BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ ABD TEMASLARINI A HABER’E ANLATTI

31 Mart 2016

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Nükleer Güvenlik Zirvesi' kapsamında gerçekleştirdiği ABD programına eşlik eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Haber Televizyonuna verdiği röportajda zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Bakan Akif Çağatay Kılıç, ABD' de gerçekleşecek olan Nükleer Güvenlik Zirvesi ve ABD de gerçekleşen görüşmeler ile ilgili olarak, ''Yoğun bir gündem içe

 ABD 'nin küresel terör ile ilgili yaklaşımını da değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, ''11 Eylül saldırılarından sonra Amerika'nın teröre karşı olan çok farklı bir mücadelesi başladı. Bu anlamda yıllardır devam eden bu mücadele içerisinde farklı farklı örgütlere karşı dünyanın farklı ülkelerinde, şehirlerinde, terör eylemlerinde bulunan ve masum insanların canına kıyan ve katliamlarda bulunan terör örgütleri ile ciddi bir mücadelesi var'' ifadelerini kullandı. 
“ Sınır dışı ettiğimiz teröristlerin Avrupa’da bazı eylemler içerisine girebiliyor olması düşündürücü”
‘Bölgemizde bizim de mücadele içinde olduğumuz bir terör örgütü var’ diyen Bakan Çağatay Kılıç tüm dünyaya; terör örgütlerine karşı iş birliği çağrısında bulundu. Bakan Çağatay Kılıç, “Brüksel’de Paris’te Avrupa’nın farklı şehirlerinde terör saldırıları oldu. Orada hayatını kaybedenlere taziyelerimizi iletiyoruz. Bu mücadeleye karşı Avrupa’nın da daha yoğun destek vermesi gerekiyor. Bizim sınır dışı ettiğimiz teröristlerin Avrupa’da bazı eylemler içerisine girebiliyor olması da düşündürücü” şeklinde konuştu.
“Terör örgütü, terör örgütüdür ve bunlarla mücadele edilmesi gerekir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam ABD Başkanı Obama ile bir araya geleceğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önceden dile getirmiş olduğu bir konu var.  Teröre karşı birlikte ve ayrım yapmadan mücadele etmemiz gerekiyor.    Terör örgütü, terör örgütüdür ve bunlarla mücadele edilmesi gerekir.  Terörün tanımını yeniden yapmamız gerektiği bazı noktalarla karşı karşıyayız.  Bunların ciddi anlamda irdelenmesi  çalışılması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
“Hedef;  masum insanların canına kast etmek…”
Terör örgütlerin birbirleriyle iş birliği içerisinde olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu, Avrupa’da da aynı şekilde yaşanıyor.  Farklı anlamdaki örgütlerin ve kendine farklı etnik referanslar koyan örgütlerin içerisinde bunların birlikteliği söz konusu. Dolayısıyla buradaki hedef;  masum insanların canına kast etmek,  huzuru bozmak, kamu düzenini bozmak ve insanların normal hayatlarını yaşayamayacakları noktaya getirmektir.  Terörün amacı buysa bizim buna karşı  hep beraber, “Biz hayat tarzımıza müdahale ettirmeyeceğiz.  Kamu düzenini bozdurmayacağız. Masum insanların hayatlarına kast etmeye kalkan katillerin karşısında beraber mücadele edeceğiz’ dememiz gerekiyor” diye konuştu.
‘Güvenlikle ilgili çalışmalar en üst seviyede”
Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
“ABD basınından takip ettiğimiz kadarıyla Sayın Obama’nın terör örgütlerinin  kimyasal silahları, ellerine geçirmemelerine  karşı bir gündem maddesinin  görüşülmesi noktasında talebi olacağı konuşuluyor. Zirvede güvenlikle ilgili çalışmalar en üst seviyede.   Bu anlamda her türlü alanın kapsayacağı bir değerlendirmenin de olacağı aşikar.”