BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ALMANYA’DA TÜRK DEMOKRATLAR BİRLİĞİ GENEL KURULUNDA KONUŞTU

28 Şubat 2016

Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin müttefiklerine çağrıda bulunarak, ’’PKK ve PYD terör örgütüdür. Teröre karşı müttefikler beraber savaşmalıdır.” dedi.

 28 Şubat sürecine de değinen Bakan Çağatay Kılıç, bazı medya organlarının tutumunu da eleştirirken, '' O gazete manşetine koydukları Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu anda Türkiye'nin  12. Cumhurbaşkanı ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanıdır'' diye konuştu.


Bakan Çağatay Kılıç, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Kurulunda konuştu. Konuşmasına Ak Parti'nin yurtdışındaki Türk vatandaşlarına verdiği desteğin önemini anlatarak başlayan Bakan Akif Çağatay Kılıç, ''Burada Ak Parti Dış İlişkiler Başkanımızın da bulunuyor olması İktidar partisinin yurt dışındaki  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve onların gerçekleştirmiş olduğu çalışmalara ne kadar büyük destek verdiğinin önemli bir göstergesidir.


Bundan dolayı da tüm siyasi partilerimiz Avrupa'daki çalışmalar nasıl bir destek vermeleri gerektiği konusunda da az da olsa bir örnek almış olacaklardır.'' değerlendirmesinde bulundu.


Avrupa Türk Demokratlar Birliği’nin , kuruluş sürecine değinen Bakan Çağatay Kılıç,''2004 yılında UETD kurulduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan olarak görevdeyken ben de kendisinin yanında görev yapma şerefindeydim. UETD'nin kuruluş aşamalarında, ne beklenti içerisinde kurulduğuna ne istendiğine gerçekten şahidim. Ortaya konan çalışmaların ne kadar içten olan ve ne kadar özveri ile ortaya konduğunu da biliyorum. Dolayısıyla  sizlerin bugün burada 5. olağan kongrenizi yapıyor olmanız gerçekten bu çalışmaların ne kadar samimi  hayırlı ve iyi niyetlerle başladığının en büyük göstergesidir. Tabi bu süre içerisinde Türkiye'de dünyada Almanya'da sizlerin yaşadığı bölgelerde çok farklı gelişmeler oldu. Türkiye'de tabiri caiz ise değişim üzerine değişim reform üzerine reform yaşandı.'' şeklinde konuştu.


''Gazete manşetine koydukları Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu anda Türkiye'nin  12. Cumhurbaşkanı''


Konuşmasında 28 Şubat sürecine de değinen Bakan Çağatay Kılıç açıklamalarını söyle sürdürdü;

''28 Şubat 1997’den sonra yaşanan bazı gelişmeler oldu.  Gazete manşetleri ile okuduğu bir şiir yüzünden Pınarhisar cezaevinde misafir edilen, ben misafir edilen diyorum çünkü asla milletin iradesinin hapsedilemeyeceğine inanıyorum.  Misafir edilen sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu yol ve çalışmanın sonucunda yaşanan işte bu gelişmelerin ortaya çıktığı bir noktadayız. Okuduğu şiir yüzünden bir karar verildi.  Türkiye cumhuriyetinde maalesef bir gazete tabi o bir genel zihniyetin tezahürü olarak bir manşet attı. Ne dedi? ''Muhtar bile olamaz''…Attıkları o gazete manşetine koydukları Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu anda Türkiye'nin  12. Cumhurbaşkanı ve halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanıdır. Şimdi her hafta muhtarlar ile bir araya gelerek sohbet ediyor.''


''Allah'ın galip olduğuna inanarak bu yolda yürüyenlerdeniz''

‘’İnanıyorsanız güçlüsünüz’’ diyen Akif Çağatay Kılıç, ''Sayın Cumhurbaşkanımız her dava yolunda yürürken her konuşmasında her ortaya koyduğu duruşta hangi dava yolunda yürüdüğünü ortaya koydu. Hangi davanın ne anlama geldiğini ortaya koyarak bu yolda yürüdü. Avrupa'nın içerisinde Türkiye cumhuriyeti devletinin ve onun vatandaşlarının temsilin en üst noktada olması gerektiğinin ve Türkiye cumhuriyetine bağlı olan herkesin en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğinin savaşını verdi ve şu düsturla yürüdü: Avrupa'nın içerisindeki bizim medeniyetimizin  yani 1400 yıllık medeniyetimizin bıraktığı eserlerden birinin duvarında ne yazar ''La Galibe İllallah''…Biz Allah'ın galip olduğuna inanarak bu yolda yürüyenlerdeniz. Bizim bu inancımız hiç bir zaman sarsılmayacak Allah'ın izni ile ''dedi.

Bakan Çağatay Kılıç 28 Şubat'ın ardından yaşanan süreci anlatarak, '' 28 Şubat girişimleri oldu. Sonra 27 Nisan girişimleri de oldu. Sonra o 27 Nisan girişimlerini ortaya koyanlar milletin iradesine ve milletin iradesinin temsil eden bir başbakan tarafından yeter durun karar milletindir dendi. Sonra bu günlere geldik. 2016 yılındayız ve artık çok farklı şeyleri konuşuyoruz. Alman dostlarımız ile çok farklı şeyleri konuşuyoruz’’ diye konuştu.


''Almanya'da Türkiye kökenli polisler var, askerler var''

AB Bakanı Volkan Bozkır'ın AB yolunda atılan adımların şahidi ve katkı sağlayan isimlerden biri olduğunu anlatan Bakan Çağatay Kılıç,’'' Biz entegrasyondan bahsettiğimiz de entegrasyon diye yola çıktığımız zaman bir yerde hata yapıyoruz, biz Almanya'da gurbetçi değiliz. Çünkü ben de bu ülkede doğdum. Bu ülkede büyüdüm ama biz burada gurbetçi değiliz. Entegrasyonun artık bir konu olduğunu düşünmüyorum. 55 yılda gelen gelmiş, dönün dönmüş, ama kalan da kalmış  ve bu ülkeye katkı vermiş. Almanya'ya katkı vermiş Almanya'nın gelişimine katkı vermiş. Almanya'ya aynı zamanda Türkiye'ye hizmet etmiş. Almanya'nın bu gün geldiği noktaya gelmesi için ter dökmüş, katkı vermiş. Yeri gelmiş zihnini koymuş yeri gelmiş bedeninin koymuş. Bu gün Almanya'da güvenlik açısından baktığımız zaman Almanya'da Türkiye kökenli polisler var, askerler var. Parlamentoda Türkiye kökenli milletvekillerimiz var.’Onların nereden geldiğini özümsemiş olmalarını istiyoruz. Olumsuz düşünmelerini istemiyoruz ‘’şekline  konuştu.


 Türkiye’den gelip Almanya’da hizmet veren herkesin köklerini unutmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “Köklerimiz bellidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin mirasçılarıyız, bunun hakkını vermemiz gerekiyor. Bunun hakkını vermenin en önemli unsurlardan birisi, tüm insanlığa hizmet etmektir. Emrolunduğu gibi dosdoğru olacağız. Komşumuzla dertleşeceğiz onun kim olduğuna bakmayacağız”  dedi.


 Sultanahmet’te gerçekleşen terör  saldırısında yaşamını yitiren turistlerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “ Onlar bizim evimizde misafirlerdi ama bizim evimizde teröre maruz kaldıkları için artık bizdendi. Bu terörü gerçekleştirenin kim olduğunun açığa çıkması anlamında çok büyük çaba sarf ettik, hamdolsun emniyet güçlerimiz de bunu en kısa zamanda ortaya çıkardılar” diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç,  Almanya’da gerçekleşen NSU davasının görülmesi ve örgütün de bir an önce yok edilmesi için Almanya’ya çağrıda bulundu. PKK ve PYD’nın terör örgütü olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç “ hepsi teröristtir ve teröre karşı müttefikler beraber savaşmalıdır.” dedi.


“Türkiye’yi kimin yöneteceğine karar verecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıdır”

Türkiye Cumhuriyetindeki seçimlere yüzde 85 katılımın bir demokrasi dersi olduğunun altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “Bunlar Türkiye’yi yönetemiyor’ diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na cevap vererek “ Türkiye’yi kimin yöneteceğine karar verecek olan Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarıdır, siz değilsiniz Sayın Kılıçdaroğlu…” şeklinde konuştu.


 Almanya’da yaşayan Türklere oy kullanma hakkı verilmesini değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç,  “Size verilmiş olan 50 yıldır beklediğiniz bu hakkı kullanarak seçime katılım sağladınız. Demokrasi sandıkta tecelli eder” şeklinde konuştu. THY  Almanya seferlerinin haftada 260’a çıktığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “ THY filosunu 300’e çıkarmış durumda Almanya’da. Bugün THY bir yere iniyorsa, Somali’ye iniyorsa eğer bu Türkiye’nin medeniyetinden aldığı gücün bugüne yansımış tezahürüdür” değerlendirmesinde bulundu.


“Göçmen kökenli insanlara çifte vatandaşlık hakkı verilsin”

Bakan Çağatay Kılıç “Göçmen kökenli insanlara çifte vatandaşlık hakkı verilsin” çağrısı yaparak , “Onlar bu hakkı şartsız olarak aldıklarında inanın bu ülkeye çok daha büyük hizmetler yapacaklardır” İfadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, “ Türkiye ve Almanya çok yakın ve farklı ilişkiler içerisindedir ve biz bu ilişkilerin daha ileriye gitmesi için hepinizi birer elçi olarak görüyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.