BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ MANİSA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

25 Mart 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’yi bölmeye çalışanların asla başarıya ulaşamayacaklarını belirterek, “Çünkü onların karşısında ecdadından aldığı güçle geleceğe yürüyen Türk milleti, Türk gençliği olacaktır " dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Manisa’da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Bakan Çağatay Kılıç, Muradiye Merkez Spor Kompleksi’nde düzenlenen açılış töreni öncesi yaptığı konuşmada, “Bugün burada gerçekten Türkiye’mizin nereden nerelere geldiğinin en büyük göstergelerinden birisi olan çok güzel bir tesiste toplu açılış töreni yapıyoruz. Öncelikle tüm Manisamıza, Türkiyemize hayırlı uğurlu olsun. Bu eserin ülkemize kazandırılmasından dolayı AK Parti iktidarları olarak gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin 12. ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu bu kalkınma hamlesi Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığında durmadan devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“Manisa’da kendi bakanlığımıza ait 35 Milyon Liralık yatırımın açılışını yapıyoruz”
Milletin kendilerinden hizmet beklediğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Milletimizin bizden beklentilerini gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman irademizden hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Sayın Başbakanımız, her zaman gençler ve gençlerin eğitimiyle ilgili yatırımların takipçisisiniz. Biz de gece gündüz demeden 24 saat gençlerimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Bugün burada sadece kendi bakanlığımıza ait 35 milyon Liralık yatırımın açılışını yapıyoruz. Bu sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait bir yatırım. Toplamda baktığımızda 100 milyon Liraya yakın bir yatırımın açılışı yapılacak” şeklinde konuştu.
“Bunlar geçmiş yıllarda ancak hayal edilen yatırımlardı”
Manisa’da önemli yatırımlara imza attıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Bunlar geçmiş yıllarda ancak hayal edilen yatırımlardı. ‘Nereden nereye’ diyoruz. Manisamızın farklı ilçelerine birçok futbol, basketbol, voleybol sahası inşa ediyoruz. KYK’ya bağlı yurtlarımızın da inşaatı hızla devam ediyor. Bundan 2,5 yıl önce 5 bin kapasiteye sahip olan KYK, şu anda 8 bin kapasiteye sahip. İnşallah devreye girecek yurtlarımızla 10 bin kapasiteyi aşacağız."
KYK’nın sadece barınma merkezi olmadığına vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “KYK’da barınan kardeşlerimiz, kişisel gelişim ve sosyal aktivite içerisinde milli ve manevi değerlerle ilgili yapabilecekleri birçok çalışmaya katılıyorlar. Aynı zamanda kariyer çalışmalarında yer alıyorlar. Kendilerini ülkemizin yönetimi için geleceğe hazırlıyorlar” ifadelerini kullandı.
Bugünün merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Kendisini buradan bir kez daha rahmetle anıyorum. Ülkemizin, milletimizin ve devletimizin bekası için şehit olmuş, gazi olmuş tüm ecdadımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Türkiye’nin gençliği, ülkemizin bayrağını 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımaya hazırdır” dedi.
“Ülkemizi bölmek isteyenlerin karşısında  Türk gençliği olacaktır”
“Ülkemizi, milletimizi bölmeye çalışanlar asla başarıya ulaşamayacaklardır” diyen Bakan Çağatay Kılıç, “Çünkü onların karşısında ecdadından aldığı güçle geleceğe yürüyen Türk milleti, Türk gençliği olacaktır. Bugünkü açılışın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Açılacak tesislerimizin genç kardeşlerimiz tarafından en yoğun şekilde kullanılmasını sizlerden özellikle rica ediyorum.  Bu imkanları lütfen kullanın. Türkiyemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına hep beraber taşıma yolunda gece gündüz demeden çalışacağız.” 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın toplu açılış töreninde açılışını birlikte gerçekleştirdikleri Gençlik ve Spor Bakanlığına ait tesisler şöyle:
Muradiye Spor Kompleksi
3560 seyirci kapasiteli Muradiye Spor Kompleksi 7 bin 451 metrekare alan üzerine inşa edildi. Salonda 2 antrenman salonu, 1 bireysel oyunlar antrenman salonu, 8 sporcu soyunma odası ve 4 hakem odası, 6 antrenör odası, birer ilk yardım ve doping odası yer alıyor. Komplekste 90 araçlık kapalı otopark ve 114 araçlık açık otopark bulunuyor. Muradiye Spor Kompleksi  Ege Bölgesi’nde yer alan en büyük salonlardan biri.
Turgutlu’da Yıldırım Beyazıt Spor Salonu
Manisa Turgutlu’da açılışı yapılan Yıldırım Beyazıt Spor Salonu 2500 seyirci kapasiteli.  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı tesiste sporcu soyunma odaları, kondisyon salonu, gözlemci odası, hakem odaları, ilkyardım odası, doping kontrol odası, basketbol, voleybol, hentbol, güreş, boks oyun alanları yer alıyor.
Alaşehir Killik ve Tepeköy halı sahaları,
Sarıgöl Kızılçukur ve Alemşahlı futbol sahaları,
Şehzadeler 8 Eylül  Sentetik futbol Sahası- soyunma odası,
Köprübaşı Borlu Erkek öğrenci Yurdu Bloğu onarımı,
Demirci'ye 4 adet halı saha,
Akhisar Halı Saha, Basketbol ve Voleybol Sahası,
Selendi Spor Salonu
Başbakan Davutoğlu ile Gençlik ve Bakan Çağatay Kılıç, açılış öncesinde Hatuniye Camii'nde Cuma namazı kıldı. Namazın ardından Bakan Çağatay Kılıç, gençlerle ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Başbakan Davutoğlu ve Bakan Çağatay kılıç, Şehzadeler Belediyesi’ni ve Manisa Valiliğini ziyaret etti.