BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ YENİ ASIR GAZETESİ'NE KONUŞTU: İZMİR'E ENGEL OLMA KOCAOĞLU

02 Mart 2016

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’nın sorularını yanıtlayan Kılıç, Kocaoğlu’nun statlar için mahkeme sürecini uzatarak, sözünü tutmadığını söyledi. İzmir’de sportif altyapıyı yenilemek için engellemelere rağmen kararlılıkla çalışacaklarını söyleyen Bakan Kılıç, Alsancak Stadı’nın yenileneceğini de bir kez daha vurguladı

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yeni Asır  Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın sorularını cevapladı.Bakan  Çağatay Kılıç'ın Şebnem Bursalı'ya  verdiği röportaj şöyle:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmirlilerin daha iyi sportif olanaklardan faydalanması konusunda yoğun çaba harcadıklarını ve bu çabayı tüm engellemelere karşın kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın sorularını yanıtlayan Kılıç, İzmir'deki spor yatırımlarıyla, statlardaki son durumu anlatırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da, "Biz İzmir'e hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeter artık engel olma" diye seslendi. 
Bu süreci uzatmamalı 
Öncelikle İzmirlilerin yapılmasını istediği, ancak inşaatı durdurulan statlarla ilgili son duruma açıklık getiren Bakan Kılıç, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'ndan sözünü tutup, mahkeme sürecini uzatmamasını istedi. Kılıç, "Bakanlık olarak Karşıyaka ve Göztepe'ye yaptığımız statların inşaatı, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı imar durumu ve ihale iptaline ilişkin dava nedeniyle, Ankara İdari Mahkemesi kararıyla durduruldu. Oysa KSK stadında inşaat yüzde 5 aşamasına gelmişti. Göztepe'de mahkeme kararı nedeniyle inşaat başlatılamadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, mahkeme sürecini uzatmayacakları sözünü vermişti. Bu sözünü tutmasını istiyoruz" dedi. 
Alsancak ihale edilecek 
Alsancak Stadı konusundaki spekülasyonlara da bir kez daha açıklık getiren Bakan Kılıç, 1920'li yıllarda yapılan Alsancak Stadı'nın depreme dayanıksız olduğu ve can güvenliği açısından tehlike arz ettiği için kapatıldığını ve yıkımın tamamlandığının altını çizdi ve "Yeni proje hazırlanıyor. Alsancak Stadı'nın yerine yapılacak yeni stadın ihalesi en kısa zamanda yapılacak" diye konuştu. 
İzmir sahip çıksın
Karşıyaka ve Göztepe statlarının tamamlanmasıyla, hem İzmir'in iki modern stat kazanacağını, hem de KSK ve Göztepe kulüplerinin önemli bir maddi kaynak bulacağını doğrulayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu konuda İzmirliler sporseverlerin ve kulüplerin de harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Alsancak için kollar sıvandı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın en kısa zamanda ihalesini yapacaklarını açıkladığı, yeniden inşa edilecek Alsancak Stadı'nda zemin etüdü çalışmaları başladı. Depreme dayanıksız olması nedeniyle yıktırılan stadın tekrar yapımı kapsamında zemin etüdü yapılıyor. Etüdün tamamlanmasının ardından projenin sonuçlandırılacağı ve stat inşaatının başlayacağı bildirildi. 
Alsancak Stadı'nda yıkım aşamasında zeminin zarar görmemesine özen gösterilmişti. Zemini hazır olan stadın yeni projeye göre tribünleri ve diğer bölümleri inşa edilecek.