimiz sizleri desteklemek, makamlarda oturmak değil” dedi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mardin'de amatör ve milli sporcularla bir araya geldi. Sporculara en kısa sürede tartan pist ve atıcılık kompleksi yapılacağı sözünü veren Bakan Çağatay Kılıç, “Bizim görevimiz sizleri desteklemek makamlarda, odalarda oturmak değil. Bizim bu ülkenin gelişmesi için derdimiz var bunun için buradayız” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç Mardin ziyaretinin ikinci gününde sporcularla kahvaltıda bir araya geldi. “ Biz, sizlerin çok daha iyi imkanlarla kendinizi hazırlayabilmeniz, geliştirebilmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Milletimizin bize emaneti doğrultusunda, imkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, sporcuların kendi şehirlerine destek noktasında tüm güçlerini ortaya koyduğunu söyledi.


Mardin’e atıcılık kompleksi ve tartan pist sözü


Bakan Çağatay Kılıç Mardin’e bir tartan pist ve atıcılık kompleksi yapılacağının müjdesini verirken sözlerini şöyle sürdürdü:

“En kısa süre içerisinde tartan pistimizi Mardinimize kazandıracağız. Atılcılıkta 50 sporcumuzun yoğun bir çaba içerisinde olduğunu öğrendik. Genç kardeşlerimizin iyi dereceleri olduğunu ve 2020’ye hazırlandıklarını öğrendik. Kendilerini ve atıcılığı geliştirebilmeleri için bir atıcılık kompleksine ihtiyaçları var. En azından alt yapı imkanına sahip bir tesise ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları giderecek bir tesisin Mardin’e kazandırılması noktasında bir çalışmamız olacak”

Sporculardan bu imkanlardan sonuna kadar faydalanmalarını isteyen Bakan Çağatay Kılıç sporda başarı için tesisleşmenin tek başına fayda getiremeyeceğini ifade etti. Mardin’de mevcut imkanlarla belli noktaya gelmiş, güzel sonuçlar elde etmiş, sporcular bulunduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Ama sporcularımız çok daha iyi fiziki şartlara sahip olsunlar ki, rakipleriyle eşit şartlarda rekabet içerisindeyken uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilsinler” şeklinde konuştu.

Mardinli sporculardan sportif anlamda başarı elde edebilmek için kendilerinden her türlü talepte bulunmalarını isteyen Bakan Çağatay Kılıç “ Bizim görevimiz sizi desteklemek. Makamlarda, odalarda oturmak değil. Bizim işimiz arazide. Biz oturarak çalışanlardan olamayız. Bizim bu ülkenin gelişmesi için derdimiz var. Bunu geliştirmek için buradayız” dedi.

"Tesisler hızlı bir çalışmayla 3 ay içerisinde tamamlanacak"


Mardin'e yapılacak tesisleri 3 ay içerisinde hizmete açmayı planladıklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı, 'Yeni açılacak olan spor salonumuz da inşallah Mardinimize hayırlı uğurlu olur. Yüzme havuzumuz da inşallah en kısa sürede hizmete girecek. Ve Mardin'deki tüm genç kardeşlerimizin kullanımına sunulacak. Mardin'in merkezindeki stadyumu da, yanındaki tesisleri de tekrar ihya ederek, standartları yükselterek sizlerin hizmetine sunacağız. Bir iki yıl değil çok hızlı bir çalışmayla 3 ay içerisinde bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Böylelikle Mardin'de çok daha gelişmiş bir spor ve gençlik altyapısı ile sizler çok büyük başarılara imza atacaksınız. Şampiyon sporcuları kutluyorum. Azimle elinizden gelenin en iyisini yapmanızı bekliyorum. Bunun sonucunda hangi dereceyi elde ederseniz başımızın üstünde yeriniz var. Önemli olan çabalamaktır. Bunu yaptıktan sonra siz zaten başarılı olmuşsunuz demektir. Tabi bir yandan da beklentimiz bayrağımızı en üste taşımanızdır'