BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, ABD’DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

30 Mart 2016

Nükleer Güvenlik zirvesine katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temaslarına başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirve öncesi gerçekleştirdiği görüşmelere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak konakladığı St. Regis Oteli'nde, bazı düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel asistanı, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İlişkileri Kıdemli Genel Müdürü Karen Donfried, Washington Enstitüsü yöneticisi Michael Singh, Woodrow Wilson Merkezi Başkanı Jane Harman, Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Joel Hellman, SAIS/Johns Hopkins Üniversitesi Dekanı Prof. Vali Nasr'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda düşünce kuruluşu temsilcisi ve akademisyen katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci görüşmesinde ise Musevi kuruluşları temsilcilerini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı görüşmelerde Bakan Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak   ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da hazır bulundu.